A nem egyenes ágon való örökösöknek hagyatéki tárgyaláson részt kell venni? Lásd:lent
Részt kell venni, de ha fű alatt elfogadod a pénzt, akkor a hagyatékin lemondasz az ő részére - ez illetékmentes.
Ha később akarná hivatalosan megvenni, annak plusz költségei lesznek.
Emellett igen, lehet az összeg hasraütésszerű. Ha tisztában vagy az ingatlan értékével, és keveselled, akkor várd ki a hagyatékit, ott konkrétan jegyzőkönyvbe lesz véve az értéke.
De van, ahol ezt is hasraütésre írják be, pl. mikor papám meghalt, megkérdezték, mennyi a ház értéke, nagyim mondott rá valamit, ami nem reális (nyilván nincs tisztában a piac változásaival), és ez került be a hagyatékiba, nem akart senki becsléssel cicózni, mondván nincs vita.
Csak később volt vita, mikor nagyim is elment, és akkor remek fegyver volt az örökösök közt a tiedhez hasonló szituban, hogy de mit akarsz annyi pénzt, a hagyatékin anno kevesebb volt beírva.
#4 senki nem szólt nekem, hogy egyáltalán lesz, csak kaptam egy üzenetet hogy X összegért megszeretnék vásárolni a részét amit én örökölnék
Hivatalos értesítőt fognak erről nekem küldeni hogy lesz ilyen?
X6 akkor ebben sem mondott igazat!Szerencsére még nem volt dolgom sosem örökséggel, így egyáltalán nem vagyok képben de nagyon úgy érzem hogy le akarnak kenyerezni
A sztorihoz hozzá tartozik hogy a mamának 2 gyermeke volt az egyik az én szülőm aki nem él a másik gyermeke él csak sajnos Ő sincs képben ezzel az örökséggel
Off Oldalági örökös, hiszen a nagyszülő testvére halt meg. Egyenes ági lefele a gyerek, unoka, felfele a szülő nagyszülő.
On Ne fogadt el, menj el a hagyatékira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!