Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki lefotózta az autómat,...

Valaki lefotózta az autómat, megteheti?

Figyelt kérdés

Mivel a covid miatt nem karácsonyozhatunk együtt így elmentem apukámhoz odaadni az ajándékait.

Nagy autóról van szó, rákellett állnom a járdára. 8 hónapos terhesen nem akartam több megállónyit sétálni.

Ugye tudni kell, hogy pesten az ingyen parkolás miatt nincs parkolóhely.

Direkt mondtam is apának hogy 5 percre jöjjön le mert lent kell maradnom a kocsival arra az esetre ha útban lennék.

Nem is kellett több jött egy pali és az orrom előtt fotózgatta a kocsimat - minden figyelmeztetés nélkül. Elnézést kértem tőle; de ő csak hajtogatta, hogy 40 centi ide meg oda.

Erre most mivel nem volt jobb, mondtam neki hogy akkor tapétázza ki a kocsim képével a lakását és legyen boldogabb karácsonya....

De egyébként megteheti ezt? Milyen következménye lehet?

2020. dec. 20. 18:22
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg felkerülsz valami fikázós facebook csoportba, hogy mekkora paraszt vagy amiért az X7-es BMWvel a járdán parkoltál...
2020. dec. 20. 18:32
 2/39 anonim válasza:
100%
Ahogy az elso mondja valoszinuleg mar fent van a kep valamilyen csoportban. Ha szerencsed van megtalalod rohogsz egyet nyomsz ra egy nevetos likeot aztan annyi
2020. dec. 20. 18:41
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Megteheti, igen.
2020. dec. 20. 18:41
 4/39 anonim ***** válasza:
90%

Megteheti, de ha közzéteszi, akkor a rendszámot ki kéne takarnia.

Ahogy írják, valószínűleg kirakja valami facebook csoportba, hogy a "bunkó terepjárós elállja a járdát" és így kiéli a besúgó vágyait. Jogi következménye valószínűleg nem lesz.

2020. dec. 20. 18:48
 5/39 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában kiteheti, de a rendszámot ki kell takarnia mivel az személyes adatnak minősül (részben jogos a kérdés hogy mégis miért mikor simán le lehet kérdezni, stb).
2020. dec. 20. 18:50
 6/39 anonim ***** válasza:
100%
Rendszám nem latszódhat. Meg semmi más egyedi sem, amiről beazonosítható. Ha meglátod vmilyen oldalon, jelezd az oldal kezelőjének, hogy vegyék le.
2020. dec. 20. 18:57
 7/39 anonim ***** válasza:
100%
Manapság ez a divat, valamelyik FB csoportban tuti ott vagy. De ne foglalkozz vele, semmiség az egész.
2020. dec. 20. 18:58
 8/39 A kérdező kommentje:

Bár én voltam a szabálytalan; de a csávó stílusa nagyon zavar. Szabályosan körbe fotózgatta a kocsim, minden szögből az orrom előtt.

A jogi következmény sem érdekelne.

Sőt az lett volna a legjobb, hogy akkor rendőrt hívok (vagy közterest?, nem tudom, hogy ilyenkor amúgy kit kell), kifizetem a bírságot és töröltetem a képet vele.

Milyen ehhez hasonló csoportokat ismertek?

Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat!

2020. dec. 20. 19:06
 9/39 anonim ***** válasza:
51%

"Szabályosan körbe fotózgatta a kocsim, minden szögből az orrom előtt."

Nem vagy közszereplő, nyugodtan felszólíthattad volna ott a helyszínen, hogy fejezze be, a képeket törölje..

2020. dec. 20. 19:11
 10/39 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos későn reagáltam. Édesapámra figyeltem, teljesen váratlanul ért.
2020. dec. 20. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!