Számítógépes játékhoz csalás készítését tiltja bármilyen törvény Magyarországon?
Azt tudom hogy Kínában már van ilyen törvény, azt olvastam hogy Amerikában is bár erre bizonyítékot sehol nem írtak.
Konkrétan mire gondolok:
Mi történne ha írnék egy aimbotot, esp stb csalást mondjuk Fortnite-ra vagy PUBG-re, majd az Epic Games / Bluehole beperelne engem? Ugye volt már ilyenre példa, de kínában. + itt ugye országok közötti távolság is van, ha jönne ellenem egy per kínából mi a franc történne?
Az eredeti kérdéshez kapcsolódian talán az "üzletrontást" lehetne ráhúzni, viszont szerintem nem a készítőre, hanem a használókra, hisz a készítő csak megírja és felrakja a netre a csalást, ő (bizonyíthatóan) nem használja.
Aki
a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,
b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(3) Aki jogtalan haszonszerzés végett
a) a számítástechnikai rendszerbe adatot bevisz, az abban tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, vagy
b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését akadályozza,
és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!