Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hatósági karantén Covid esetében?

Hatósági karantén Covid esetében?

Figyelt kérdés
Elkaptuk a Covidot az egyik családtagom és én. Enyhe tünetekkel voltunk, karanténba került egy harmadik családtsgunk is, neki nem voltak tünetei, nem is tesztelték. Most járna le a karantén neki, minket meg az orvos old fel, ha nincsenek tüneteink, de már nincsenek. Viszont most a harmadik tag a családban elkezdett tüneteket produkálni, szóval rajta most jött ki valszeg. Ha tesztelik, akkor megint 10 nap karantén ezúttal nekünk? Mi már így átestünk rajta, akkor is itthon kell még 10 napot ülni nekünk is, vagy ha mi már átestünk most a fertőzésen, ránk nem vonatkozik már a karantén? Erre nem kaptunk választ még eddig, az erre vonatkozó ismertetőből sem derül ki egyértelműen.

2021. márc. 30. 20:11
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és egy háztartásban élünk mindhárman, ezt nem írtam, de remélem érthető volt. Ketten átestünk rajta, már lassan lefele jár, a 3. most kezd beteg lenni.
2021. márc. 30. 20:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazoltan átestek a fertőzésen nincs karantén ,akkor se ha megkaptátok mind2 oltást .
2021. márc. 30. 20:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha meggyógyultatok, akkor tök mindegy, hogy a családban utána még másik 3 elkapta. Ti már nem kerültük karanténba most újra, ha teljesen gyógyultak vagytok és nincsenek tüneteitek.
2021. ápr. 4. 15:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajna közben kiderültek a konkrétumok. Bizony, hogy karanténban maradunk, így, hogy újabb családtag covidos lett, hiába mi már gyógyultak vagyunk. Én sem értem, de ezt mondta az orvos, a hatóság még nem hívott, de azt mondják, ez így van. Nem értem a logikát, de biztos...
2021. ápr. 4. 16:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt . Ha hivatalosan elkaptad és meggyógyultál nincs karantén . Ántsz-el beszélj akkor
2021. ápr. 4. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Engem úgy tájékoztattak, ha túlestél rajta, 6 hónapig védettnek számítasz. Tehát ha valaki a környezetedből fertőzött lesz, akivel együtt élsz, tartózkodsz, pl. egy munkahelyen, nem kerülsz karanténba kontakt személyként a védettséged miatt.
2021. ápr. 4. 17:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom, mert nekem is ìgy logikus. Elvileg holnap hívniuk kellene a fertőzött családtagoz, mert szombaton lett pozitív a tesztje, azóta húsvét alatt nem dolgoztak, szóval holnap fognak elvileg tájékoztatni.
2021. ápr. 5. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!