Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen lehetőségem van fellépn...

Milyen lehetőségem van fellépni a munkáltatóm ellen?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag egy call centerben dolgozom, a főnököm nem biztosítja az óránként történő 10 perc nem monitor előtt végzendő tevékenységet, ebéd szünetünk van, és minimális munkaközi (10perc), amit ha kiveszünk, akkor nem fizetik ki, tovább túl körülményes lenne maradni. (Váltás miatt, mert nincs elég gép.) Folyamatosan 30 fokok vannak, és legjobb tudomásom szerint 21-24 lehetne, vagy védőitalt kellene biztosítani. (A szobahőmérsékletű csapvíz, vagy a kávé nem tudom, hogy mennyire minősül annak.) Egyszerre 1 ember mehet el szünetre, márha elmegy, viszont amikor meglátta, hogy 2-en főzünk kávét, akkor közölte, hogy az aznapunkat nem fizeti ki. Ez már nekem kicsit gyanus, amikor az egyik kollégának ezeket elmondtuk, mondta, hogy ne próbáljunk meg érvelni a vélt igazunkkal, különben felkelhetünk és hazamehetünk. (Kirúg.) Ilyen esetben mit tudunk tenni? A kollégáimnak és nekem is kell a pénz, tehát nem engedhetjük meg magunknak, hogy a megélhetésünk elveszítsük. Ha viszont mégis elbocsát, ezzel fordulhatunk-e munkaügyi bírósághoz, illetve megnyernénk-e az ügyet, illetve lenne-e értelme? Az értelmes, alátámasztott válaszokat megköszönöm. (Akár jogszabályhellyel is.)

2021. júl. 6. 20:31
 1/2 anonim ***** válasza:
90%
Semmit nem tudsz tenni, lépj ki a francba, egészen addig, hogy valaki elvégzi ezt a munkát, mert nincs más, nem fog változtatni semmin sem.
2021. júl. 6. 20:45
 2/2 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Csak a munkahely váltás marad.
2021. júl. 6. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!