Ha Budapesten a jardan setalok a kutyammal porazon es jon egy biciklis es a kutyam raugrik (nem harapja meg),es leloki a biciklirol,akkor buntetheto vagyok?
Budapesten szeretnek bicajozgatni a jardan ,mikozben van kijelolt bicikliut. A jarda eleg keskeny ,kb 1,5-2 meter.
Egyik biciklis se jelez,ha jon hatulrol. Akar veletlenul dle is ugorhstok. Vagy ugyanez van rollernal is.
Eleg nagy balesetet tudnak okozni,ha elutnek egy jarokelot a jardan.
En ugy tudom,h a kresz szabalyai szerint a jarda a gyalogosoke es biciklit vagy rollert csak tolva lehet vinni.
A kutyam eleg jol nevelt. Eddig meg nem lokott le senkit a bicajrol. De szerintem jogilag en nem lennek hibaztathato. Akar rendort is hivhatna az illeto es ot buntetnek meg.
(Tudom,h a netpincer meg wolt az dolgozik es idore teljesit,ha tudok,arrebb is huzodok. De sokhelyen nagyon keskeny a jarda,a kutyam meg magasra ugrik nagyon hirtelen es nagy a testsulya. Foleg,h egy utcaval arrebb van a kijelolt jardaszeessegu bicikliut)
Sose ertem,amikor jon egy bicajos,miert kockaztat meg egy balesetet maganak,ahelyett,h a masik oldalra atmenne vagy az uttestre.
Ugy leszel büntethető, mintha te lökted volna le.
Az, hogy valaki szabályt sért, nem ad feljogositást arra, hogy te is.
Mindkettőtöket megbüntetik, esélyesen téged sokkal jobban.
Kutyaharapás, kutyamancsnyomok a ruháján? egy tagadás, egy állítás.
Olyan nincs, hogy megérdemli hogy valakinek a életét veszélyeztesd, azért mert tilos helyen tartózkodott.
De tetszik, hogy a "jogilag nem bizonyítható"-rol már a nem bizonyítható hogy esett el-re mész.
És akkor most elárulom, a legtöbb kerékpáros futár, miegymás már használ menetrögzítőt. Tehát de, esélyes, hogy tanuk nélkül is lesz bizonyiték.
#6: 10pont!
Ez beteg! Váll fölött...
Tényleg azt hiszi, hogy ha más szabálytalanul közlekedik, akkor ő jogosan önbíráskodhat...??
Anyám....! :(((
Igen, büntethető vagy. Ha kutyát sétáltatsz, akkor az állat cselekedeteiért minden esetbe te leszel 100%-ban a felelős. Kötelességed a kutyust úgy vezetni, hogy az senkinek ne okozzon semmiféle kárt - és ez független attól, hogy az a másik szabályosan tartózkodik-e ott.
A kerékpáros szabálysértése egy teljesen másik dolog, adott esetben a hatóság őt is elmarasztalja, de ez a te felelősségedet semmiben nem érinti.
Itt az a beteg,aki azt gondolja,h vki rauszitja a kutyat a biciklisre.
Sok kutyat ismerek,aki raugrik a biciklisre jatekbol,aki emiatt leesik rola. Enyem nem ilyen,de ismerek ilyeneket.
A kutya nem rosszindulatbol loki le a biciklist.
Tulnepesedtek a biciklisek az utcakon,mikozben ott a nekik felfestett bicikliut. Miert kell kiserteniuk a sorsot?? Nem kepesek felmerni,h 1 meterre elmennek a gyalogos mellett es egy 40-50 kg-os kutya raugrik,akkor annak megvan a 2-5 meter fektavja? Annyi meterrol lehet visszahuzni... Ezt nem ertitek.
Olyan keskeny a jarda,h ha a kutya akar,akkor leloki a biciklist. (A gazda nem uszitja a kutyat.)
De hat mindegy. Ez nem falu vagy videk. Ezt nem ertik a biciklisek a jardan. Nincs joguk ott biciklizni. Ezzel egy biciklizo baratom is tisztaban van .
Ha nem tudod megfékezni a kutyádat, azt pont ugy kezelik, mintha uszítottad volna. Ez egy ilyen sport.
Joguk van ott biciklizni, kivéve ha kresz mást mond. De ezt nem a te tiszted ellenőrizgetni, hanem a rendőrnek, aki megbünteti ha kreszt vétett.
És, csak hogy megjegyezzem, inkább négy kerékpáros a járdára, mint egy olyan sétáltatott 40-50kg-os kutya, ami random kitámadhat, és a gazdája nem tudja kontrollálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!