Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi értelme van az kijárás...

Mi értelme van az kijárás időbeni korlátozásának? Így inkább fajlagosan több emberi találkozás van, nem? Több ember van együtt, egy légtérben, ráadásul a rendelet miatt gyakran a megengedettnél jóval gyorsabban vezetnek az autóval közlekedők.

Figyelt kérdés
Van esze annak, aki kitalálta ezt a fajta korlátozást?

2021. jan. 11. 11:37
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
62%

egész Európában így van, nem Mo-on találták fel a spanyolviaszt.

Németországban ráadásul egy csomó helyen összvissz EGY emberrel találkozhatsz egyszerre.

Nálunk még tíz az engedélyezett.

2021. jan. 11. 11:42
 2/57 Wadmalac ***** válasza:
59%

"Így inkább fajlagosan több emberi találkozás van, nem?"

Attól, hogy nem kolbászolsz kint éjjel? Hát ezt azért kétlem.

De eléggé kiüti az este elmegyek zugkocsmázni jellegű kóricálásokat.

"ráadásul a rendelet miatt gyakran a megengedettnél jóval gyorsabban vezetnek az autóval közlekedők"

Na azért megnézném, hányan nyomnak padlót csak azért, hogy nyolc előtt otthon legyenek. Ez már a te saját személyi fikciód a véleményed alátámasztására.

Az nem kizárt, hogy akik éppen pont este 8 előtt buknak le gyorshajtáson, ezzel próbálnak védekezni. Csak akkor az a lovon fordítva ülés esete, nem azért gyorshajtanak, mert jön a korlátozási idő.

"Van esze annak, aki kitalálta ezt a fajta korlátozást?"

Van. És hogy az ilyen korlátozásokat kitalálók sokkal több szempontot vettek figyelembe, mint amennyire te gondolni vagy képes és veled ellentéteben tisztában vannak a hatékonyság létező statisztikai adataival, veled ellentétben, az nem az ő hülyeségüket mutatja.

Az meg, hogy amúgy is közös légtérben élőket esetlegesen hosszabb időre kényszerít az egy légtérben tartózkodásra, nem sokat befolyásol, ott a fertőződés kisebb idő alatt is mindenképpen megtörténik.

A fertőzésügyben ilyen döntéseket hozók nem hasukra ütő laikusok, hanem adott terület szakemberei, akik a többi ország hasonló tapasztalataira is tudnak alapozni, nem is csak a szakértelmükre, úgyhogy hidd el, nem vagy okosabb ebben, mint ők.

Az, hogy nem tudod, mivel tudnak többet minderről, mint te, az nem jelenti azt, hogy ez a plusz tudás nem létezik.

2021. jan. 11. 11:53
 3/57 A kérdező kommentje:
Továbbra is fennáll az állításom, csak ehhez hozzájönnek még az arab, török bevándorlók. Jó köztük az élet, mi? :D szerencsétlen :D
2021. jan. 11. 11:54
 4/57 A kérdező kommentje:

Wadmalac, a zugkocsmákat máshogy is zárva lehet tartatni. Tapasztalataimból arra következtetek, hogy 8 óra előtti percekben jóval gyorsabban mennek a megengedettnél, többen hajtanak át a piroson, stb..

Szerinted a szabályokat kitaláló "okos" emberek mennyit érzékelnek ezekből az esetekből?

Nem az egy háztartásban élőkre gondoltam, hanem arra, hogy 100 helyett 200-an vannak a Tescoban.

2021. jan. 11. 11:58
 5/57 Wadmalac ***** válasza:
51%

"Wadmalac, a zugkocsmákat máshogy is zárva lehet tartatni."

Ja. Napi razziákkal.

Ki fizeti?

"Tapasztalataimból arra következtetek, hogy 8 óra előtti percekben jóval gyorsabban mennek a megengedettnél, többen hajtanak át a piroson, stb.."

Az, hogy te úgy érzed, nem hiteles statisztikai adat. Még az sem ,ha te magad vagy az általad megfigyelt gyorshajtó. :D

"Nem az egy háztartásban élőkre gondoltam, hanem arra, hogy 100 helyett 200-an vannak a Tescoban."

Mert a Tescóban vásárlók fele éjjel szokott vásárolni?

Komolyan is gondolod, amit mondasz?

Én is ugyanabban az országban élek és semmiféle jelentős forgalom-növekedést nem látok a boltokban.

"Szerinted a szabályokat kitaláló "okos" emberek mennyit érzékelnek ezekből az esetekből?"

Többet és hitelesebb empirikus adatok alapján, mint te.

Ismétlem, a saját véleményed alátámasztására erőlködsz érveket összerakni, hiteles alap nélkül.

Egy globális pandémia elleni védekezés nem így történik.

Ezért nem is rád van bízva.

2021. jan. 11. 12:09
 6/57 Wadmalac ***** válasza:
23%

"Igen, azért van sok Tesco nyitva 10-12-ig, mert az emberek későn is szoktak vásárolni menni."

A napi vásárlók fele, állítod te.

És is csak saccolni tudok, de szerintem meg kb. az 5%.

Az 5%-os sűrűsödés nap közben,n em dupla,. mint te állítod.

Ami statisztikailag lőfx.

"gyalogosan vagy villamosról látom, hogy gyorsan mennek az autósok."

Te azt állítod, hogy jelentősen többen mennek gyorsabban, mint amúgy.

És erre az alapod a saját szubjektív élményed.

Amikor még nem volt covid, nem volt ilyen gyorshajtási elméleted, akkor is számoltad, a szerinted gyorsan hajtókat?

Tutira nem.

Csak most alá kell támasztani, amit kitaláltál és ahányszor csak valaki szerinded gyorsan meg, az neked már egy strigula a véleményed mellett.

Ezért nem szabad egy kérdést prekoncepciósan vizsgálni, mert máris csak a véleményed alátámasztására fókuszálsz.

2021. jan. 11. 12:43
 7/57 A kérdező kommentje:
Covid előtt is számoltam. Nem trafipax a szemem, de meg tudom állapítani, hogy az a kcsög 80-nal ment 50 helyett, stb..
2021. jan. 11. 12:45
 8/57 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező te kitaláltál magadnak valamit, és kérdésként tálalod, hogy beszélhess róla. Nyilván nincs kivel szót váltsál. E hely alkalmas erre, csak nem ezen a szinten.
2021. jan. 11. 12:49
 9/57 Wadmalac ***** válasza:
17%

Valóban az ilyen saját zseniális elméletek előadására a kocsmapult alkalmasabb, ott valószínűleg pozitívabb közönségre is talál.

Csak hát ugye azok most zárva vannak...

2021. jan. 11. 12:52
 10/57 A kérdező kommentje:

Nem, én a kérdésre akarok választ kapni.

A razziákat a büntetések pont fedeznék, erre nem válaszoltam.

2021. jan. 11. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!