Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményed a transznemű...

Mi a véleményed a transznemű nemváltoztató műtétekről, kezelésekről? Te betiltanád, ha tehetnéd?

Figyelt kérdés

Tehát most nem a 33-as paragrafusról vagy valami magyar politikai dolog érdekel, ezt szögezzük le.

A kérdés arra irányul, hogy a nemzetközileg elterjedt transznemű orvosi beavatkozásokról mi a véleményed. Megosztja az embereket ez a kérdés. Két tábor van, a következő érvekkel:

Mellette:

- Joga van a transzneműnek, azzá válnia, aminek érzi magát.

- Fontos, hogy azzá válhasson, aminek érzi magát, mert különben szenvedni fog.

- A transz nemváltó beavatkozások javíthatnak (?) a párkeresés esélyein.

Ellene:

- Ez egy agyi probléma, így nem szabadna egy egészséges testet megnyomorítani, inkább az agyi problémát kellene kezelni. Sokszor más mentális zavar is társul hozzá, így a depresszió lehet, hogy később sem enyhül.

- Súlyos szövődményei lehetnek az ilyen kezeléseknek. Minimum a meddőség, de mellette a rák fajtáin keresztül sok más betegség kockázata a többszörösére nő.

- A transzneműeket rengeteg negatívum éri, sokszor erőszak is. Sokkal inkább jellemző a körükben a munkanélküliség és a szegénység (statisztikák alapján, pl. az USA-ban.

- Nem lesz ugyanolyan "cisznemű" valaki, tehát nem lehet gyermeke sem. Ez is az emberek jelentős részénél kizáró ok, hogy párnak válasszák.

2020. okt. 8. 13:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:
19%

20

1. "129db transgender youth" az semmi. Pillanatnyi, 3 városban, a NÉVHASZNÁLAT megváltoztatása kapcsán. "assessed"?? Hogy érti?

2020. okt. 8. 18:51
 22/105 anonim ***** válasza:
81%

Annyira jó, hogy olyan emberek akarnak ilyen döntéseket meghozni, akik soha a büdös életben nem élnek át ilyet.

Pszichiátriai szakvélemények, orvosi vizsgálatok és rengeteg pénz kell az operációhoz, arról nem is beszélve, hogy pokoli kínokkal is jár.

Ezeknek az embereknek a műtét előtt a megvetés, kirekesztés jut osztályrészül (sokszor utána, is de legalább végre abban a testben élhetnek, amit a magukénak éreznek).

Komolyan nektek miért fáj, hogy más mit csinál a testével? Mi közötök van hozzá?

Büszkék lehettek a mérhetetlen gyűlöletre.

2020. okt. 8. 21:55
 23/105 anonim ***** válasza:
22%

Igazából én alapból tartom hülyeségnek, addig oké, valaki ezt vagy azt akarja, de ha egyszer nem lehet a másik nem, csak egy másolat, akkor jobb az neki? Mert attól, hogy egy nőnek farkat csinálnak, vagy épp egy férfinak vaginát, még egyik nem lesz képes gyereket nemzeni és a másik pedig szülni.

Nem mellesleg egy rakat hormonnal mesterségesen hozzák létre az adott nem jellemzőit, ha nem szedi akkor folyamatosan visszaalakulnak az eredeti nemi jegyek, kivéve persze amit átműtöttek.

Mondjuk ha ez valakinek jó, de azért ne sírjanak már, hogy nem tekintenek rájuk teljes értékű nőként vagy férfiként, ha egyszer nem azok.

2020. okt. 8. 22:16
 24/105 anonim ***** válasza:
74%

"de azért ne sírjanak már, hogy nem tekintenek rájuk teljes értékű nőként vagy férfiként, ha egyszer nem azok."

Ki sír ezen?

Egyébként meg persze, hogy nem érted, mert nem vagy benne.

2020. okt. 8. 22:19
 25/105 anonim ***** válasza:
12%
Ha nem lenne sírás rajta akkor téma sem lenne ez az egész nemátalakítás dolog, hisz úgymond teljesen átlag embernek néznék őket.
2020. okt. 8. 22:21
 26/105 anonim ***** válasza:
85%

Kettő transznemű ismerősöm van. Egyikről sem mondanád meg, hogy nem az az eredeti neme, ahogy most él. Nem sírnak. Élik az életüket, dolgoznak.

