Egyenes ági öröklés felülírja a végrendeletet?
sziasztok! nehèz helyzetbe kerültem ès nem nagyon tudom hogy van ez.
az apámat leszázalèkolták, az anyja(vagy nagyanyám) tartja el.összevesztem velük èvekkel ezelőtt, mert elvette az eszüket egy ápoló aki odajár hozzájuk.most megtudtam , hogy nagyanyám erre az ápolóra akar iratni mindent( nem lát a szemètől hogy csak meg akarják lopni).az lenne a kèrdèsem hogy ha egy ingatlant erre az ápolóra hagyott akkor ezt èn mint egyetlen èlő rokonuk, megtámadhatom?
"a nagyit akarom menteni."
Na persze, azért hozod fel mindig az örökséged témát.
"a nagyit akarom menteni....nem fogod mar fel? kisemmizik...utólag jött rá!"
Muhaha :) A nagyi eleteben barmikor megvaltoztathatja a vegrendeletet.
Pontosan tudjuk miert kerdezted. Egyebkent fentebb minden kerdesedre valaszt kaptal, az ugyved penzert sem fog mast mondani neked.
Az ápoló CSAK a tulajdonos beleegyezésével és aláírásával tudja eladni az ingatlant, pontosabban a tulajdonos adja el, nem az ápoló.
Ha ezután a vételárat az ápoló kapja meg, az a tulajdonos magánügye, ehhez SENKINEK SEMMI köze és nem megtámadható.
Ugyanúgy akkor sem lehet joglilag semmit tenni, mert nincs rá semmiféle alap, ha a vételárat a mama elkölti (akár hülyeségkre is, elajándékozza a pénzt vagy ha az ingatlant eladja valakinek,
Addig nincs és nem is lehet szó ÖRÖKSÉGRÖL, amíg a néni él, mert egy nagyon alapvetö jogi szabály létezik: ÉLÖ EMBER ESETÉBEN NINCS ÖRÖKSÉG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!