Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Számítógépes játékhoz csalás...

Számítógépes játékhoz csalás készítését tiltja bármilyen törvény Magyarországon?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy Kínában már van ilyen törvény, azt olvastam hogy Amerikában is bár erre bizonyítékot sehol nem írtak.

Konkrétan mire gondolok:

Mi történne ha írnék egy aimbotot, esp stb csalást mondjuk Fortnite-ra vagy PUBG-re, majd az Epic Games / Bluehole beperelne engem? Ugye volt már ilyenre példa, de kínában. + itt ugye országok közötti távolság is van, ha jönne ellenem egy per kínából mi a franc történne?

Az eredeti kérdéshez kapcsolódian talán az "üzletrontást" lehetne ráhúzni, viszont szerintem nem a készítőre, hanem a használókra, hisz a készítő csak megírja és felrakja a netre a csalást, ő (bizonyíthatóan) nem használja.

2020. dec. 31. 13:46
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ja és milyen bűncselekmény? Nevezd meg a törvényt/rendeletet, de még egy magyarországi precedens is elég lenne, de azt sem tudsz.
2021. jan. 2. 14:28
 22/24 A kérdező kommentje:
Amúgy nem is vagyok informatikai beállítottságú, csak elméleti kérdés volt, de csodálom mekkora útálat ért.
2021. jan. 2. 22:01
 23/24 anonim ***** válasza:

Aki

a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,

b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(3) Aki jogtalan haszonszerzés végett

a) a számítástechnikai rendszerbe adatot bevisz, az abban tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, vagy

b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését akadályozza,

és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2021. jan. 2. 22:16
 24/24 anonim ***** válasza:
A bűncselekmény az illető programok, jelszó, belépési kódok stb. elkészítésével, megszerzésével, forgalomba hozatalával vagy kereskedésével, illetve hozzáférhetővé tétellel befejezett, függetlenül attól, hogy a Btk. 300/C. §-ában meghatározott bűncselekményt akár az elkövető, akár más személy, aki részére a programot átadta, hozzáférhetővé tette, elkövette-e vagy sem.
2021. jan. 2. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!