Azonnali hatályú kirúgás után kötelezhető a munkavállaló bármiféle munkavégzésre?
Ha valakit írásban azonnali hatállyal kirúgnak, majd utána a gyökér főnök rájön hogy X db folyamatban levő feladata volt a kirúgottnak amit jó lenne ha befejezne lezárna mert ember nincs a cégnél aki ezt le tudja zárni nélküle, akkor mi van?
A kirúgás megtörtént. AZonnali hatállyal. A főnök meg telefonálgat hogy menjen be és ezt meg azt zárja le adja át, magyarázza el, ez hogy van az hogy van, ez hol van az hol van-köteles vagyok ezekre egyáltalán reagálni?
KIrúgtak, a cuccomat 5 perc alatt bepakoltam a táskámba és eljöttem.
Miért mennék én többet vissza akár egy tollvonást is tenni?
“ Ő meg behajthatja a volt munkavállalóján.”
Ezt elképzeltem:
- tisztelt bíróság! Jogellenesen azonnali hatállyal felmondtam Pistikének, de utána nem akart bejönni ingyen dolgozni. Kérek kártérítést! 🤣
1. szó nem esett jogellenességről
2. nem az a baj, hogy a felmondás után nem ment be dolgozni
13, kirúgták, 99,9%, hogy jogellenesen, mivel az azonnali felmondásnak igen komoly indokkal lehet csak jogalapja.
Amint kirúgták, megszűnik a céggel a szerződése, mi a szar köze lenne így az ügyfélhez? Nem mellesleg milyen balfæsz cég, ahol nincs backup terv?
15: véleményt tények alapján mondunk, nem feltételezésekre alapozva.
Lehet, azért nem végezte a munkáját, mert Süsü, a sárkány nem hagyta.. de nem biztos. (99.9%)
Még egyszer: a per az alkalmazása alatti hanyag munkavégzésen alapulna, ha ilyen megállapítható
Perelni sem perelheti.
Nem fogadják be a keresetlevelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!