Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meghalt az anyukám, el akarják...

Meghalt az anyukám, el akarják venni az örökségem. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

2 hete halt meg anyukám. A testvére( nénikém) és az ő gyerekei családja, úgy érzi őket illeti az örökség. 2 ingatlanról, műtárgyakról van szó.

A nénikém sose törődött anyukámmal, a család ezen része még csak fel se hívta soha, Maximum ünnepekkor. Persze most megjelentek mint a keselyűk, hogy a mama biztos nekik szánta azt a lakást ,ezt azt, festményt stb. És legalább a fele örökséget kérik. Nem érdemlik meg mert undorító emberek semmi szeretetet nem adtak anyukámnak.Még ha anyu is kereste őket sokszor csak rányomták a telefont. Így nem értem a követelésüket. Ezt meg is mondtam nekik hogy szégyelljék magukat. Pereskedni akarnak az örökség felett, és megfenyegettek hogy az egészet elveszik.

Végrendelet nem volt. Tényleg el tudják venni tőlem?

2022. jan. 18. 17:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
91%
Hagyatéki tárgyalás előtt ez lopás. Azonnal feljelentést kell tenni, mielőtt mindent eladnak. Közölném is velük rögtön.
2022. jan. 19. 08:40
 42/61 kovpet ***** válasza:
88%
40: A tulajdoni lapnak nincs köze az ellopott ingóságokhoz. Azok akkor is a kérdezőé, ha az ingatlan amúgy nem lenne.
2022. jan. 20. 11:08
 43/61 anonim ***** válasza:
0%
Igen, 42-es, de már az elején is elengedte ezt a kérdést/szempontot a “szeme mellett” a kérdező. Az ingatlan általában nagyobb értékű, mint az ingóságok.
2022. jan. 20. 15:22
 44/61 anonim ***** válasza:
85%
és szerinted akkor szét lehet hordani az elhunyt cuccait? Na ne szórakozz.
2022. jan. 20. 16:23
 45/61 kovpet ***** válasza:
27%
43 de hiába nagyobb értékű az ingatlan, azt nem tudják lenyúlni. Most azt kell menteni, ami menthető.
2022. jan. 20. 16:46
 46/61 anonim ***** válasza:
25%
Nem mondtam, hogy rendben van, hogy széthordják, de az is hihetetlen, hogy ennyien válaszoltatok, de rajtam kívül senki nem tartja lényegesnek, hogy ki a tulaj. Mert törvényileg nem az számít, ki foglalkozott kivel, és csak szerettem volna felkészíteni a kérdezőt, hogy ha nem csak ő, vagy az anyukája, akkor igenis, illetheti a nagynénit is rész, vagy egész. De befejeztem, elég volt ennyi lepontozás.
2022. jan. 20. 17:26
 47/61 anonim ***** válasza:
80%
A kérdés szempontjából lényegtelen.
2022. jan. 20. 18:12
 48/61 A kérdező kommentje:
Jó estét!100%-ban Anyukám nevén van az ingatlan.A feljelentés után a nénikém beperelt rágalmazásért , és az örökségért.
2022. jan. 21. 02:34
 49/61 anonim ***** válasza:
100%
Szart se tehet. Nála vannak a cuccok? akkor csak egy szaros tolvaj.
2022. jan. 21. 05:13
 50/61 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert neki! Ki fogják röhögni nyugi. A jog melletted áll, csak próbál téged megfélemlíteni. Keress egy jó ügyvédet, ha szükséges.
2022. jan. 21. 05:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!