Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A munkáltató be szokott...

A munkáltató be szokott sz***ni egy ügyvédi levéltől? Vagy kivágja a kukába?

Figyelt kérdés

Vitában vagyok a munkáltatómmal melyet nem magam folytatok le, hanem megbíztam egy ügyvédet.

Aki küldött egy ügyvédi levelet, melyre választ várt X napon belül, de semmit se kapott.

Most ez vajon azt jelenti beszartak és nem is tudnak mit válaszolni?

Vagy épp ellenkezőleg nem beszartak, hanem leszarják az ügyvédi levelet és nem is akarnak semmit válaszolni? Lehet úgy vannak vele, majd ha bíróság lesz belőle, akkor arra reagálnak addig meg mit törjék magukat?

2021. júl. 7. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ mit kért az ügyvéd. Valószínűleg nincs miért foglalkozniuk vele.

Te vagy az, akit a háta mögött alacsonyabb bérre jelentettek át és a cégtől akarod a bizonyítékot?

2021. júl. 7. 11:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Egy ügyvéd nem írhat elő határidőt, max kérhet.

Lehet, hogy több idő kell nekik, vagy lehet, hogy komolytalannak tartják, és nem akarnak levelezni.

2021. júl. 7. 11:14
 3/7 anonim ***** válasza:

En csak magamból indulok ki, így magánszemélyként még a szívem sem dobbana meg egy ügyvédi levéltől.

Még mindig az a mende-monda járja, hogy egy ügyvédi levél csodákra képes.

Engem a FMH sem rendit meg.

2021. júl. 7. 17:00
 4/7 A kérdező kommentje:

"Engem a FMH sem rendit meg."

Hát pedig az meg kell rendítsen, mert vagy egyetértesz vele és akkor fizetned kell (ha nem, végrehajtás) vagy nem értesz egyet vele, akkor meg per és az neked is kőkemény pénz.

Vagy megteheted hogy nem is válaszolsz rá, és akkor olyna mintha egyetértettél volna (=végrehajtás)

Eléggé evidens.

2021. júl. 7. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért nem rendit meg az FMH mert tudom, hogy a követelés jogtalan, tehát a 15 napon belül ellentmondok.

Csak próbálkoznak.

Bíróságra nem került az ügy, mert a követelésüket nem tudtak alátámasztani

Így vagyok az ügyvédi levelekkel is.

Vigyék bíróságra az ügyet, ott majd eldől minden.

2021. júl. 8. 05:13
 6/7 A kérdező kommentje:

" mert tudom, hogy a követelés jogtalan, tehát a 15 napon belül ellentmondok."

HA JOGTALAN.... és ha NEM AZ? mint pl az én munkáltatóm esetében lenne... hm?

2021. júl. 8. 06:16
 7/7 A kérdező kommentje:

"Vigyék bíróságra az ügyet, ott majd eldől minden."

De az neked is idő költség stb...

még ha vesztes is....ugyebár...

mert hiába lesz vesztes, tárgyalás megjelenés nyilatkozattétel stb stb stb és mindez ki tudja hányszor és ez akkor is igaz ha később vesztes lesz a per...

UGYEBÁR Nagymellényű Jani Úr!

Engem feljelentett valaki hogy nem küldtem el neki egy megvásárolt árut postán! 3x HÁROMSZOR VOLTAM MIATTA A rendőrségen kezemben a postai papírral hogy feladtam!

MI lett belőle.... semmi... na de háromszor elrángattak a rendőrségre.

UGYEBÁR Nagymellényű Jani Úr!

2021. júl. 8. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!