Ha a lakótársam tesztje ismét pozitív lesz én újra 10 napra karanténba kerülök?
4 napja lejárt a karantén, a lakótársam tesztje pozitív lett emiatt kerültem karanténba én is. Jövőhét szerdán csinál a munkahelye tesztet vele, mert náluk kötelező pozitív után legalább 1 negatív teszt. Ha esetleg pozitív lesz neki megint (sajnos még nincs a toppon ennyi idő után sem) akkor én is megint karanténba kerülök?
Amúgy az ÁNTSZ amikor felkereste, megkérdezte ki lakik még ott, így kerültem karanténba én is, emailen küldték a határozatot. Olvastam netem, itt is amúgy hogy csak a pozitív személy kerül karanténba de szerintem ez hazugság, max ha telefonba azt mondja nem lakik vele senki, de szerintem az meg valami bűncselekménynek számít tuti, és nem is fogok ilyet kérni tőle mielőtt ezt tanácsolnátok.
Szerintem nem kerülsz karanténba újra. Lejárt a 10 nap és addigra a lappangási időszakon túl vagy. Neki azért lehet újra pozitív a tesztje, mert még benne lehet a vírus. De a fertőző időszakának nála is vége van. Remélem érthető vagyok.
Az másik kérdés, hogy a ti munkáltatótok hogy áll ehhez a kérdéshez. Nálad is szükséges-e az, hogy a szobatársadnak mindenképpen negatív legyen a teszt. Ez már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!