Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy családi házat örököltünk,...

Egy családi házat örököltünk, mi élünk benne a családommal már 05 éve mi fizetjük az adót, mi ujitottuk fel. A testverem kapott pénzt anyamtol mikor ferjhez ment, de nincs rola papir. Most kéri a részét, nem lehet vele egyszerűen beszélni?

Figyelt kérdés
Ki tehet a házamból, mit tegyek?

2021. jún. 5. 16:25
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
15*
2021. jún. 5. 16:25
 2/28 anonim ***** válasza:
93%
Tipik sztori, sok rábaszcsi faktorral. Tesód pénzt kapott, te meg 15 évre lakhatást az nem egyenlíti ki egymást? Most fizesd ki, ő is örökös! A felújítás, mint értéknövelő beruházás amin megfoghatsz valamennyi pénzt talán.
2021. jún. 5. 16:33
 3/28 anonim ***** válasza:
92%
Törvényes örökös kéri a részét. Ez nem kirakás! Fizesd ki.
2021. jún. 5. 16:34
 4/28 anonim ***** válasza:
92%

Akkor sorban.

1. Ketten örököltetek. Tehát nem tesz ki a házadból. Maximum a közös házatokból ha nem fizeted ki.

2. Az, hogy ő mit kapott régen, az maximum az öröklésnél számított volna, de ez a vonat már elment.

3. 15 évig gondolom nem fizettél neki albérleti díjat, a felére.

4. Ha más tulajdonában újítasz az a saját hülyeséged, ahogy az adó is. Ha számlákkal tudod igazolni esetleg innen meg faraghatsz le az árból.

5. mondjuk egyszeri vagyonszerzési illetékes kívül érdekelne mit fizettél, illetve miért fizetted ki az ő részét is.

2021. jún. 5. 16:46
 5/28 anonim ***** válasza:
95%
Sose ertettem ezeket miert nem lehet akkor lerendezni amikor ott az ideje. 15 ev utan most lehet kinlodni, mert neki a penzrol nincs papirja, így simán le tudja tagadni, te meg az erteknovelo beruhazasrol vagy be tudsz mutatni szamlat vagy nem. De ti meg az ő részét használtátok..
2021. jún. 5. 16:52
 6/28 anonim ***** válasza:
90%
Ki tenni nem tehet. Viszont, ha ott maradtok, és kéri a részét, akkor ki kell fizetned. Ha nem tudod, akkor csak eladni lehet, és ugyanúgy feleződik, vagy részletekben fizeted neki, de ehhez szerződést kell csináltatnotok.
2021. jún. 5. 16:52
 7/28 anonim ***** válasza:
95%
Ja es menj ügyvédhez, mást nem tudsz csinálni. De nyilván az ő tulajdona is, szóval nem sok eselyed van.
2021. jún. 5. 16:53
 8/28 anonim ***** válasza:
92%
4# Szerintem az egyik szülő 15 éve meghalt, az ő része ment felesbe, és a tesó tulajdoni hányadára eső éves adót fizette ki a poszter, miután ő ott lakott. Mostanság meghalhatott a másik szülő is, így 50-50 lett a ház, s hogy, hogy nem a tesó most bejelentkezett.
2021. jún. 5. 16:53
 9/28 A kérdező kommentje:
a testvérem kapott egy lakást, én kaptam a házat, csakhogy erről nincsen papir... nem kitettem csak egyszerűen a két dolog egy értékben volt azon felül én temettem el mindkét szülomet mig o ivott s sose volt penze
2021. jún. 5. 16:59
 10/28 anonim ***** válasza:
93%

Mivel nem saját házban laksz, bizonyára volt annyi eszed, hogy a felújításokról minden papírt elteszel.

A házhoz értékbecslőt kell hívni, az értéknövelő felújításokat levonni, és a maradékból a testvéred részét kifizetni.

A gyakorlati megvalósításhoz kérj ügyvédi segítséget.

2021. jún. 5. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!