Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha Budapesten a jardan setalok...

Ha Budapesten a jardan setalok a kutyammal porazon es jon egy biciklis es a kutyam raugrik (nem harapja meg),es leloki a biciklirol,akkor buntetheto vagyok?

Figyelt kérdés

Budapesten szeretnek bicajozgatni a jardan ,mikozben van kijelolt bicikliut. A jarda eleg keskeny ,kb 1,5-2 meter.

Egyik biciklis se jelez,ha jon hatulrol. Akar veletlenul dle is ugorhstok. Vagy ugyanez van rollernal is.

Eleg nagy balesetet tudnak okozni,ha elutnek egy jarokelot a jardan.

En ugy tudom,h a kresz szabalyai szerint a jarda a gyalogosoke es biciklit vagy rollert csak tolva lehet vinni.

A kutyam eleg jol nevelt. Eddig meg nem lokott le senkit a bicajrol. De szerintem jogilag en nem lennek hibaztathato. Akar rendort is hivhatna az illeto es ot buntetnek meg.

(Tudom,h a netpincer meg wolt az dolgozik es idore teljesit,ha tudok,arrebb is huzodok. De sokhelyen nagyon keskeny a jarda,a kutyam meg magasra ugrik nagyon hirtelen es nagy a testsulya. Foleg,h egy utcaval arrebb van a kijelolt jardaszeessegu bicikliut)

Sose ertem,amikor jon egy bicajos,miert kockaztat meg egy balesetet maganak,ahelyett,h a masik oldalra atmenne vagy az uttestre.

#KRESZ #Biciklisajardan #Feleslegeskockazat #Bicikliutkijelolve
2020. nov. 27. 22:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

16: gondolkozz már, ember!!!!! Ha az vagy....

Honnan tudod, hogy akire "csak ráugrik", nem kaphat azonnal szívinfarktust...?? És akkor gondatlan halálokozás miatt mész a börtönbe....

2020. nov. 29. 17:30
 22/25 anonim ***** válasza:
#19: 10x10 pont!
2020. nov. 29. 17:31
 23/25 Alex Fly ***** válasza:
100%

Na akkor mégegyszer: az rendben van, hogy semmi keresnivalója a kerékpárosnak a járdán.

Ezzel szemben aki nem képes teljes mértékben uralni a kutíyáját, annak semmi keresnivalója közterületen.

és ugye azzal, hogy a kerékpáros a járdán teker, alapjában még nem jelent közvetlen veszélyt -szemben egy nagytestű, a gazdája által kontrollálatlan viselkedésű ebbel.

Szóval az általad említett esetben mindenképpen te kerülnél a nemiszerv rosszabbik végére...

2020. nov. 29. 18:26
 24/25 anonim ***** válasza:
Alex Fly: tökéletesen igazad van!
2020. nov. 29. 18:28
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Görkoris szempontból írok: A Margit szigetre járok korizni, ahol a sziget belső útjain a négykerekű bicikli a legnagyobb jármű, ami közlekedik. Itt lehet menni gyalog is. Rengeteg a kutyás, kisgyerekes, rolleres, deszkás, és persze mi, korisok.

A neveletlen kutyák rendszeresen ugranak a forgó kerék látványára. Neki ez lehet játék, de nekem nem az. Nekem az egy idegen állat, nem tudom, hogy játszik vagy éppen agresszív, azt csak a gazdája tudja, aki miért is nem neveli meg? Ha szemből jön és nem tudok félre ugrani akkor mi van? Inkább elesek, hogy elkerüljem az ütközést, mert félek attól, hogy az elvakult, szerelmes gazda még meg is verne azért a balesetért amit a kutyája okozott. Pedig szívem szerint szívesen meglegyinteném némelyik padló cirkálót, hogy tudja hol a helye. Na most az önbíráskodást már előttem leírták páran, szóval tudod, hogy miért nem teszem.

Mellékesen megjegyzem, hogy a kisgyerekesekkel még sosem volt problémám. Elég lelassítanom a közelükben, azonnal felveszi őket anyu vagy apu, vagy félre terelik őket. Olyan is volt, hogy egy kismotoros manó a KRESZ szabályai szerint engedett el, rém aranyos volt.

2020. dec. 6. 23:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!