Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azonnali hatályú kirúgás után...

Azonnali hatályú kirúgás után kötelezhető a munkavállaló bármiféle munkavégzésre?

Figyelt kérdés

Ha valakit írásban azonnali hatállyal kirúgnak, majd utána a gyökér főnök rájön hogy X db folyamatban levő feladata volt a kirúgottnak amit jó lenne ha befejezne lezárna mert ember nincs a cégnél aki ezt le tudja zárni nélküle, akkor mi van?

A kirúgás megtörtént. AZonnali hatállyal. A főnök meg telefonálgat hogy menjen be és ezt meg azt zárja le adja át, magyarázza el, ez hogy van az hogy van, ez hol van az hol van-köteles vagyok ezekre egyáltalán reagálni?

KIrúgtak, a cuccomat 5 perc alatt bepakoltam a táskámba és eljöttem.

Miért mennék én többet vissza akár egy tollvonást is tenni?

2021. aug. 22. 11:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Az ügyfél felé igen. Ő meg behajthatja a volt munkavállalóján.
2021. aug. 22. 14:10
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

“ Ő meg behajthatja a volt munkavállalóján.”

Ezt elképzeltem:

- tisztelt bíróság! Jogellenesen azonnali hatállyal felmondtam Pistikének, de utána nem akart bejönni ingyen dolgozni. Kérek kártérítést! 🤣

2021. aug. 22. 14:13
 13/26 anonim ***** válasza:
44%

1. szó nem esett jogellenességről

2. nem az a baj, hogy a felmondás után nem ment be dolgozni

2021. aug. 22. 14:17
 14/26 anonim ***** válasza:
56%

13, kirúgták, 99,9%, hogy jogellenesen, mivel az azonnali felmondásnak igen komoly indokkal lehet csak jogalapja.

Amint kirúgták, megszűnik a céggel a szerződése, mi a szar köze lenne így az ügyfélhez? Nem mellesleg milyen balfæsz cég, ahol nincs backup terv?

2021. aug. 22. 14:21
 15/26 anonim ***** válasza:

15: véleményt tények alapján mondunk, nem feltételezésekre alapozva.

Lehet, azért nem végezte a munkáját, mert Süsü, a sárkány nem hagyta.. de nem biztos. (99.9%)

Még egyszer: a per az alkalmazása alatti hanyag munkavégzésen alapulna, ha ilyen megállapítható

2021. aug. 22. 14:27
 16/26 anonim ***** válasza:
16, tök mindegy, hogy hanyag munkavégzés miatt bocsátották el (nem mellesleg azért pont nem lehet azonnalival kirakni), ha elbocsátották, nincs mi alapján követelni rajta munkavégzést.
2021. aug. 22. 14:32
 17/26 anonim ***** válasza:
Tényleg nem érted, vagy csak kötekedsz? Amikor még alkalmazták, akkor végezte hanyagul a munkát. Ebből a munkáltatónak kára származott. Ezért perelheti.
2021. aug. 22. 14:37
 18/26 anonim ***** válasza:
Perelheti, csak nyerni nem fog.
2021. aug. 22. 14:39
 19/26 anonim ***** válasza:
Simán nyer, ha tudja bizonyítani.
2021. aug. 22. 14:42
 20/26 anonim ***** válasza:
52%

Perelni sem perelheti.

Nem fogadják be a keresetlevelét.

2021. aug. 22. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!