Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Perelnétek ebben a helyzetben...

Perelnétek ebben a helyzetben a volt férjet?

Figyelt kérdés

A 15 éves lányom apjáról van szó.

A teljes felügyelet az enyém! Ő lemondott róla. Láthatásra is évi 5-6x viszi csak el. A lányom elmegy vele, nem szereti de nem is utálja.

Most hétvégén elvitte 3 napra. És ez alatt beadatta az elso covidos oltást a gyereknek úgy hogy én nem tudtam róla. Nem közölte előre. Nem beszélte meg velem! Véletlen derült ma reggel ki mikor fajlalta a karját a gyerek. Piros duzzadt volt egy helyen akkor kérdeztem h ez mi? Mert h ne mondja el nekem!

Elvileg 2hét múlva jönne megint a gyerekért. De az fix h nem mehet el vele sehova a gyerek innentől kezdve!

Szerintetek a gyerek egészsége miatt perelhetem? Vagy legalább egy ügyvédi felszóliítás? Vagy barmi ami jogi útat tudtok?

2021. nov. 4. 09:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Polgári perben bármit elérned esélytelen.

Ha volt férjed nem törvényes képviselő, akkor "Hamis magánokirat felhasználása" tényállásba illeszkedő cselekmény az, ha ezt a hozzájáruló nyilatkozatot aláírta:

[link]

Feljelentheted rendőrségen. Ebből annyi kellemetlensége lesz, hogy beidézik gyanúsítotti kihallgatásra. Több nem, mert vagy már az ügyészség nem emel vádat, vagy a bíróság végzésben megállapítja, hogy volt férjed cselekménye nem volt a társadalomra veszélyes, ezért nem bűncselekmény.

Btk.

A bűncselekmény

4. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy - ha e törvény a gondatlan elkövetést is büntetni rendeli - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre e törvény büntetés kiszabását rendeli. *

(2) Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely mások személyét vagy jogait, illetve Magyarország Alaptörvény szerinti társadalmi, gazdasági, állami rendjét sérti vagy veszélyezteti.

Hamis magánokirat felhasználása

345. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot felhasznál, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2021. nov. 4. 10:55
 12/25 anonim ***** válasza:
70%
Megint egy elhagyott anya, akinek eszébe sem jut magát hibáztatni elrontott életéért és most még a saját gyerekével kapcsolatban sem felelősségteljes.
2021. nov. 4. 11:23
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
Perelhetsz, de nincs esélyed. Egy engedélyezett oltást kapott a lányod, így nem veszélyeztetés.
2021. nov. 4. 11:30
 14/25 anonim ***** válasza:
72%
Itt egyedül te veszélyezteted a gyereket. Elborult konteós.
2021. nov. 4. 11:48
 15/25 anonim ***** válasza:
64%
Perelheted, mert csak te írhattad volna alá a gyerek regisztrációját. De szerintem jelen helyzetben már mindegy.
2021. nov. 4. 12:03
 16/25 anonim ***** válasza:
61%
Szerencse, hogy van a lányodnak egy nem hülye, nem oltásellenes, nem összeesküvés elméleteket gyártó apja. A gyerek egészségét pedig TE veszélyezteted azzal, hogy nem oltatod be.
2021. nov. 4. 14:12
 17/25 anonim ***** válasza:
Apukától nem vonták meg a szülői jogokat, szóval hozhat egészségügyi döntést
2021. nov. 4. 14:59
 18/25 anonim ***** válasza:
41%

"A teljes felügyelet az enyém! Ő lemondott róla."

Itt anyuka egyedül dönthet bármiről.

2021. nov. 4. 15:07
 19/25 anonim ***** válasza:
47%
18, nem mondhatott le a gyerekről, arról mondhatott le max, hogy nála legyen elhelyezve
2021. nov. 4. 15:49
 20/25 anonim ***** válasza:

A felügyeleti jogról mondott le. Ahogy a kérdező írta. Nála van a felügyeleti jog. A gyerekről nyilván nem mondott le. A kettő nem ugyanaz.

És akinél a felügyeleti jog, az intézkedhet a gyerek nevében.

2021. nov. 4. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!