Hogyan tudnék nevet változtatni?
Figyelt kérdés
Régi családi nevem felvételéről van szó.Nem tudom,hol kell ezt intézni.Tehát mit csináljak?Holnap sétáljak be kérelemmel az Önkormányzathoz vagy mi?Valaki aki ért hozzá,leírná ennek a menetét?Én nem vagyok képben a dologgal.2019. okt. 16. 15:09
1/4 anonim válasza:
Igen.
De a kormányablak jobb ötlet lenne... ha működne.
2/4 anonim válasza:
Nem kormányablak.
Helyi anyakönyv vezetőhöz menj. Önkormányzat. Nézd meg kell-e időpontot foglalni névváltoztatásra, akár neten is.
Legjobb ha felhívod őket telefonon, és elmondod a konkrét szitut, adott település honlapján biztos megvan akár egy központi szám is. Miről mire változtatnál nevet. Pl.: Viselted a nevet, de házasság folytán más lett stb.
Elvileg kell:
Érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya.
Ha van akkor születési kivonatot. Házasságit, ha ha elváltál és ennek köze van ehhez.
Plusz majd a postáról kell majd 3.000 Ft-os illetékbélyeg, de ez lehet 10.000 Ft is.
A névváltoztatás módjától függ, ami miatt lehet 1 óra, de 2-3 hónap is, ha feletteshez kell küldeni a kérelmet.
4/4 A kérdező kommentje:
Végül nem változtattam meg.Érettségi,vizsgák miatt bonyolult lett volna a dolog.
2020. júl. 9. 01:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!