Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azonnali hatályú kirúgás után...

Azonnali hatályú kirúgás után kötelezhető a munkavállaló bármiféle munkavégzésre?

Figyelt kérdés

Ha valakit írásban azonnali hatállyal kirúgnak, majd utána a gyökér főnök rájön hogy X db folyamatban levő feladata volt a kirúgottnak amit jó lenne ha befejezne lezárna mert ember nincs a cégnél aki ezt le tudja zárni nélküle, akkor mi van?

A kirúgás megtörtént. AZonnali hatállyal. A főnök meg telefonálgat hogy menjen be és ezt meg azt zárja le adja át, magyarázza el, ez hogy van az hogy van, ez hol van az hol van-köteles vagyok ezekre egyáltalán reagálni?

KIrúgtak, a cuccomat 5 perc alatt bepakoltam a táskámba és eljöttem.

Miért mennék én többet vissza akár egy tollvonást is tenni?

2021. aug. 22. 11:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Megérdemelte! Azért egy valami biztos gyerekek, akárkit azonnalival csak úgy egyik pillanatról a másikra nem tesznek ki. Aki itt munkajogi kérdést tesz fel, 99%ban egy munkakerülő, lusta tohonya szr.
2021. aug. 22. 15:18
 22/26 anonim ***** válasza:
23, kár hisztizned, ez a munkaügyes troll újabb kamuja csak
2021. aug. 22. 15:21
 23/26 anonim ***** válasza:
21: szerinted nem lehet perelni, ha valaki anyagi kárt okoz valakinek?
2021. aug. 22. 15:34
 24/26 anonim ***** válasza:

a munkavállaló akkor vonható felelősségre, ha megszegi a kötelességét, és ennek eredményeként keletkezik kár a munkáltatónál. Jogellenes egy magatartás, ha azzal jogszabályt sértünk, vagy bármilyen módon megszegjük munkaviszonyból eredő kötelezettségünket. Előfordulhat azonban, hogy valaki kárt okoz, de az mégsem jogellenes. Ilyen helyzetek lehetnek az alábbiak:

a kárt a munkavállaló a károsult beleegyezésével okozta: ilyen eset például, ha a munkáltató bár tud a hibásan elvégzett munkáról, azt mégis elfogadja

2021. aug. 22. 16:02
 25/26 anonim ***** válasza:

A kártérítés mértéke

A kártérítés általános mértéke a munkavállaló négyhavi távolléti díjának erejéig terjedhet.

2021. aug. 22. 16:04
 26/26 A kérdező kommentje:

"A kártérítés általános mértéke a munkavállaló négyhavi távolléti díjának erejéig terjedhet."

És az is csak akkor ha a munkáltató végigverekedte magát egy bírósági procedúrán és nyert. Ha nincs per, eleve egy fillér sem jöhet szóba sem.

Nemdebár?

2021. aug. 22. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!