Számítógépes játékhoz csalás készítését tiltja bármilyen törvény Magyarországon?
Azt tudom hogy Kínában már van ilyen törvény, azt olvastam hogy Amerikában is bár erre bizonyítékot sehol nem írtak.
Konkrétan mire gondolok:
Mi történne ha írnék egy aimbotot, esp stb csalást mondjuk Fortnite-ra vagy PUBG-re, majd az Epic Games / Bluehole beperelne engem? Ugye volt már ilyenre példa, de kínában. + itt ugye országok közötti távolság is van, ha jönne ellenem egy per kínából mi a franc történne?
Az eredeti kérdéshez kapcsolódian talán az "üzletrontást" lehetne ráhúzni, viszont szerintem nem a készítőre, hanem a használókra, hisz a készítő csak megírja és felrakja a netre a csalást, ő (bizonyíthatóan) nem használja.
#10 köszi a választ, végre valaki normálisan válaszolt a kérdésre.
Amúgy ha valaki visszafejti a játék kódját és az így megszerzett tudást felhasználva készíti vagy fejleszti hatékonyabbá az aimbotját akkor oké megszegte a licenszerződést de annak lehetne bármilyen jogi vonzata? Mármint nap mint nap van licensszerződés megszegés le merném fogadni akár ezen az oldalon is (pl kiskorú regisztrál), mégsem kerülnek az emberek börtönbe.
11: Gondolom, hogy ebben az esetben van jogi következménye, feltéve, ha kiderül, hogy szerezte az információit.
Az azért más, ha valaki egy weboldal regisztrációs feltételeit megsérti, mert azt legfeljebb törlik (Ha kiderül, de hogy derülne ki, hogy valaki kiskorúként regisztrált?).
"feltéve, ha kiderül, hogy szerezte az információit."
Na igen, ez meg csak akkor derülhet ki ha bevallja.
Mind1 lényeg hogy konkrétan ilyen törvény nincs ami tiltaná hogy bárki aimbotot készítsen mondjuk Fortnite-ra.
Milyen szinű forrás?
Szomjas vagy talán és nálatok elzárták a vizet? :)
Azt ne képzeld már, hogy te büntetlenül belebarmolhatsz más rendszerébe. Hol élsz te, a sivatagban?
Ha otthon a vásárolt szoftverbe - ami offline fut vagy általad üzemeltetett lokális hálón - bele-cheatelsz, az a te dolgod, de ha egy online game menetét próbálod meg így befolyásolni, akkor abból kb. az lesz, hogy kipróbálhatod milyen a prisoner üzemmód, ráadásul valós környezetben, plusz desszertnek még pár millát is kipréselnek belőled, kártérítés címén.
A készítő és a használó nem ugyanaz.
A kérdés cheat készítéséről és nem használásáról szólt.
De amúgy megnézném hogy egy aimbot használásért (kínán kívül) kit tettek börtönbe, egy példát tudsz mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!