Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Állatvédelmi ügyben lehet...

Állatvédelmi ügyben lehet baja 18 év alatti gyereknek?

Figyelt kérdés
Egy éve szenvedünk a szomszéd kutyája miatt, többször kértünk már jogi segítséget de hiába. A tegnapi nap folyamán a nagyobbik fiam végső elkeseredésében légpuskával meglőtte a kutyát kerítésen keresztül. Ezt látta a szomszéd és rendőrt hívott. Mivel a kutya miatt nem jó a kapcsolatunk, a szomszéd most jogi útra akarja terelni az ügyet. Lehet ebből baja kiskorú gyereknek vagy betudják gyerekcsínynek?

2021. júl. 15. 07:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/104 anonim ***** válasza:
100%

Mázli, hogy kisgyerek nincs a szomszédban, mert ha folyamatosan óbégatna meg hisztizne, akkor egyszer azt lőne meg a fiad.

Elgondolkoztam, hogy ennyire retardáltak nem lehettek, szóval kamu a történet.

De ha mégis igaz, akkor a "kisfiadnak" elzárva van a helye valahol, mert pszichopata és idegbeteg. Semmi keresnivalója a társadalomban.

2021. júl. 15. 08:41
 42/104 anonim ***** válasza:
100%

Jó hogy nem játszótér mellett laktok.

Még ez a jól nevelt édes kis kölyök az ovisokat lövöldözné rakásra.

Ahol kert van , legtöbb helyen kutya is van.

A kutyák sem élnek lábujjhegyen,mint ahogy mi emberek sem.

Ha nem tanyán lakik az ember, akkor ez ilyen.

Biztos vagyok benne,hogy akaratlanul is csinálok olyat,olyan időben,ami zavarja a szomszédokat.

Mégsem lövöldözzük egymást.

Azt nem is értem,hogy a legfőbb aggodalmad az ,hogy a gyereknek lesz e ebből baja..

Engem sokkal inkább aggasztana,hogy hogy a fenébe jutott eszébe ekkora baromság.

Mondjuk én hazamentem volna a nyaralást megszakítva és a legkevesebb,hogy ott vagyok mellette. Tragikus,hogy milyen szülők milyen kölyköket nevelnek.

Valószínűleg megússza egy ejnye-bejnyével sajnos.

2021. júl. 15. 08:42
 43/104 anonim ***** válasza:
88%
De amugy javitanam egy mondatom a provokatív találgatások bizonyis helyzetekben kártékonyak akkor ha az illető egy megszeppent félreértésbe keveredett ártatlan ember. Ebben a helyzetben amit írt a kérdező a válasz igen bajba kerülhet jogilag a fiad mert az állatkínzás bűncselekmény. Ott majd nem érvelhetsz ezzel amivel itt mert a kutya nem ember a kutya nem tehet rola ha esetleg nem tanitottak meg neki alap dolgokat de nem tudjuk mi a problematok a kutyaval es igy nem is tudunk tanacsot adni se. 38-as vagyok.
2021. júl. 15. 08:45
 44/104 anonim ***** válasza:
20%

“ Az önbíráskodás csak egyenes szándékkal követhető el. A célzat a jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek való érvényszerzés. Jogos vagyoni igény a jogilag elismert és perben érvényesíthető igény. Jogosnak vélt igény esetében az elkövető tévedésben van abban a tekintetben, hogy igénye jogos, azonban az valójában nem is létezik, jogalapja vitatott, jogilag nem elismert vagy peres úton nem érvényesíthető. Csak a vagyoni igény érvényesítése tényállásszerű. Más esetben kényszerítés bűntettének vagy egyéb bűncselekmény megállapításának lehet helye.”

buntetojog.info

Vagyis ja, a példádban sem valósul meg önbíráskodás és a kérdező esetében sem.

2021. júl. 15. 08:46
 45/104 anonim ***** válasza:
1%
De egyébként, az állatkínzáson kívül egyik bűncselekmény sem valósul meg, amit még emlegettél.
2021. júl. 15. 08:48
 46/104 anonim ***** válasza:
86%
48-as ott a jelent gomb a kérdés alján jobbra van egy olyan opcio hogy a kérdés provokatív es csak veszekedest akar generalni. Igy nem biztos hogy olvassak a modik. De amugy lehet valos jelenseg is ettol fuggetlenul bar remeljuk nem az szerencsetlen kutyanak szar lenne ha lovoldoznenek ra. Hivd fel a kerdesre a figyelmuket. En mondjuk az egyeb dolgok miatt problemas opciot valasztanam mert igazabol a szulo most vallotta be hogy a gyereke buncselekmenyt kovetett el hirtelen felindulasbol. Es igen egyet ertek azokkal a valaszokkal hogy ezt vajon ugyanigy megcsinalna kinjaban egy osztalytarssal csak mert idegesiti a vekony lanyos hangja a fiu osztalytarsanak? Gondolom sokat ugat a kutya. Es azzal is hogy nem jatszoter mellett lakik.
2021. júl. 15. 08:52
 47/104 anonim ***** válasza:
92%

Az eddig válaszaiból egy biztos. A kérdező nem a szülő, hanem valami 16 éves forma.

