Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rossz minosegu a fodem....

Rossz minosegu a fodem. Perelnetek az eladot?

Figyelt kérdés

A hazban 2 nagyobb helyen van monolit beton fodem. Mindket helyen szar minosegu. Kaparhato a beton, reped. Szakvelemeny irasban lesz rola. Meg nincs 5 eve, hogy vettuk. 20 evnel idosebb ingatlan. Az elado a 2. tulaj volt.

Nagyon sok sumaksaga volt es sok csontvaz esett ki a hazbol de eddig ez a legkomolyabb. A javitas szerintem a millios arat fogja surolni, lehet tobb is lesz(Meg kell erositeni a szerkezetet)

Az eladaskor ezeket a hibakat nem lehetett eszlelni. Minden vastagon tapetazva volt.

Ugyveddel fogunk konzultalni es nyilvan elsonek peren kivul probalkozunk. Az elozo tulaj amugy epitesz volt illetve főgóré a hivatalban ahol engedelyeztek az epitkezest regen. Tehat sok mindent tudhatott.

Nem o epitette a hazat de jogilag felel erte 5 even belul ha rejtett hiba jon elo.

2021. júl. 28. 09:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Olyan ügyvédet kellene keresni, aki erre specializálódott. Ő meg tudja mondani, hogy mennyi esély van, illetve a ráfordított idő és pénz megtérül-e.
2021. júl. 28. 09:12
 2/11 A kérdező kommentje:

Mindenkeppen ilyen ugyvedet keresunk aki ezen a teruleten jartas.

Meg ki fogjuk kerni az osszes tervet es iratot a leveltarbol ami a hazzal kapcsolatos. Onnan eshetnek meg ki erdekessegek.

A vicc, hogy a csavotol anno el tudtuk kerni az eredeti terveket. Amit a hivatalbol nyult le. Pl akkor derult ki, hogy a tetoter nem epulhetett volna be. Bar meg lett tervezve, kihuztak a tervbbol.

2021. júl. 28. 09:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyedül. A szomszédunkban építkeztek. Borzalmas dolgokat láttunk, csodálkoztunk, hogy nem dől össze a ház. Aztán a tulaj eladta, a mostani szomszéd meg nem is tudja, mit takar a vakolat. Azóta azon tanakodunk, hogy szóljak-e neki vagy sem, mert akármit it teszek, csak én jöhetek ki rosszul belőle.
2021. júl. 28. 09:25
 4/11 A kérdező kommentje:

Ha joban vagytok, marmar barati a kapcsolat akkor en szolnek.

Egyebkent jobb kimaradni belole persze.

Azert nalatok annyibol masabb, hogy ezek szerint uj a haz.

Nalunk annyi a "mentseg", hogy 30 eves. Persze attol meg vasalast csinalhatta volna olyan aki ert hozza es a betont is keverhettek volna rendesen. A legjobb ahol a zsaluzas 5cm-es kulonbseget mutat. Ez utobbit pl lattuk es elfogadtuk.

Annyi mindent lattam ebben a hazban, hogy total bizalmatlan lettem az epitoiparral es a szakikkal szemben.

2021. júl. 28. 09:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy adásvétel után 5 évvel sikerrel perelhetnél egy 2. tulajt azért, mert szerinted valami szar minőségű egy 30 éves ingatlanban. Egy tulajnak nem kell betonszakértőnek lennie. Adásvétel előtt vizsgálódhatsz, amennyit akarsz. Ahogy az ingatlanok idősödnek, ált. repedések lesznek rajtuk, ez nem egy nagy meglepetés. Sőt, ha sokáig vársz, össze is dől és elporlad az egész.
2021. júl. 28. 09:51
 6/11 A kérdező kommentje:

Tobb hulyeseget is irtal.

Egyreszt irtam, hogy nincs 5 eve. Kicsit tobb mint 4 eve vettuk.

A ptk szerint igenis felelosseget kell vallalnia az eladonak a rejtett hibakert. Fuggetlenul attol, hogy ertett e hozza vagy sem.

Speciel szakertoi velemenyem lesz irasban statikustol arra, hogy rossz minosegu a fodem. Nem arrol van szo, hogy megette az ido vasfoga.

Az nem realis, hogy vasarlasnal mindent megbontasz. Igy ez rejtett hiba marad.

Autot ha hasznaltan veszel akkor is perelhetsz ha hazafele kinyuvad a motor.

2021. júl. 28. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem akarom elvenni a kedved, de itt te vagy az, aki jól pofára fog esni.
2021. júl. 28. 11:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Segits, miert is vagy benne 100% biztos?

Nem allitottam soha sem, hogy tuti a siker.

2021. júl. 28. 11:53
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
42%
Tulajdonképpen miért perelnéd a volt tulajt? Mert vásárláskor nem vette észre, és nem javította ki izibe a födém hibáit?
2021. júl. 29. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:
9: az eladó 5 évig szavatossággal tartozik ingatlan esetében a rejtett hibákért. Perelni akkor kell, ha nem hajlandó helytállni értük.
2021. júl. 29. 14:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!