Egyenes ági öröklés felülírja a végrendeletet?
sziasztok! nehèz helyzetbe kerültem ès nem nagyon tudom hogy van ez.
az apámat leszázalèkolták, az anyja(vagy nagyanyám) tartja el.összevesztem velük èvekkel ezelőtt, mert elvette az eszüket egy ápoló aki odajár hozzájuk.most megtudtam , hogy nagyanyám erre az ápolóra akar iratni mindent( nem lát a szemètől hogy csak meg akarják lopni).az lenne a kèrdèsem hogy ha egy ingatlant erre az ápolóra hagyott akkor ezt èn mint egyetlen èlő rokonuk, megtámadhatom?
A végrendelet megtámadHATó a bíróságon.
De nem írja fölül leszármazás a végrendeletet. Te kötelesrészre vagy jogosult ebben az esetben, kivéve at a pár esetet, amivel kitagadhat,pl. ha az életére törsz stb, de ezt bizonyítani kell mindig.
most ne menjünk bele az emberi rèszèbe kedves 2-es!
ők martak el onnan mert hülyesègekkel telebeszèlte a fejüket az ápoló, pont azèrt hogy kitúrjon.elküldtek , elmondtak mindennek...kitalált rólam az ápoló dolgokat.aztán ezen összevesztünk
Utolsó: a kötelesrész JÁR, ezért "köteles", azért nem kell perelni.
A végrendelet semmisségéért lehet perelni. Ja, 2 voltam.
Éppen azért van a végrendelet, hogy a normál öröklést felülírja :)
Köteles részt fogsz kapni.
Megtámadni lehet, de arra nagyon nyomós ok kell, hogy elé is fogadják. Hidd el, a bíróságon nagyon jól ismerik már a pénzéhes rokonokat.
Az meg bevett szokás, hogy eltartási szerződést köt egy idős ember valakivel, aki ápolja, és majd ő örököl utána.
meg meg sem halt szegeny, te meg mar az orokseget szamolod?
Mondok neked valamit: ha az eleteben az apolonak ad mindent, akkor nektek lofax sem jar.
Egyebkent meg o apolja, jogos erte az orokseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!