Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kikerülhető a karantén az...

Kikerülhető a karantén az országba utazás esetén?

Figyelt kérdés
Május elején kellene mennem emeltezni Budapestre, de halottam hogy karantén kötelezettség van. Kikerülhető ez valahogyan, van hivatalos eljárás a vizsgázókra nézve ebben a témában? Romániából mennék. Köszönöm szépen!

2021. ápr. 24. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
nem
2021. ápr. 24. 14:08
 2/8 A kérdező kommentje:

Komolyan? Csak van valami megoldás, hiszen karantén esetén nem érettségizhetek. Akkor pedig nem adták volna meg az esélyt a külföldieknek hogy jelentkezzenek érettségire.

Vagy lehet hogy ezek a spekulációk csak a kétségbeesésem miatt jönnek létre, és az lesz a végén, hogy halasztok egy évet..

2021. ápr. 24. 14:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Oltottság igazolása vagy negatív teszt
2021. ápr. 24. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Az iskolával beszélj, hogy hogyan oldható meg. A szerb osztálytársam ha jól tudom kapott valami igazolást tavaly, amivel nem kellett karanténba vonulnia.
2021. ápr. 24. 15:23
 5/8 anonim válasza:

[link]

Nézz rá a linkre. Nekem is vizsgáznom kell ugyancsak Erdélyből megyek, napok óta keresem, hogy mit és hol hány. Itt azt írja, hogy magyarországi 2 negatív teszt kell, ha jól értettem, de ez lehet csak akkor ha Mo.-ról utazol ki.

A linken azt írja hogy a "járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül 1 fő hozzátartozó kíséretében beléphetnek" de utána, meg ezt "Mindemellett, a beutazás során meg kell felelni a beutazási feltételeknek" hogy ez mit takar, kérdés...

2021. ápr. 26. 09:48
 6/8 anonim válasza:

Az előző vagyok, még egy hasznos link:

[link]

"Az érettségi céljából érkezőknek nem kell 14 napos karanténba vonulniuk.

Románia: Az érettségizők érvényes úti okmánnyal, diákigazolvánnyal (amennyiben Magyarországon tanulnak) vagy iskolai igazolással vagy az utazás célját tartalmazó nyilatkozattal vagy érettségi behívóval mindkét irányban átléphetik az országhatárt. Magyarországon mentesülnek a karantén kötelezettsége alól, Romániába visszatérve a román hatóságok az akkor aktuális járványügyi szabályok alapján esetlegesen karantént rendelhetnek el, ezért célszerű lehet csak az utolsó vizsgát követően visszatérni. Az őket szállító személyek a hozzátartozói minőségük igazolásával ugyanilyen elbírálás alá esnek."

Szerintem mostmár így elég világos, hogy mi a helyzet :D

2021. ápr. 26. 10:00
 7/8 anonim válasza:
6-os vagyok, most látom ez tavalyi vizsgaidőszakra igaz 🤦‍♀️😕
2021. ápr. 26. 10:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Kiadtak egy nyilatkozatot, hogy a külföldi érettségizőknek szabad az út. Köszi a segítséget srácok!
2021. ápr. 26. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!