Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kézbe kapott kp-s aláíratlan...

Kézbe kapott kp-s aláíratlan részfizetésre egy munkahelyen lehet jóhiszemű magyarázat?

Figyelt kérdés

Mindannyian ismerjük azt a simlit amikor valaki be van jelentve minimálbérre azt megkapja utalva, a többit meg kp-ben zsebbe nulla papírral.

itt mindkét fél tisztában van vele hogy csalás,feketepénz átadása történik.

jóhiszeműség fel se merül.

de mi van akkor ha én a rendes, szerződéses ELVILEG fehér béremet kapom meg részben utalva részben kp-ben, de aláírás és papírozás nélkül?

lehet erre jóhiszemű magyarázat?

mert az a pénz amit aláírás nélkül és papír nélkül adtak át nekem, az csak feketepénz lehet, hiszen más esetben a cég saját elemi érdeke lenne a dokumentált átvétel. Mert mi van ha én másnap letagadom az átvételt és azt állítom nem kaptam semmit. Hogy bizonyítanak papír nélkül?

Tehát akkor a fizetésem, a rendes szerződéses fizetésem feketén kaptam-részben.

Vagy tévednék?

2021. máj. 24. 18:56
1 2 3
 11/24 Micimacko67 ***** válasza:

Kérdező, nem gondoltál még orvosi segítség igénybe vételére?

A stílusod alapján úgy tűnik, súlyos indulatkezelési problémáid lehetnek!

Addig kérj szerintem szakszerű segítséget, amíg nem lesz nagyobb problémád belőle...

2021. máj. 26. 07:06
 12/24 A kérdező kommentje:

"Kérdező, nem gondoltál még orvosi segítség igénybe vételére?"

Nem, én jogászi segítségre gondoltam, nem orvosira. első kör nav, aztán jogász és bíróság.

és majd ott elmagyarázza a retek tolvaj csaló cég, hol is az a pénz.

majd ott bemutatják az aláírt papírt, amin én "átvettem".

mert ha nincs ilyen (és nincs...) akkor én NEM VETTEM ÁT és ha nem vettem át, akkor a jogos és szerződéses munkabéremet se kaptam meg.

2021. máj. 26. 07:08
 13/24 Micimacko67 ***** válasza:

Kérdező, azért én a helyedben ebben a témában futnék még egy jó nagy kört...Tudod te egyáltalán mennyi járulékot fizettek be utánad? Először ennek járj már utána...

Az is lehet, hogy befizették a teljes összeget ami a szerződéses pénzed után kellene....

2021. máj. 26. 07:33
 14/24 A kérdező kommentje:

"Az is lehet, hogy befizették a teljes összeget ami a szerződéses pénzed után kellene...."

Világos. azért adnak aláírás nélkül zsebbe pénzt hogy aztán a hivatalosan soha ki nem fizetett pénz után befizessék a járulékot...

világos. életszerű. másképp nem is lehetne.

ember, szállj le a földre.

2021. máj. 26. 09:06
 15/24 Micimacko67 ***** válasza:
Kérdező, arra kézenfekvő megoldásra nem gondoltál, hogy megkérdezd a főnöködet? Ingyenes...
2021. máj. 26. 09:18
 16/24 A kérdező kommentje:

"hogy megkérdezd a főnöködet? Ingyenes..."

És SZERINTED egy tróger csaló simlis főnök majd egyenes és korrekt választ ad?

Majd beismeri hogy hát igen, átjelentettünk téted részállásba a hátad mögött és már nem is annyit keresel mint eddig, de erről elfelejtettünk ám szólni neked...

így gondoltad?

Ébresztő. szállj le a földre.

A főnöknek azt se lehet elhinni amit kérdez.

2021. máj. 26. 09:25
 17/24 Micimacko67 ***** válasza:
Mindenkinek olyan főnöke van amilyet megérdemel...
2021. máj. 26. 09:36
 18/24 anonim ***** válasza:

Várjál kérdező, és ne hepciáskodj. Összekevertem a két esetet, az elsőt, amit leírtál, meg a te eseted.

Tehát (most csak az egyszerűség kedvéért írok ilyen összegeket) van egy szerződésed, ami szerint be vagy jelentve 8 órára, és keresel nettó 200.000-at, ebből pedig utaltak neked 100.000 Ft-ot, másik 100.000-at meg odaadta a főnök csak úgy aláírás nélkül?

Mert ha ez a helyzet, akkor mehetsz a főnöködhöz, első körben azzal, hogy miért nem utalta a teljes fizetésed. Ha erre az a válasza, hogy de ő odaadta neked a kezedbe a 100.000-at, akkor mondhatod neki, hogy nem teljesítette a bérkifizetést, és utalja el neked a másik 100.000-et is a számládra és ha az összeg beérkezett, ebben az esetben te visszafizeted neki azt, amit a kezedbe adott. Neked mindenképpen az lenne a jó, ha a teljes összeget kapnád, mert ha adott esetben mondjuk lakáshitelt akarnál felvenni, nagyon nem mindegy, hogy a munkabér utalás 100 vagy 200 ezer Ft.

Amúgy meg én a helyedben pont ezzel mennék, hogy kéne jövedelemigazolás a bankod felé, mivel hitelt akarsz felvenni, és akkor ahhoz képest tudsz cselekedni, hogy mit is fog tartalmazni az a jövedelemigazolás.

De ahogyan már írtam, semmiképpen nincs jóhiszemű magyarázat az eljárásra, és valóban részben feketén kaptad kézhez a fizetésed felét.

Ha most se jól értettem a kérdést, akkor bocs.

2021. máj. 26. 17:05
 19/24 A kérdező kommentje:

"Ha most se jól értettem a kérdést, akkor bocs."

Teljesen jól értetted a kérdést. én is ezt fújom a kezdet óta hogy a bérem NEM KAPTAM Meg, MERT utalva csak egy részét kaptam , kézbe amit kaptam az nem dokumentált -nem bizonyítható, így ha én azt mondom nem kaptam semmit és feljelentem a céget mit mond majd a NAVnak? Hogy ő feketén odaadta kézbe?

2021. máj. 26. 17:08
 20/24 anonim ***** válasza:
Ja és azt kifelejtettem, hogy egy szabályos munkaszerződésnek tartalmaznia kell a kifizetés napját és módját.
2021. máj. 26. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!