Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményed a transznemű...

Mi a véleményed a transznemű nemváltoztató műtétekről, kezelésekről? Te betiltanád, ha tehetnéd?

Figyelt kérdés

Tehát most nem a 33-as paragrafusról vagy valami magyar politikai dolog érdekel, ezt szögezzük le.

A kérdés arra irányul, hogy a nemzetközileg elterjedt transznemű orvosi beavatkozásokról mi a véleményed. Megosztja az embereket ez a kérdés. Két tábor van, a következő érvekkel:

Mellette:

- Joga van a transzneműnek, azzá válnia, aminek érzi magát.

- Fontos, hogy azzá válhasson, aminek érzi magát, mert különben szenvedni fog.

- A transz nemváltó beavatkozások javíthatnak (?) a párkeresés esélyein.

Ellene:

- Ez egy agyi probléma, így nem szabadna egy egészséges testet megnyomorítani, inkább az agyi problémát kellene kezelni. Sokszor más mentális zavar is társul hozzá, így a depresszió lehet, hogy később sem enyhül.

- Súlyos szövődményei lehetnek az ilyen kezeléseknek. Minimum a meddőség, de mellette a rák fajtáin keresztül sok más betegség kockázata a többszörösére nő.

- A transzneműeket rengeteg negatívum éri, sokszor erőszak is. Sokkal inkább jellemző a körükben a munkanélküliség és a szegénység (statisztikák alapján, pl. az USA-ban.

- Nem lesz ugyanolyan "cisznemű" valaki, tehát nem lehet gyermeke sem. Ez is az emberek jelentős részénél kizáró ok, hogy párnak válasszák.

2020. okt. 8. 13:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/105 anonim ***** válasza:
31%
Én meg lélekben egy orrszarvú vagyok, úgyhogy ne mondja meg senki, mit csináljak a saját testemmel, és operáljanak orrszarvúvá, különben öngyilkos leszek, meg amúgy is ki vagyok rekesztve csak azért, mert rossz testbe születtem.
2020. okt. 9. 08:11
 32/105 anonim ***** válasza:
28%

Inkább azt kellene eldönteni, hogy a nemváltás reménytelen, mert "úgyis meg lehet mondani", vagy annyira tökéletes eredményt hoz, hogy sosem tudhatod biztosan. (Jó, vannak határesetek mindkét irányban transz és ciszneműek között is, de akkor is jobb lenne eldönteni, hogy mi is pontosan a baj a transzneműekkel)

[link]

2020. okt. 9. 08:48
 33/105 anonim ***** válasza:
88%

Ne legyetek már teljesen hülyék.

Szerintetek egy alakuló párkapcsolatban mégis melyik transznemű tartaná titokban, hogy neki nem az az eredeti neme, amiben él?

Te hallottál már valaha ilyenről?

Hogy Julcsi összejött Pistával, aztán gyerekvállaláskor derült ki csak, mikor az orvos elmondta Julcsikának, hogy Pistikétől nem lesz gyerek, mert Pistike igazából Pannika?

2020. okt. 9. 08:49
 34/105 anonim ***** válasza:
18%

#33 És mi van azzal hogy valaki nem is akar alakuló kapcsolatot egy transzneművel vagy átműtöttel? Nem azért mert bármi baja lenne velük vagy mert bántaná vagy lenézné őket, hanem mert csak nem akarja? Én sem akarok nővel kapcsolatot, nőként, még csak flört szintjén sem. Soha semmi bajom nem volt a nőkkel, egyszerűen nem vagyok leszbi vagy bi és ennyi. Ugyanígy nem akarok egy átműtött emberrel sem. Nem valamikor később akarnám megtudni, amikor már beengedtem az ágyamba, hogy ja, bocsi, amúgy nem is pasinak született és most akkor akarom-e így folytatni vagy sem. El sem akarom kezdeni.

Miért csak az a téma hogy neki mi a jó, neki mihez van joga?

2020. okt. 9. 09:12
 35/105 anonim ***** válasza:
42%
Nem csak párkapcsolatról van szó, de pl azt is elfogadhatatlannak tartom amit pl múltkor a rádióbam mondott az Ónódi Adél. Ő egy férfiből lett "nő". Ő beismerten ha csak alkalmi kapcsolata van valakivel ő nem szól..a gyomrom felforul. Ez nem gyűlölködés mert nem gyűlölöm őt mint embert mert nem ártott nekem de ez nem normális hozzáállás.
2020. okt. 9. 09:31
 36/105 anonim ***** válasza:
76%

34: Én meg nem akarok alakuló kapcsolatot sem olyannal, aki pl. házas. Vagy valaha volt összetűzése a törvénnyel. Vagy mondjuk ismert mentális betegsége van. Vagy olyannal, aki elköttette magát.

És? Megteheti, hogy nem mondja el? Meg. Akkor hol vannak a jogaim?

2020. okt. 9. 10:36
 37/105 anonim ***** válasza:
0%
De egy fèrfinek kell egy ő általa kiválasztott szexpartner
2020. okt. 9. 13:02
 38/105 anonim ***** válasza:
6%

Elég sok szempontot le írtatok, amik a maguk oldaláról helyesek is. Tipikusan olyan témáról van szó, ahol nem lehet igazságot tenni, mert mindkét félnek igaza van. Annak is, aki engedélyezné nekik, annak is, aki nem engedélyezés. Sőt még a harmadik, a személy szerint saját testünkben érintett oldalnak is igaza van.

A társadalomnak mindenféle betegségben szenvedő ember sokba kerül ha tehet róla az a beteg ha nem. Ebben a furcsa élethelyzetben élők mindenképpen sokba kerülhetnek a társadalomnak, ha át műttetik magukat, akkor a műtét és a további hormonkezelés, ha nem akkor a depresszió miatt szedett gyógyszerek és a társadalomba való nehéz beilleszkedését miatt jelentenek nagy terhet a társadalomnak és saját maguknak is.

2020. okt. 9. 15:53
 39/105 anonim ***** válasza:
42%

38

Nem az igazság oldaláról nézed.

Mert igen, a társadalom vállalja a "mindenféle betegségben szenvedő emberek"gyógykezelését, ez helyes is.

De azt elvárhatjuk, mint társadalom, mint felelős közösség, hogy AZT kezeljék, kezeltessék, AMInek baja van, ami beteg.

És ez jelen esetben NEM a TEST, hanem a gondolkodás, az érzések, stb. Szóval nem helyes a testet hozzáváltoztatni a hibás gondolkodáshoz, hiszen a tesz maga nem beteg, a testnek semmi baja. Nem helyes egy egészséges testet igazítani a beteg/hibás/helytelen gondolkodáshoz, érzéshez.

2020. okt. 9. 16:33
 40/105 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó: akkor remélem a plasztikai műtéteket is betiltanád ezzel az erővel. Ott sem beteg a tesz, csak a gazdájának nem tetszik.
2020. okt. 9. 16:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!