Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A 10 napos karantén mindenkine...

A 10 napos karantén mindenkinek 11 nap vagy csak errefelé?

Figyelt kérdés

Engem 19-29-ig zártak be, elsőre mintha jónak nézne ki de ez valójában ugye 11 nap, 28-ig lenne 10.

Kíváncsi voltam rá hogy csak nekem lett 11 nap vagy nem így 2 ismerősömre ráírtam akiről tudtam hogy karanténba voltak nemrég, mindkettőjüknek 11 nap volt, egyikőjük amúgy észre sem vette eddig csak amikor én mondtam neki.

Tehát kérdés: Ez bevett szokás hogy ráhúznak egy napot vagy csak az itteni járási hivatal nem tud számolni?

2021. márc. 26. 09:20
A kérdező szavazást indított:
Nekem is 11 volt
Nekem csak 10 volt
Nem tudom
5 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:
Amúgy nem az az 1 nap miatt "cirkuszolok" csak akkor miért írják azt hivatalos oldalakon hogy 10 nap, ha valójában 11? Vagy ők 0. napot is számolnak? :D
2021. márc. 26. 09:25
 2/5 anonim ***** válasza:
60%

A kezdőnapot 0.napnak szokták venni. De ennél sokkal nagyobb különbségek vannak a karantén valós hosszában, attól függően, hogy mit vesz az adott ügyintéző kezdőnapnak. A családban, akikről tudom, hogy hogyan voltak karanténban az alábbi napok voltak kezdőnapnak véve különböző embereknél: amikor észlelte a tüneteket, amikor felhívta az orvosát, amikor tesztelni volt, vagy amikor megjött a teszt eredménye.

Az első tünetek és a teszt között simán eltelhet 2-3 akár több nap, még úgy is, hogy most már jó ideje gyorstesztelnek. Pl rosszul vagy szombat délután, hétfőn felhívod a dokit, kedden tesztelnek, akkor nagyon nem mindegy, hogy szombattól vagy keddtől számolják a karantént. Mert én mindegyikre láttam példát, és csak annyi volt a különbség, hogy egyik ügyintéző ezt írta be kezdőnapnak, a másik a másikat.

2021. márc. 26. 09:34
 3/5 A kérdező kommentje:

Tudom, nagymamám összesen 2 és fél napra volt karanténban amikor ő volt, mert a tünetek megjelenésétől számolták, akkor amikor az orvos még nem írta ki őt tesztre mert "nem biztos hogy covid".

De ez egy másik téma, engem az érdekel hogy amúgy mindenkinek 11 nap szokott lennie? (Akár 0.nak hívjuk az elsőt akár nem, darabszámként gondoljunk rá)

2021. márc. 26. 09:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk a háziorvos szabta meg a határidőt még ősszel. A pozitív tesz eredményétől kezdve volt 10 nap a karantén, vagyis nem amikor elkészült a teszt, hanem amikor ő meg tudta nézni a rendszerben, vagyis a tesztet hétfőn végezték el, eredménye szerdán lett meg, csütörtökön volt látható a rendszerben. Csütörtöktől volt a 10 nap következő vasárnapig. Aznap, azaz vasárnap már nem volt érvényes a karanténunk. Akkor a doki elmondta, hogy így kijön ki a teszteléstől a 2 hetes karantén, mert akkor meg sokan abba kötöttek bele, hogy miért mondanak 2 hetet a karanténra amikor nem is annyi. Annyi.
2021. márc. 26. 09:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi is 11 napot voltunk. Nálunk amolyan nulladik napnak vették az első napot.
2021. ápr. 4. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!