El lehet hagyni a karantént, ha valaki oltásért megy?
De jó, hogy mostmár olyan korúakat oltanak, akik a gyerekeim lehetnének, de engem még nem hívtak pedig hónapokkal ezelőtt regisztráltam.
Amúgy igen, elmehetsz oltásra, pcr tesztre is el lehet menni karantén alatt
Ne érts félre, én örülők, hogy oltanak sokakat, csak nevetségesnek és szomorúnak tartom, hogy ekkora káosz van: a 65 éves anyám március 25-én kapta meg az elsőt (a védettségi igazolást meg 30-án), de a 73 éves apámat még nem is hívták (egy címen laknak értelemszerűen). Én 43 vagyok, semmi hír az oltásomról (más a körzet, mint a szüleimé), ellentétben a barátnőm 36 éves pasija, aki ráadásul most volt kovidos és 2 háztömbre lakik tőlem, annak szintén jött értesítés, hogy menjen oltatni (nyilván nem ment 2 héttel a tünetei elmúlása után), barátnőm, aki vele egy címen lakik és 44 éves, na őt nem hívták be (ugyanaz a háziorvosuk, egyidőben voltak betegek), és biztos, hogy később regisztráltak, mint én, mert én küldtem nekik a regisztrációs linket.
A nagymamám kapott védettségi igazolást is, 1,5 hónappal a halála után (anyám 2 napig bőgött, mert sikerült a temetés hetében megkapja), a kollégám meg úgy kapott védettségi igazolást, hogy sose volt kovidos és oltása sincs , de múlt nyáron leadták kontaktszemélyként és 2 nap és egy negatív pcr teszt után jött dolgozni.
De ha már karantén:
Munkahelyi gyorsteszt 4 kolléga pozitív (ugyanaznap), a szolgáltatócég leadta a népegészségügynek az adatokat:
- 1-1 kollégát másnap ill 4. nap hívtak 20 nap karantén
- 1 kollégát 4 nap múlva 14 napos karanténba tettek
- 1 kolléga 11. nap jött dolgozni, mert semmi karanténhatározatot nem kapott, majd felhívták aznap délután, mivel a cégünktől érdeklődtek a népegészségügynél, mi a fæsz van ilyenkor, hogy küldje el a pozitív tesztjét, hogy utólag kiállíthassák a határozatot
- 1 kolléga pedig csak kontaktszemélyként került karanténba, kb a 8. napon, de a felesége karanténhatározata is csak akkor készült el. Így a gyógyszert sem tudta nekik a háziorvos felírni, mivel addig nem látszott az asszony + pcr tesztje sem a rendszerben (asszonyt a kolléga utáni napon tesztelték)
És még folytathatnám, mert voltak még érdekes karanténos sztorik az ismerettségi körömben
Szóval akármennyire az megy a médiában, hogy minden oké és milyen fæsza az orszàg kovidkezelése, elég őskáosznak tűnik.
A jó hír viszont, hogy én akkor se kaptam el ezt a szart, amikor a 25 közvetlen kollégámból 12 egyszerre kovidos volt, meg 4 nem közvetlen kolléga.
Viszont a home officeban dolgozó egyik kollégám már 2. alkalommal kapta el (asszony nem volt egyszer se beteg, gyerek se, ő meg csak bevásárolni jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!