Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Állatvédelmi ügyben lehet...

Állatvédelmi ügyben lehet baja 18 év alatti gyereknek?

Figyelt kérdés
Egy éve szenvedünk a szomszéd kutyája miatt, többször kértünk már jogi segítséget de hiába. A tegnapi nap folyamán a nagyobbik fiam végső elkeseredésében légpuskával meglőtte a kutyát kerítésen keresztül. Ezt látta a szomszéd és rendőrt hívott. Mivel a kutya miatt nem jó a kapcsolatunk, a szomszéd most jogi útra akarja terelni az ügyet. Lehet ebből baja kiskorú gyereknek vagy betudják gyerekcsínynek?

2021. júl. 15. 07:27
 71/104 anonim ***** válasza:
97%
70# Ja de lőni azt bezzeg tud..
2021. júl. 15. 10:17
 72/104 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként ha a kutya folyton ugatna a kerítésen át, akkor megcsináltatnám úgy a kerítést, hogy a kutya ne lásson át. Ezerféle megoldás van, bokrok ültetési, sövény ültetés, fakerítés, borostyánfal, nádfal stb stb"

Az átlátásnak ehhez semmi köze ,az ugatásnak semmi köze ahoz h átlát e vagy sem,a hang ugyanúgy őrjítő ...

2021. júl. 15. 10:17
 73/104 anonim ***** válasza:
0%

"68 hagyd. Erre úgyis az lesz a válasz, hogy nehogy már neki kelljen bármit is tenni"

Már nem azért de te szívesen fizetsz olyan dolgokért amit nem te okozol?

Nehogy már nekem kelljen már erődöt építenem mert valaki nem tud a szomszédban viselkedni...

2021. júl. 15. 10:20
 74/104 anonim ***** válasza:
97%

Örülök, hogy nem ilyenek a szomszédaim.

Szerintem sokkal egyszerűbb lenne megoldást találni a problémátokra, mint gondolnád.

A probléma az,hogy a szomszéd nem szólhat bele, hogy ti odaköltözhettek e.

Gyanítom sokkal jobban megkeserítitek az életét, mint az a kutya a tiéteket.

A legpuskás hülyegyereknek meg remélhetőleg egy szép napon beönti a fogsorát a szomszéd.

2021. júl. 15. 10:21
 75/104 anonim ***** válasza:
100%
72, Akkor sem megoldás a légpuska. A kérdező olyanokat ír, hogy a szomszéd a saját házát az ő megkérdezése nélkül újíttatta fel, meg hogy az ő megérdezése nélkül vett kutyát.. Az ilyennek te elhiszed, hogy a probléma nem az ő fejében van?
2021. júl. 15. 10:22
 76/104 A kérdező kommentje:

Végül felhívtam az ügyvédünket, aki azt javasolta, hogy a telefonbeszélgetésről készült hangfelvétellel indítsak egy rágalmazási pert amihez a korábban készült videófelvételeket is csatolom, így bár nagy valószínűséggel meg kell majd téríteni a szomszéd "kárának" Valahány százalékát, meg lehet úszni azzal, hogy felajánlok neki egy számomra reálisnak tűnő összeget. Mivel ennek a típusu kutyának bizonyíthatóan olyan 20ezer körül mozog az ára, ennyit kap meg egy rágalmazási és hitelrontási pert ha nem fogadja el, hiszen én jóhiszeműen felajánlom neki a kompenzációt míg ő nyilvánosan meg akarja hurcolni a gyereket.

A feljelentése sajnos jogos, azzal nem fogunk tudni mit tenni, a törvény a csalókat védi, de nem fogjuk ezt annyivban hagyni

2021. júl. 15. 10:26
 77/104 A kérdező kommentje:
Az meg, aki egy kutyára ilyen150ezreket kifizet, az tudjon rá, nem én mondtam neki hogy veresse át magát
2021. júl. 15. 10:27
 78/104 anonim ***** válasza:
29%

72, Akkor sem megoldás a légpuska. A kérdező olyanokat ír, hogy a szomszéd a saját házát az ő megkérdezése nélkül újíttatta fel, meg hogy az ő megérdezése nélkül vett kutyát.. Az ilyennek te elhiszed, hogy a probléma nem az ő fejében van?

Lehet,de engem akkor is zavar h mindenki kutyapárti abban a formában h ha már elviselhetetlen amit éjjel nappal képes leművelni egy ilyen kutya,akkor aki kénytelen elviselni az itt zeljesen jogfosztott.

Itt azok okoskodnak akik még nem tapasztalták meg a 0-24es fűkaszát megszégyenítő kutyaőrjöngést.

2021. júl. 15. 10:28
 79/104 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom felhívtad a figyelmét a telefonbeszélgetés elején, hogy felvételt készítesz. :)
2021. júl. 15. 10:30
 80/104 anonim ***** válasza:
100%
78, odáig rendben hogy van olyan szitu, ami tarthatatlan. De az erőszak akkor sem megoldás.
2021. júl. 15. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!