Azonnali hatályú kirúgás után kötelezhető a munkavállaló bármiféle munkavégzésre?
Ha valakit írásban azonnali hatállyal kirúgnak, majd utána a gyökér főnök rájön hogy X db folyamatban levő feladata volt a kirúgottnak amit jó lenne ha befejezne lezárna mert ember nincs a cégnél aki ezt le tudja zárni nélküle, akkor mi van?
A kirúgás megtörtént. AZonnali hatállyal. A főnök meg telefonálgat hogy menjen be és ezt meg azt zárja le adja át, magyarázza el, ez hogy van az hogy van, ez hol van az hol van-köteles vagyok ezekre egyáltalán reagálni?
KIrúgtak, a cuccomat 5 perc alatt bepakoltam a táskámba és eljöttem.
Miért mennék én többet vissza akár egy tollvonást is tenni?
Max. ha ezért külön megfizet.
De akkor sem kötelező!
"de pofátlanul megkérném az árát és minden nap előre, zsebbe, készpénzben! "
Na pont ez küldtem meg neki emailben! HOgy szívesen bemegyek, napi 20.000 a kezembe a 8 óráért és lehet róla szó.
Erre már nem jött válasz. Nem is számítottam rá hogy jön.
#5 Pont ez történt velem is amit a kérdező írt. Mennem kellett azonnal, másnap meg hívogattak hogy mégis be kellene mennem, sőt feljelentéssel is fenyegettek mert ha nem csinálom meg az utolsó feladatom akkor az ügyfél károsul és beperli őket, ők ezért beperelnek engem, jaj volt cirkusz, sose felejtem el.
Én amúgy nem mentem be mert csak alapbért ajánlottak, annyira meg nem álltam rosszul anyagilag. Se feljelentés, se per nem volt, mondjuk azt sem tudom hogy a projektet betudták-e normálisan fejezeni.
Azonnali felmondás esetén a tudomásulvétel pillanatában a jogviszony a két fél között megszűnik.
A munkáltató mehet a viharvert anyjába, az ügyfél felé csakis ő tartozik felleősséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!