Ekkora igazságérzet ilyen szintű butasággal általában 18 alatt párosul.

Nekem az lenne a tippem, hogy vagy a kérdező lőtt, vagy kitalálta a sztorit.

2021. júl. 15. 08:53
 48/104 A kérdező kommentje:

Aki a trollkodós kommentet írja szerintwm még nem volt idegesítő meg élhetetlen szomszédja aki megkeserítette az életét.

Amikor megvették ezt a házat azzal indított a szomszéd, hogy hangos felújításba kezdett a megkérdezésünk nélkül majd földkimérőre hivatkozva elvett 3métert a telkünkből majd amikor beköltözött idehozta a kutyát, ami folyamatosan támadott minket ha a kertben voltunk. Először megkértük, hogy vigye el mert egyik szomszédban sincs kutya ez nem egy olyan környék és nem is szeretnénk ha lenne főleg nem nagytestű, ugatós. Kistestűbe még lehet bele is egyeznénk ha megkérdezi. Mivelnem vitte el de zavaró volt, birtokvédelmet kértünk és hogy építsen minőségi kerítést. Eznem működött így egy újabb birtokvédwlmi per keretein belül kértük tiltsák el a zavaró magatartástól, az állattartástól de ezt is visszautasították, a kerítésre meg ez a vaslemez volt a válasza. Szóval már érthető hogy a végén jár a türelmünk. Mintmondtam a gyerek túlreagálhatta a légpuskával de mivel jelenleg sem vagyunk otthon nem tudhatjuk mi húzta ki nála ennyire a gyufát, mennyire hangoskodott a kutya. Aztmég tudni kell, hogy hiába szólunk rá, csak jobban támad

2021. júl. 15. 08:54
 49/104 anonim ***** válasza:
19%

#51. Vagyok.

Értsétek már meg, hogy attól hogy lepontoztok még nem lesz igazatok.

Vagy ennyire nehezetekre esik egy jogi szöveget értelmezni?

Másodéves vagyok ÁJK-on, valószínűleg jobban tudom…

Hacsak nem nincsenek itt végzett jogászok.

De akkor meg érveket írjatok, pls.

Nincs kedvem végig menni az összes vádponton, hogy miért nem valósulnak meg.

Az állatkínzás is éppen elég.

Ha nem kamu kérdés, s a 17 éves gyerek nem csinált előtte semmit, ezért gyakorlatban úgysem lesz komolyabb baja…

2021. júl. 15. 08:55
 50/104 anonim ***** válasza:
100%

Páran kihangsúlyozták, de nem elegen: mi a f..t keresett egy gyerek kezében légpuska? És miért is tudta, hogyan kell használni? Úgy kéne tartani, hogy hozzá se férhessen. Valakit meg is sebesíthet vele (akár magát), és akkor ültök ti is, de szerintem így is elővesznek gondatlan veszélyeztetésért vagy valami hasonló jogcímen.

Tudom, persze, a gyerek nem lőne meg véletlenül senkit, magabiztosan kezeli a puskát, a kutyát is milyen jól becélozta...mert gondolom megmutattátok neki, és játékból sörösdobozokra lövöldöztetek célba vele a kertben. Van egy hírem: az elviselhetetlen, zavaró proli szomszédok ti vagytok.

Kettő: lakott területen lő?! Ráadásul be egy másik család telkére?! A 20-as válaszoló helyesen tudja: önmagában ez bőven elég ahhoz, hogy eljárás legyen belőle. Normálisak vagytok? Gondolkozzatok már! A szomszéd is látta a lövést, ezek szerint a gyerek viszont nem látta pontosan, ki és mi van a közelben, mikor lő. Ezért tilos lakott területen lőni, mert bárhol lehet, bárhonnan felbukkanhat rosszkor egy ember. Olyan, mint szétnézés nélkül áthajtani egy kereszteződésen, vagy téglákat hajigálni a tizedikről a járdára. K...a veszélyes, még az erdőben is körültekintőbben lőnek ennél. Ti nem vagytok normálisak.

Az állatkínzás az állatkínzás, a kutya meg nem veszélyeztetett titeket, mert be van zárva. Az éjjel-nappal való eszement ugatáson kívül el kéne tudni viselni egy kutyát ("trappol"...juj...).

Gyanús, hogy ti inkább azok a fajta vájtfülű nyavalygók vagytok, akiknek a szomszédságában levegőt venni sem szabad. Nekem is volt ilyen szomszédom a társasházban, az a tömb körüli rigókat (!) szidta hisztizve a lakógyűlésen, és azt mondta, majd lelövöldözi őket, mert a hülye csiripelésüktől nem lehet pihenni. Szerencsére elköltözött. Remélem az űrbe ment lakni az istenbarma, ott nincsenek hangok...

"Olyan kutyát lehett venni 20 ezerért is". És a törzskönyvezett példányok árának a felső határa mennyi? Igazodj inkább ahhoz.

2021. júl. 15. 08:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!