Parkolt-e valaki úgy, hogy a kocsihoz közel volt (kb.6 méter), háttal a kocsinak és a parkolóőr lefotózta, megbüntette?
Ha lökött az őr akkor elhiszem, utcánk szerencsére fizetős ( évente 60 ezer a bérlet még szerencse, hogy nem 61 ezer ) egyszer 10 m-re beszélek ismerőssel és megkérdezte, hogy enyém e a kocsi. Mondtam, hogy igen, miért? Hát mert nincs jegyem, mondtam ja mert bérletet vettem aztán megnézte még egyszer és mondta, hogy bocs, rosszul írta be a rendszámot. :D majdnem meg lettem büntetve másodszor a saját házam előtt. XD
Ha ilyen lett volna és ott vagyok a képen, felebezek.
Két külön dolog van itt egybemosva. A szegedi helyi rendeleteket nem ismerem.
A kocsinál maradó dolog:
A KRESZ szerint:
d) Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg - ha a vezető a járműnél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás.
És
Ilyen helyen az áruszállító jármű a folyamatos fel- és lerakodáshoz szükséges ideig maradhat; más jármű - akár 5 percnél hosszabb ideig is - akkor tartózkodhat, ha a vezető a járműnél marad és áruszállító jármű érkezésekor annak a rakodóhelyre való beállását haladéktalanul lehetővé teszi.
De ennek semmi köze nincs a kijelölt parkolóhelyen várakozásnap. A fizetős parkolásra vonatkozó türelmi időt helyi rendeletben szabályozzák.
A mai napon nem tudom mi van Budapesten (ahol élek), de évekig nulla másodperc volt. Elvileg ahogyan megálltál, azonnal körbefotózhattak, akár úgy is, hogy a kocsiban ülsz, jár a motor stb.
Türelmi idő csak a végén volt és van.
Tarlós nem tartotta ezt életszerűnek, s valamit módosítottak ezen. Percet nem tudok, talán nincs is.
De annyi időt kell adni, hogy a jegyet meg lehessen venni.
Az el sem megyek a kocsitól, mert beszélgetek valakivel esetében nem kell semmire sem várni.
Hogy nálatok mi a rend, nem tudom.
A KRESZ nem törvény, hanem rendelet, de nem lényeges.
Mint írtam a fizetős parkolást szabályozó rendeletnek semmi köze sincs a közlekedési szabályokhoz.
Utóbbi nem ír távolságot. A lényeg az, ha útban van, késlekedés nélkül arrébb tudjon állni.
Köszönöm a kiegészítést, nem törvény, rendelet. Ezt találtam még a neten.
"A megállás időtartama lehet a folyamatos be- és kiszállás, valamint rakodás ideje, illetve azon túl legfeljebb öt perc, ha a vezető a járműben, vagy közvetlen közelében marad. A lényeg, hogy a jármű bármikor el tudja hagyni a helyszínt. Minden, ami ezen túlmutat, már várakozásnak minősül. Ha tehát a vezető eltávozik, akár egy-két percre is, már várakozásról beszélünk - húzta alá dr. Bezzegh Edina, aki hozzátette: természetesen minden olyan helyen, ahol megállni tilos, várakozni sem lehet." E szerint akkor én négy és fél percig szabályosan tartózkodtam a parkolóban! Az őr amikor az utca sarkán volt készített fényképet, azon rajta vagyok én is és a kocsi is, majd amikor a kocsiról az utolsót készítette mindössze 4 perc 25 másodperc telt el.
De nehéz veled! Változatlanul összekevered a parkolási szabályokat fizetős hely a közlekedési szabályokkal.
Amit a várakozásról idéztél, még mindig a KRESZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!