Valaki lefotózta az autómat, megteheti?
Mivel a covid miatt nem karácsonyozhatunk együtt így elmentem apukámhoz odaadni az ajándékait.
Nagy autóról van szó, rákellett állnom a járdára. 8 hónapos terhesen nem akartam több megállónyit sétálni.
Ugye tudni kell, hogy pesten az ingyen parkolás miatt nincs parkolóhely.
Direkt mondtam is apának hogy 5 percre jöjjön le mert lent kell maradnom a kocsival arra az esetre ha útban lennék.
Nem is kellett több jött egy pali és az orrom előtt fotózgatta a kocsimat - minden figyelmeztetés nélkül. Elnézést kértem tőle; de ő csak hajtogatta, hogy 40 centi ide meg oda.
Erre most mivel nem volt jobb, mondtam neki hogy akkor tapétázza ki a kocsim képével a lakását és legyen boldogabb karácsonya....
De egyébként megteheti ezt? Milyen következménye lehet?
Te vagy a szabálytalan és neked áll feljebb? Ez jó. Senkit nem érdekel, hogy terhes vagy, a szabályok rád is vonatkoznak.
De nem lesz semmi következménye. Felkerülsz a netre, ha igazán peched van, még valami tc, vezess.hu válogatásba is bekerülsz (Rendszám, arc nélkül), mint címeres tahó parkolás. Aztán ennyi. Büntetés és hasonló nem lesz úgysem. Fel nem ismer majd senki, ha meg igen, akkor is elfelejtik és kész. Remélhetőleg legközelebb szabályosan parkolsz majd.
Tisztában vagyok a szabálytalanságommal, és el is ismertem. A palival is egyetértettem, elnézést is kértem tőle. Ennek ellenére megállíthatatlanul papolt a szabálytalanságról, miközben ő maga is szabálytalankodott s ezalatt további képeket készített.
Engem a férfi stílusa bosszantott fel.
Azóta már én is átgondoltam a dolgot, sajnos elég bosszúsan tettem fel a kérdést, pedig egy olyen ember, mint ő ezt sem érdemli meg. Nem kellett volna foglalkoznom vele. Neki is az egészségére, ha ettől jobb lett a napja.
Úgy gondolom mindenkivel előfordult már, hogy bizonyos okból pár percre de le kellett állnia egy nem kifejezetten szabályos helyen. Nem hagytam a kocsit ott órákra, csupán pár percre és ott álltam mellette. Édesapám egy beteg, idős ember, aki csak rám számíthat én pedig veszélyeztetett terhes, Te megkockáztatnád a vetélést, a gyermeked életét és leparkolnál 3 km-rel arrébb? Vagy édesapádat tennéd ki ennek?
Kérlek szépen ne csak fekete- fehéren lásd a világot.
De ez pont fekete -fehér...
Annyira hozod a tipikust...
Neked el kellene nézni, miért is? Mert csak. Nem, nem kell elnézni. Ez nem olyan dolog, hogy önhibádon kívül csináltad. Tudatosan, előre megfontoltan követtél el szabálytalanságot. Vedd a fáradtságot és parkolj szabályosan. Ennyi, ha meg nem tudod megoldani, akkor küldd el futárral a cuccod.
Tudatos? Előre megfontolt? Tán a jövőbe láttam és előre tudtam hogy egyáltalán nem lesz parkolóhely? Az igen :) Igen, ezt nevezzük tipikus fekete-fehér gondolkodásnak.
Akkor hívjam a gyepit mert a kutyája póráz nélkül szaladgál és ugrál rajtam ugyanazon a közterületen, ahol az én autóm zavarja?
Mint mondtam, a bírság sem érdekel.
És nem, nem vártam elnézést - de megrpóbáltam megoldani a problémát. Ő nem, sőt, provokatív volt.
Nem vagyunk egyformák. Én nem csináltam ebből ügyet, azt is belátom hogy a kérdést sem kellett volna hirtelen felindulásból kiírnom.
Nem, azt nem láttad előre, hogy nem lesz hely, azt viszont láttad, hogy tilosban álltál meg. Még mindig ott tartunk, hogy azt a fekete-fehér tényt nem fogadod el, hogy te szabálytalanakodtál, és ezen nincs mit szépíteni. Majd ha szabályosan állsz meg, és akkor kötnek beléd, majd kezdhetsz hisztizni.
És igen, jobb lett volna ki sem írni a kérdést, mert még mindig szent meggyőződésed, hogy ebben a helyzetben te áldozat vagy. És éppen ezért legközelebb ugyanúgy meg fogsz állni a tilosban, átmész a piroson, vagy nem engeded át a zebrán a nyugdíjast, mert neked éppen fontosabb, dolgod van, mint a szabályok betartása. Sőt igazából, te magad vagy valami mindenki felett álló identitás, akinek ezt el kellene nézni
Kérlek ne csak nézd amit írok, hanem értelmezd is.
Teljesen jogos volt a pasas problémája, a stílusa nem.
Ezt hogy nem lehet megérteni? Nem a problémájával (szabálytalanságom elfogadásával) van gond, hanem a stílusával, úgy hogy közben maga is az volt.
Abszolút nem hisztizek, nem tartom magam áldozatnak sem, ha értelmezed a fentieket.
Azt pedig nehezen bírom elfogadni, amikor valakinek csőlátása van.
Érted?
Emellett konkrét következtetést, véleményt alkotsz rólam úgy hogy nem ismersz.
Úgy látom, hogy nem fogjuk megérteni egymást, ami nem is baj. Mint írtam nem vagyunk egyformák.
Köszönöm a beszélgetést. Tanultam belőle. Remélem Te is.
Kellemes Ünnepeket! :)
1.
Ha észnél vagy és gyorsan kapcsolsz, akkor neked a FÉNYKÉPEZŐ alakot kell korbefenykepezned. Lehet, hogy azonnal elhuzza a csíkot.
2.
Nálunk a Kozteruletesek is fenykepeznek szabálytalanul parkolókat és 15eFt.-os csekket küldenek jutalmul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!