Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért úgy kell hozzáállni a...

Miért úgy kell hozzáállni a párkapcsolatokhoz, hogy egyenes út vezet az együttélésig, házasságig, gyerekig stb?

Figyelt kérdés

Csomóan olyan megjegyzésekkel bombáznak, hogy "majd mi lesz veletek x év múlva", "képzeld el magatokat x év múlva", "ha majd x és x évesek lesztek", "majd, ha együtt éltek", "szülsz neki gyereket, milyen apa lesz belőle", "jól gondold meg, biztosan vele akarod leélni az életedet", "gondold végig, elég megbízható-e, anyagilag is rendben van-e, lesz-e majd munkája" és hasonlók... Honnan tudjam? De megmondom őszintén, hogy nem is érdekelnek ezek a dolgok. Lehetséges, hogy velem van a baj, de én 20 évesen pont nem azon gondolkozom, hogy mi lesz majd 10 vagy 20 év múlva. Fogalmam sincsen, nem tudom megjósolni és annak sem látom értelmét, hogy tippelgessek vagy beláthatatlan terveket szövögessek. Egyelőre még a saját életemet sem tudnám felvázolni a következő 3-5 évre sem, nemhogy a párommal közös jövőnket. Fiatalok vagyunk, egyetemisták, próbáljuk kitalálni, hogy hogyan tovább, mi érdekelne minket, mivel szeretnénk és mivel érdemes foglalkozni stb., szóval egyikünk sem tart ott, hogy kőbe vésse a hátralévő életének a tervezetét. Most az van, ami és, ha nekünk ez így jó, akkor ezt kell szereti és kiélvezni. Én így gondolom. Erre pedig mindig megkapom, hogy ez így gyerekes, komolytalan, nevetséges és nem is igazi kapcsolat meg milyen hozzáállás ez, úgyis szakítani fogunk, nem lesz hosszú életű ez a kapcsolat és így tovább... Jó, lehet. Tényleg nem tudok erre mást mondani. Lehetséges, hogy 1 év múlva szakítunk, lehet, hogy még 8 évig együtt leszünk, lehet, hogy holnap reggel elüt a busz...most minek tervezzek előre bármit is? Én pont azt tartanám nevetségesnek, ha ennyi idősen már az esküvőt meg a gyereket terveznénk, holott még egyikünk sem tart ott.

Ezen az oldalon is csomóan jönnek ilyenekkel, pl. korkülönbség esetén is rögtön jönnek, hogy majd x év múlva mi lesz, mi lesz a gyerekkel me az unokákkal.... Vagy ez csak nekem furcsa?

2019. máj. 1. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Azért fontos ezekkel tisztában lenni, mert ezekből látszódik, hogy komoly szándékkal vagytok e egymás mellett vagy csak dugó pajtik vagytok.

Az, meg hogy ennyire nincs jövőképed botrány. Nem azt mondom, hogy hónapokra pontosan le kell bontani az életed előre, de egy iránynak meg kéne lennie.

2019. máj. 1. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Más emberek "mindig jobban tudják" - legalábbis ők úgy gondolják - miként kell rendet csinálni életedben... Kéretlen tanácsokat osztogatni jövővel kapcsolatban stb.
2019. máj. 1. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az első barátommal jártam, ugyanezeket a kérdéseket megkaptam. Igazából gáz pasi volt, csak én nem láttam a ködtől. Lehúzott pénzzel, depresszívé váltam mellette, aztán egy nap pozitívat teszteltem. Na, akkor rájöttem, hogy ez a pasi nem lehet a gyerekem apja, mert nem akarom, hogy azt lássa, ahogy bánik velem. Nem akarok kettő helyett igázni, mert neki büdös elmenni interjúra. Még aznap szakítottam vele, a teszt szerencsére fals pozi volt. De ezek után már ha megvolt a szikra, arra is figyeltem, hogy le tudnám-e élni vele az életem, és jó példa lehetne a gyerekeknek. Ahogy a tanulással az életedre készülsz, úgy a párválasztásod is kihat a jövődre. És inkább legyél boldog egy jó pasival, mint csak a melónak élni és kiégni, mert nincs aki este átöleljen.
2019. máj. 1. 13:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ti még tényleg fiatalok vagytok, és ha még mindketten keresitek az utatokat, akkor semmi baj ezzel.

A gond ott van, ha az egyik fél már szeretne komolyabban tervezni a párjával, a másik nem. Olyankor nem etikus elvenni a másik éveit és feleslegesen feltartani.

2019. máj. 1. 13:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

En 21 vagyok, az biztos idegesito lehet, ha a rokonsag kerdezgeti ezeket a dolgokat, en ilyet meg nem is tapasztaltam egyik paromnal sem, a mostani mar eleg komolynak tunik, talan nala mar fognak utalgatni,"hogy ha majd egyutt eltek,meg majd x ev mulva", de akkor sem aggodva fogjak kerdezni,mint nalatok. Nem lehet, hogy tenyleg van valami gaz a sraccal, azert mondogatjak hogy jol gondold meg vele a dolgot, vagy hogy jo apa lesz-e?

Amugy az nekem is fura, hogy nem tervezel igy vele, marmint erted, ilyen almodozas szinten sem, hogy "majd ha mar mindketten dolgozunk de jo lesz elkezdeni a kozos eletet",stb. Nyilvan egy kapcsolatnak kellenek celok es tervek, hogy menjen elore es fejlodjon. Szoval ha szamodra ez csak olyan "fiatal vagyok, egyutt vagyunk addig,amig jol eretzuk magunkat" kapcsolat az is tokre ertheto szerintem csak nem tudom hogy akkor miert zavar, ha a rokonok komolytalannak tartjak?

2019. máj. 2. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!