Kézbe kapott kp-s aláíratlan részfizetésre egy munkahelyen lehet jóhiszemű magyarázat?
Mindannyian ismerjük azt a simlit amikor valaki be van jelentve minimálbérre azt megkapja utalva, a többit meg kp-ben zsebbe nulla papírral.
itt mindkét fél tisztában van vele hogy csalás,feketepénz átadása történik.
jóhiszeműség fel se merül.
de mi van akkor ha én a rendes, szerződéses ELVILEG fehér béremet kapom meg részben utalva részben kp-ben, de aláírás és papírozás nélkül?
lehet erre jóhiszemű magyarázat?
mert az a pénz amit aláírás nélkül és papír nélkül adtak át nekem, az csak feketepénz lehet, hiszen más esetben a cég saját elemi érdeke lenne a dokumentált átvétel. Mert mi van ha én másnap letagadom az átvételt és azt állítom nem kaptam semmit. Hogy bizonyítanak papír nélkül?
Tehát akkor a fizetésem, a rendes szerződéses fizetésem feketén kaptam-részben.
Vagy tévednék?
Kérdező, nem gondoltál még orvosi segítség igénybe vételére?
A stílusod alapján úgy tűnik, súlyos indulatkezelési problémáid lehetnek!
Addig kérj szerintem szakszerű segítséget, amíg nem lesz nagyobb problémád belőle...
"Kérdező, nem gondoltál még orvosi segítség igénybe vételére?"
Nem, én jogászi segítségre gondoltam, nem orvosira. első kör nav, aztán jogász és bíróság.
és majd ott elmagyarázza a retek tolvaj csaló cég, hol is az a pénz.
majd ott bemutatják az aláírt papírt, amin én "átvettem".
mert ha nincs ilyen (és nincs...) akkor én NEM VETTEM ÁT és ha nem vettem át, akkor a jogos és szerződéses munkabéremet se kaptam meg.
Kérdező, azért én a helyedben ebben a témában futnék még egy jó nagy kört...Tudod te egyáltalán mennyi járulékot fizettek be utánad? Először ennek járj már utána...
Az is lehet, hogy befizették a teljes összeget ami a szerződéses pénzed után kellene....
"Az is lehet, hogy befizették a teljes összeget ami a szerződéses pénzed után kellene...."
Világos. azért adnak aláírás nélkül zsebbe pénzt hogy aztán a hivatalosan soha ki nem fizetett pénz után befizessék a járulékot...
világos. életszerű. másképp nem is lehetne.
ember, szállj le a földre.
"hogy megkérdezd a főnöködet? Ingyenes..."
És SZERINTED egy tróger csaló simlis főnök majd egyenes és korrekt választ ad?
Majd beismeri hogy hát igen, átjelentettünk téted részállásba a hátad mögött és már nem is annyit keresel mint eddig, de erről elfelejtettünk ám szólni neked...
így gondoltad?
Ébresztő. szállj le a földre.
A főnöknek azt se lehet elhinni amit kérdez.
Várjál kérdező, és ne hepciáskodj. Összekevertem a két esetet, az elsőt, amit leírtál, meg a te eseted.
Tehát (most csak az egyszerűség kedvéért írok ilyen összegeket) van egy szerződésed, ami szerint be vagy jelentve 8 órára, és keresel nettó 200.000-at, ebből pedig utaltak neked 100.000 Ft-ot, másik 100.000-at meg odaadta a főnök csak úgy aláírás nélkül?
Mert ha ez a helyzet, akkor mehetsz a főnöködhöz, első körben azzal, hogy miért nem utalta a teljes fizetésed. Ha erre az a válasza, hogy de ő odaadta neked a kezedbe a 100.000-at, akkor mondhatod neki, hogy nem teljesítette a bérkifizetést, és utalja el neked a másik 100.000-et is a számládra és ha az összeg beérkezett, ebben az esetben te visszafizeted neki azt, amit a kezedbe adott. Neked mindenképpen az lenne a jó, ha a teljes összeget kapnád, mert ha adott esetben mondjuk lakáshitelt akarnál felvenni, nagyon nem mindegy, hogy a munkabér utalás 100 vagy 200 ezer Ft.
Amúgy meg én a helyedben pont ezzel mennék, hogy kéne jövedelemigazolás a bankod felé, mivel hitelt akarsz felvenni, és akkor ahhoz képest tudsz cselekedni, hogy mit is fog tartalmazni az a jövedelemigazolás.
De ahogyan már írtam, semmiképpen nincs jóhiszemű magyarázat az eljárásra, és valóban részben feketén kaptad kézhez a fizetésed felét.
Ha most se jól értettem a kérdést, akkor bocs.
"Ha most se jól értettem a kérdést, akkor bocs."
Teljesen jól értetted a kérdést. én is ezt fújom a kezdet óta hogy a bérem NEM KAPTAM Meg, MERT utalva csak egy részét kaptam , kézbe amit kaptam az nem dokumentált -nem bizonyítható, így ha én azt mondom nem kaptam semmit és feljelentem a céget mit mond majd a NAVnak? Hogy ő feketén odaadta kézbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!