Negatív lett az antigén tesztem és most várom a PCR eredményét. Hatóságtól még nem hívtak és erős tünetem sincs csak enyhe ami bármi lehet. A PCR eredménye előtt is karanténban vagyok vagy a pozitív eredménytől? Mert a 10 napot az eredménytől
Azt te is pontosan tudod, a gyenge tüneteidtől is meghalhat egy másik ember.
Légy türelemmel.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje (a továbbiakban: Eljárásrend) szerint:
Tünetmentesen zajló betegség esetén az elkülönítés időtartama 10 nap. Ezen időtartam 0. napja a fertőzöttséget igazoló mintavétel napja.
Tünetekkel zajló betegség esetén is 10 nap az elkülönítés; a mintavételt megelőző tünetek jelentkezésének napja a 0. nap.
Tehát a tünetek megjelenése napjától számítva 10 nap ez alapján a karantén.
Akkor ha a háziorvos feljegyezte, hogy múlt hétvégén kezdődött és én is mondom nekik, akkor attól számítják és nem a teszttől. Remélem így lesz.
Ma pedig itthon maradtam mert nem akarok a rettegőkkel kitolni, de én kileszek, ha mégis a teszttől számítanák. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!