A bátyám kirakhat a házából a 7 hónapos gyerekemmel
együtt az utcára?
Figyelt kérdés
A mostani barátnője annyira eltekerte a fejét hogy ma bejelentette hogy költözzek ki abból a házrészből ahol eddig laktam és amit önköltségből újítottam fel. Azért mert a barátnőjét zavarja a jelenlétem. Egy nagy házról van szó aminek két lakrésze van de két külön bejárata van magyarán nagyon nem is találkozunk. De nagyon bánt hogy inkább egy olyan személyt választott akit egy hónapja ismer csak. A teljes ház amúgy a bátyám tulajdona.
" Hatalmas empátiáról tesz tanúbizonyságot aki ilyeneket ír:D "
Senki nem kötelezte a csajt, hogy más lakásába lefialjon. Lehet nem vagyok teljesen empatikus, de élősködő cigány sem.
2021. máj. 18. 08:58
32/41 anonim válasza:
31 Ilyenkor “ élősködő” amikor meg felújíttatta a lakrészt amit nyilván nem visz magával akkor meg kedves rokon? Mármint ez az undorító kettős mérce...
Pont mint egy másik kérdésnél ha fizet akkor kedves nevelőapa, hanem fizet akkor szemét mostoha apa akinek szava nem lehet!!
2021. máj. 18. 09:22
33/41 anonim válasza:
Ha nem fizet
Kimaradt szóköz
2021. máj. 18. 09:22
34/41 anonim válasza:
Emberek, fogjátok fel, hogy itt nem az volt a kérdés, hogy ki és mennyire ért egyet a bátyja cselekedetével, hanem az, hogy JOGILAG kiteheti vagy sem!
Arra pedig az a válasz, hogy IGEN!
Minden egyébre kár koptatni a klaviatúrát.
2021. máj. 18. 09:50
35/41 anonim válasza:
A részletek ismerete nélkül jogilag sem egyértelmű!!!
2021. máj. 18. 09:55
36/41 anonim válasza:
„ Senki nem kötelezte a csajt, hogy más lakásába lefialjon. Lehet nem vagyok teljesen empatikus, de élősködő cigány sem.“
A nyelvezet amit használsz márpedig a perifériára szorult, szegény-negyedből érkező cigányokat idézi.
Fialjon…
2021. máj. 18. 16:04
37/41 anonim válasza:
Persze, hogy kiteheti. Ha nincs oda bejelentve, akkor már ma kirakhatja. Ha oda szól a lakcímkártyája, akkor előtte meg kell ejteni egy kis jogi procedúrát, a szívességi lakáshasználat felmondását, aztán a kényszerkijelentést. És igen, a felújításra fordított összeget követelheted, de az időponttól is függ, mert a kivitelezéstől számítva amortizálódik is. Az is kérdés, hogy rezsit fizettél-e, mert ha nem, azt meg szívességi lakáshasználat esetén is követelheti tőled (a saját fogyasztásodat), tehát ha nem, akkor esélyes, hogy a számított időszak rezsijét le kell vonni abból a pénzből, amit a felújításra költöttél.
2021. máj. 18. 16:32
38/41 anonim válasza:
#36 cigány se mond ilyet, hogy lefialni...
2021. máj. 18. 16:37
39/41 anonim válasza:
A jogot pont nem fogja érdekelni, hogy van-e gyereked. Itt az a helyzet, hogy te, mint nagykorú cselekvőképes ember, szívességből laktál eddig egy másik nagykorú cselekvőképes ember tulajdonában lévő ingatlanban, aki úgy döntött (minden joga megvan ehhez), hogy már nem lakhatsz nála. Az, hogy van egy gyereked, meg hogy te újítottad fel saját pénzből jogilag irreleváns a kérdésben, tehát egyéni szoc. probléma. Gondoljunk bele: Ha nem lehetne téged kitenni az azt jelenti, hogy bárki bárhova beköltözhet kedve szerint, szülhet oda egy gyereket, és akkor 18 évig meg van oldva a lakhatása, mert nem lehet őt kitenni onnan. Szerintem elég jogszerűtlen lenne, és tele volna a világ illegális lakásfoglalókkal.
2021. jún. 10. 11:31
40/41 anonim válasza:
Jogilag igen, kirakhatja. De az hogy a testvére az a nagykorú cselekvőképes felnőtt ember, az nem számít semmit? Az illegális lakásfoglalók meg hogy jönnek a ténához? Nem egy idegen ember lakásába költözött be, és valószínűleg szóban meg is egyeztek, hogy ott lakhat. Ez már inkább testvéri kapcsolatról szól, mint a jogról. Nem tudom mennyi ideje laksz ott kedves kérdező, de te sem gondoltad komolyan, hogy ez a lakhatás örökre szól a bátyádnál. Bár én sosem rakatnám ki a testvéremet az biztos, de ez csak az én véleményem. Ez rátok tartozik, és az ő jóindulatától függ minden , mert a jog nem a te oldaladon áll ez biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!