Ha én lennék az ilyen emberek helyében, és mások akarnák korlátozni, hogy mit tehetek a saját testemmel, akkor pedig én is sírnék.

2020. okt. 8. 22:59
 27/105 anonim ***** válasza:
25%

26

Persze, és amikor átoperáltként -és hormonozottként- randiznál egy IGAZI férfivel, akit becsaptál, hogy nő vagy, akkor jönne a probléma, amikor eljutnál a nemi aktusig, és kiderülne a csalás.

De nem baj, akkor még jogászok is megélhetnének a lelki zavarodból, amikor beperelnéd a szerencsétlen férfit, akinek elment kedve és nem volt hajlandó téged, a művaginás, műnőt igazi nőnek látni.

Voltak már ilyen perek, és el is ítéltek már férfit, hogy az igazi nemiszervét nem használta egy mű nemiszervvel. Mert az diszkrimináció.

2020. okt. 8. 23:34
 28/105 anonim ***** válasza:
26%

#26 Megint oda lyukadunk ki, hogy te azt hiszed ez csak annak az embernek a magánügye aki átoperáltatja magát, miközben ez nem igaz. Hiszen itt van mellette az is amiről a #27 beszélt, és hogy azon megy nálunk is a felháborodás, hogy a hivatalos papírjaikból nem hagyják eltüntetni annak a nyomait, hogy egyáltalán nem is annak a nemnek születtek.

Márpedig mindig ott van a másik ember is, akinek a jogait így sértik. Mert nekem jogom van azt tudni, hogy aki megtetszik és akivel randiznék, az valójában férfi vagy nemrég még éppen olyan nő volt mint én. Mert én - vele ellentétben - nem akarok egy nővel lefeküdni, együtt élni, akkor sem ha ma már férfinek látszik. Nekem jogom van ahhoz hogy heteroszexuálisként egy valóban férfival, egy heteroszexuális férfival legyen csakis kapcsolatom.

Azt hiszed hogy átoperáltatja magát és ez csak az ő dolga, de nem az. Nekem is vannak jogaim és mindenki másnak is. Nem úgy működik, ahogy kellene - ebbe is bele lehet magyarázni, hogy sok férfi is gondokkal küzd a szexben. menne tovább a terelés, hazugság. Mert aztán jön, hogy nem lehet gyereke, pedig szeretnék. Nagyon nem mindegy hogy az én életemet teszi tönkre azzal, ha olyannal kezdek közös életet aki eleve nem is adhat nekem gyereket - hisz éppen úgy nőnek született, mint én.

2020. okt. 8. 23:52
 29/105 anonim ***** válasza:
92%
Ha valakinek ekkora gondot jelent, hogy a partnere cisznemű-e, akkor kérdezze meg. Mert egy biztos, nem sok transzneműnek van kedve randizni transzfóbbal, szóval már a kérdés bedobása egy első randin is garantálja, hogy az volt az utolsó egy transzneművel. Valószínűleg egy ciszneművel is, hiszen semmilyen kérdés nem segíti jobban egy intim párkapcsolat kialakítását, mint hogy megkérdőjelezed a potenciális partnered nemét.
2020. okt. 9. 07:39
 30/105 anonim ***** válasza:
14%

#29 Elképzelem, amint a srác próbál nyomulni, hogy megszerezze a csaj számát legalább, majd közbe bedobja, "amúgy ugye te valódi nő vagy és nem csak pasiból átoperálva, ugye?"

Normál esetben a fején landol az itala a csajnak és itt vége is a dolognak. De ha az illető tényleg pasiból lett átoperálva, akkor sem fogja ezt neki elmondani, hiszen éppen azért tett meg addig mindent hogy ez ne derüljön ki. Tehát rá fogja mondani, hogy nem, nem pasinak született. És? Vigye el ultrahangra előbb a srác, hogy kiderüljön, hogy belül petefészkei vannak-e vagy prosztatája?

2020. okt. 9. 07:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!