Kézbe kapott kp-s aláíratlan részfizetésre egy munkahelyen lehet jóhiszemű magyarázat?
Mindannyian ismerjük azt a simlit amikor valaki be van jelentve minimálbérre azt megkapja utalva, a többit meg kp-ben zsebbe nulla papírral.
itt mindkét fél tisztában van vele hogy csalás,feketepénz átadása történik.
jóhiszeműség fel se merül.
de mi van akkor ha én a rendes, szerződéses ELVILEG fehér béremet kapom meg részben utalva részben kp-ben, de aláírás és papírozás nélkül?
lehet erre jóhiszemű magyarázat?
mert az a pénz amit aláírás nélkül és papír nélkül adtak át nekem, az csak feketepénz lehet, hiszen más esetben a cég saját elemi érdeke lenne a dokumentált átvétel. Mert mi van ha én másnap letagadom az átvételt és azt állítom nem kaptam semmit. Hogy bizonyítanak papír nélkül?
Tehát akkor a fizetésem, a rendes szerződéses fizetésem feketén kaptam-részben.
Vagy tévednék?
A kérdésem!
Ha NAGYON NAIVAN állunk a dolgokhoz és mindenképp össze akarunk hozni egy JÓHISZEMŰ magyarázatot erre, akkor egyáltalán lehetséges?
mert többen mondták hogy hát a béred végül megkaptad nem?? Hát végül meg. Összegre stimmel.
Csak nem mindegy hogy félig feketén kapom-e!!
Nem az szamit, hogy a penz honnam szarmazik. A fonokod uzsorakolcsont is vehet fel es fizethet abbol, szamodra tok legalis ha a munkaszerzodesedben a teljes osszeg szerepel.
Ha kapsz berpapirt az segit vagy az szja bevallas. Azonius az eredeti osszegbol szamolnak.
"Ha kapsz berpapirt "
Bérpapírt ezen a munkahelyen még élő ember nem látott.
erről ennyit. az nincs.
nincs és kész.
Most ne kezdjük el hogy "de az kötelező". TUDOM HOGY AZ.
"Nem az szamit, hogy a penz honnam szarmazik. A fonokod uzsorakolcsont is vehet fel es fizethet "
Megkerülöd a témát, mellédumálsz.
hogy IGAZOLJA a főnök hogy az aláír nélküli összeget nekem átadta? Hát nincs róla papír! és ha én feljelentem a céget hogy nem kaptam meg a bérem akkor mit mond majd? Mivel igazolja az átadást? Nincs papír nincs aláírás!
bemondásra senki nem hiszi el hogy a józsimelós zsebébe tömtünk tízezreket csak úgy nulla papírral!
Kérdező!
"de mi van akkor ha én a rendes, szerződéses ELVILEG fehér béremet kapom meg részben utalva részben kp-ben, de aláírás és papírozás nélkül?"
Amit utalva kapsz, azt ugye tudják bizonyítani. Viszont arról nem írtál, hogy a szerződésed szerint te 4 vagy 8 órára vagy bejelentve.
Mert azt tudom még elképzelni, hogy bejelentettek 4órásnak, de 8 órában dolgozol, és a 4 órás fizetésed kapod utalva, a másik felét meg kézbe.
Ha te azt mondod, hogy nem kaptad meg a pénzed,(amit a kezedbe nyomtak aláírás nélkül) valószínű, hogy másnap már nem kell menned dolgozni.
"hogy másnap már nem kell menned dolgozni."
És ha kirúg azzal mit ér el? Akkor mi fog engem visszatartani attól hogy minden létező hatóságnál feldobjam a céget NAV stb?
Hát most egy dolog tart ettől vissza: az állásom. de ha már azt elbukom végképp nem tart vissza semmi.
Ezt végiggondoltad?
Téged az tart vissza, hogy te sem tudod bizonyítani, hogy zsebbe megkaptad a neked járó munkabért.
Sajnos ismerős révén hallottam elég gusztustalan és pofátlan munkaadókról.
Meg te is hibás vagy, ha belementél egy ilyesfajta szerződésbe.
A NAV-nál meg nagy valószínűséggel minden rendben lesz.
A kérdés pedig az volt, hogy van-e erre jóhiszemű magyarázat. Egyértelműen nincs.
"Meg te is hibás vagy, ha belementél egy ilyesfajta szerződésbe."
EMBER!!!! MILYEN SZERZŐDÉSBE MENTEM BELE? TE MIRŐL BESZÉLSZ ÁRULD MÁR EL!!!!! mibe mentem bele? HM ? MIBE??? ÁRULD MÁR EL!!!!
"Téged az tart vissza, hogy te sem tudod bizonyítani, hogy zsebbe megkaptad a neked járó munkabért."
Te azt bizonyítani tudom hogy a szerződéses munkabérem NEM KAPTAM MEG, ugyanis ami utalva lett az bizonyítható tény, és az nem anyni amennyi a bér.
Tehát ha én beballagok a bíróságra és feljelentem a céget hogy kérem nézzék meg az utalást, hát fele annyi jött mint kellett volna- akkor a cég mit mond??
Hogy ja kérem hát mi feketén zsebbe nulla papírral kifizettük a többit????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!