Meghalt az anyukám, el akarják venni az örökségem. Mit
tudok tenni?
Figyelt kérdés
2 hete halt meg anyukám. A testvére( nénikém) és az ő gyerekei családja, úgy érzi őket illeti az örökség. 2 ingatlanról, műtárgyakról van szó.
A nénikém sose törődött anyukámmal, a család ezen része még csak fel se hívta soha, Maximum ünnepekkor. Persze most megjelentek mint a keselyűk, hogy a mama biztos nekik szánta azt a lakást ,ezt azt, festményt stb. És legalább a fele örökséget kérik. Nem érdemlik meg mert undorító emberek semmi szeretetet nem adtak anyukámnak.Még ha anyu is kereste őket sokszor csak rányomták a telefont. Így nem értem a követelésüket. Ezt meg is mondtam nekik hogy szégyelljék magukat. Pereskedni akarnak az örökség felett, és megfenyegettek hogy az egészet elveszik.
Végrendelet nem volt. Tényleg el tudják venni tőlem?
Létezik olyan hogy törvényes öröklődési rend: a nagynénéd a seggét verheti a földbe ha nincs végrendelet amiben őt jelölik meg örökösnek.
2022. jan. 18. 18:13
22/61 anonim válasza:
Házastárs és/vagy egyenesági leszármazott esetén az oldalági rokon (nagynénéd) semmit sem kap.
2022. jan. 18. 18:14
23/61 anonim válasza:
Részvétem.
Nem lényegtelen, hogy ki az ingatlanok tulajdonosa. Ha édesanyád a tulaj, akkor tiszta sor, hogy te vagy az örökös, de ha csak haszonélvező volt, akkor a ház visszaszáll a tulajdonosnak.
2022. jan. 18. 18:15
24/61 anonim válasza:
Szóval cseszheti miről véli úgy hogy neki szánták. Mutasson róla hivatalos végrendeletet (amin nem ő vagy valamelyik barinője a tanú) akkor pampoghat hogy mit szántak neki meg mit nem.
2022. jan. 18. 18:16
25/61 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részvéteket, segítséget, sajnos minden családtagnak van kulcsa a házhoz, biztonság kedvéért másoltattam mindenkinek kulcsot ha esetleg anyu rosszul lenne bárki be tudjon menni segíteni. Tényleg érdemes lenne zárat cserélni, de az is lehet már üres az egész…
2022. jan. 18. 18:21
26/61 anonim válasza:
Ha bàrmit elvittek tegyèl feljelentést ellenük. És azonnal cserèlj zàrat
2022. jan. 18. 18:24
27/61 anonim válasza:
ha hiányzik valami akkor rendőrség , zárcsere
2022. jan. 18. 18:34
28/61 anonim válasza:
Érdemes lenne zárat cserélni!
2022. jan. 18. 18:36
29/61 anonim válasza:
Futás ellenőrizni a lakást. És vigyél egy lakatszettet, míg nem jön lakatos zárcserére.
2022. jan. 18. 18:39
30/61 anonim válasza:
Ha értékes dolgok hiányoznak, ismeretlen tettes ellen tégy feljelentést betörésért. Megrángat a rendőrség minden rokont, akinek volt kulcsa. Legalább megijednek kicsit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!