A bátyám kirakhat a házából a 7 hónapos gyerekemmel együtt az utcára?
Figyelt kérdés
A mostani barátnője annyira eltekerte a fejét hogy ma bejelentette hogy költözzek ki abból a házrészből ahol eddig laktam és amit önköltségből újítottam fel. Azért mert a barátnőjét zavarja a jelenlétem. Egy nagy házról van szó aminek két lakrésze van de két külön bejárata van magyarán nagyon nem is találkozunk. De nagyon bánt hogy inkább egy olyan személyt választott akit egy hónapja ismer csak. A teljes ház amúgy a bátyám tulajdona.2021. máj. 17. 21:48
41/41 anonim válasza:
Lényegtelen a köztük lévő rokoni szál. Attól még, hogy nekem a testvérem, nem vagyok arra kötelezve törvényileg, hogy lakhatást biztosítsak neki, csak azért, mert neki van egy gyereke. Az illegális lakásfoglalók meg úgy jönnek ide, hogy ha törvényileg meg lenne engedve, hogy arról a helyről, ahova az illető a gyerekének születése idején be volt jelentve mint állandó lakos, nem lehet kitenni ilyen alapon, az azt jelenti, hogy ez a fészekrakás mást is megilletne. Az más dolog, hogy ez most a testvére szempontjából erkölcsileg mennyire kifogásolható, de nem is ez volt a kérdés, tekintette arra, hogy a törvények, jog kategóriában vagyunk, nem az emberi tulajdonságok, vagy a családi kapcsolatokban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!