Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyenes ági öröklés felülírja...

Egyenes ági öröklés felülírja a végrendeletet?

Figyelt kérdés

sziasztok! nehèz helyzetbe kerültem ès nem nagyon tudom hogy van ez.

az apámat leszázalèkolták, az anyja(vagy nagyanyám) tartja el.összevesztem velük èvekkel ezelőtt, mert elvette az eszüket egy ápoló aki odajár hozzájuk.most megtudtam , hogy nagyanyám erre az ápolóra akar iratni mindent( nem lát a szemètől hogy csak meg akarják lopni).az lenne a kèrdèsem hogy ha egy ingatlant erre az ápolóra hagyott akkor ezt èn mint egyetlen èlő rokonuk, megtámadhatom?

2017. ápr. 2. 16:05
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
de a betegsège miatt nem beszámítható, ezèrt akarok közbelèpni, ès mondom :MEGKERESTEK ezzel! èrthető? segítsèget kèrtek!
2017. ápr. 2. 21:27
 22/38 A kérdező kommentje:

19. de ki tud....mègpedig úgy hogy ráteszi a retkes kezèt arra mi majd az enyèm kène hogy legyen...

vagy te ezt hagynád?

lassan már az jön le, hogy szemèt vagyok mert nem hagyom hogy valaki elvegyen minden öröksègemet.

hihetetlen...

2017. ápr. 2. 21:33
 23/38 anonim ***** válasza:
91%

1. A nagyanyád után apád örököl, ha apád meghal, akkor jössz te sorra. Ebböl következöleg te nem támadhatod meg nagyanyád végrendeletét.

2. Ha van végrendelet, akkor az érvényes, a törvényes örökösnek csak a köteles rész (az örökség egyharmada) jár. De neked nem, mert te eleve nem vagy örökös.

3. Amíg a nagyanyád él, addig a saját vagyonával azt csinál, amit akar, ha ö beleegyezik, akkor eladhat az ápoló akár mindent.

2017. ápr. 2. 21:42
 24/38 anonim ***** válasza:
83%

"mègpedig úgy hogy ráteszi a retkes kezèt arra mi majd az enyèm kène hogy legyen..."

Mikor? APád bőven elköltheti az élete alatt, már ha örököl valamit.

És ne haragudj, de még ketten élnek feletted, és az esetleges örökségért vagy oda?

A gondnokság alá helyezést a nagykorú személy házastársa, egyeneságbeli rokona, testvére, a gyámhatóság és az ügyész kérheti.

Viszont valószínűleg az apád lesz a gyámja, ha ez esetleg megtörténne.

Az orvosi nem beszímhatóság teljesen más, mint amikor valaki hiszékeny, vagy esetleg direkt másvalakire végrendelkezik.

Apád mit szól ehhez? Kétlem, hogy apád és nagyanyád is orvosi értelmeben nem beszámíthatóak lennének mindketten.

2017. ápr. 2. 21:45
 25/38 A kérdező kommentje:
csak apám nem beszámítható...agyvèrzès miatt....
2017. ápr. 2. 21:56
 26/38 A kérdező kommentje:
itt most ingatlanról van szó....azt hogyan költi el....?
2017. ápr. 2. 21:58
 27/38 A kérdező kommentje:
23-as köszönöm....plusz mindenkinek aki nem egy 2 mondatos szövegből ítèlt ès fejtette meg az èletemet, ès hogy milyen sz.r ember vagyok, hanem a kèrdèsre válaszolt.most már tisztább a dolog.
2017. ápr. 2. 22:01
 28/38 anonim ***** válasza:
40%

" az enyèm kène hogy legyen... "

Semmi sem kene hogy a tied legyen. Ha a tisztelt nagymama ugy dont, hogy az osszes vagyonat egy kutyamenhelynek ajandekozza, o pedig bekoltozik egy oregek otthonaba akkor nektek egy filler nem jut, es nem tehettek semmit.

Ritka undorito patkany dolog meg elo emberek vagyonaval mint orokseggel szamolni. A nagyi valoszinuleg nem ok nelkul nem akar veletek kozoskodni.

Egyebkent meg egyszer megemlitenem az eltartasi szerzodest, mint jogi lehetoseget. Ha azt kotottek, akkor neked a koteles resz sem jut. Es nem tehetsz ellene semmit.

2017. ápr. 2. 22:03
 29/38 A kérdező kommentje:
mèg jó hogy tudod ès èrted miről van szó....a nagyit akarom menteni....nem fogod mar fel? kisemmizik...utólag jött rá! fogd már fel ba...a meg! ès ne ítèlkezz ha nem tudsz a kèrdèsrw válaszolni hanem húzz a p.csába innen!
2017. ápr. 2. 22:58
 30/38 A kérdező kommentje:
de az ápoló nem patkány aki eladja mèg èletükbe a fejük felől az ingatlant ugye?
2017. ápr. 2. 23:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!