Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kézbe kapott kp-s aláíratlan...

Kézbe kapott kp-s aláíratlan részfizetésre egy munkahelyen lehet jóhiszemű magyarázat?

Figyelt kérdés

Mindannyian ismerjük azt a simlit amikor valaki be van jelentve minimálbérre azt megkapja utalva, a többit meg kp-ben zsebbe nulla papírral.

itt mindkét fél tisztában van vele hogy csalás,feketepénz átadása történik.

jóhiszeműség fel se merül.

de mi van akkor ha én a rendes, szerződéses ELVILEG fehér béremet kapom meg részben utalva részben kp-ben, de aláírás és papírozás nélkül?

lehet erre jóhiszemű magyarázat?

mert az a pénz amit aláírás nélkül és papír nélkül adtak át nekem, az csak feketepénz lehet, hiszen más esetben a cég saját elemi érdeke lenne a dokumentált átvétel. Mert mi van ha én másnap letagadom az átvételt és azt állítom nem kaptam semmit. Hogy bizonyítanak papír nélkül?

Tehát akkor a fizetésem, a rendes szerződéses fizetésem feketén kaptam-részben.

Vagy tévednék?

2021. máj. 24. 18:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Na, akkor ha ha feljelented a NAV-nál, hogy te csak a fele fizetésed kaptad, (ezt ugye tudja bizonyítani, hogy elutalta) akkor valószínűleg nem fog tudni mit mondani a NAV-nak, és vizsgálat lesz a cégnél. Hacsak nem valami csókos a főnököd.
2021. máj. 26. 17:14
 22/24 A kérdező kommentje:

"hogy egy szabályos munkaszerződésnek tartalmaznia kell a kifizetés napját és módját."

tartalmazza is. sokra megyek vele.

2021. máj. 26. 17:20
 23/24 A kérdező kommentje:

"és vizsgálat lesz a cégnél. "

És a vizsgálat + 1 nappal nekem nem lesz állásom.

Ha meg még csókos is a főnök még meg se üti a bokáját.

Tehát

a) feljelentem, őt megbüntetik, engem kirúgnak

b) feljelentem, ő csókos meg se büntetik de engem kirúgnak

én nem nyerhetek.

2021. máj. 26. 17:21
 24/24 anonim ***** válasza:

Sajnos szó szerint így van, ahogy leírtad.

Ismerős járt úgy, hogy nem kapott fizetést, meg kilépőpapírt, ezért a munkaügyi felügyelethez fordult leírva a tényeket, olyan választ kapott, hogy mindent rendben találtak, erre írt nekik, hogy miért lenne az rendben, hogy a végelszámolás nem történt meg, erre kiküldtek egy végzést, hogy ennyi és ennyi a fellebbezési díj illetékbélyegben kellett leróni (pusztán azért, mert vissza mert írni), és ezek után sem történt semmi, a végén nagy nehézségek árán sikerült megszereznie mindent.

2021. máj. 26. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!