Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy nem német állampolgár...

Ha egy nem német állampolgár Németországon kívül náci karlendítéseket használ (olyasmit, mint Élon Mászk), az a német törvények alapján felelősségre vonható, ha Németország területére lép?

Figyelt kérdés
ma 19:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem.
ma 19:54
 2/14 anonim ***** válasza:
33%
Úgy tudom hogy nem egyértelmű hogy az náci karlendítés volt vagy rosszul tudom?
ma 19:56
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Musk nem használt náci karlendítést. Aki veszi a fáradtságot és megnézi az esetről készült videót annak teljesen egyértelmű, hogy még csak hasonlítani sem lehet a náci karlendítéshez amit Musk csinált.

Ez csak annyit mutat meg, hogy a kérdezőhöz hasonlók milyen frusztráltak, milyen gyengék és milyen szánalmasan próbálnak valamit kitalálni amikor ilyen hatalmasat buktak és most omlik össze percek alatt a woke építményük éppen.

[link]

ma 19:59
 4/14 anonim ***** válasza:
40%
3. Persze a náci karlendítést mi találtuk ki. Azt is mi találtuk ki hogy Trump azt mondta hogy vonzódik a saját lányához mert az csak vicc. Azt is mi találtuk ki hogy a Trampli legközelebbi embere azt nyilatkozta hogy ő kontrollálhatja a nők testét és hogy a nők semmit nem érnek, soha nem fognak országot vezetni. Azt is csak a woke találta ki hogy a Trampli adócsaló, és csak véletlen van elítélve. Gratulálok neked hogy ennyi agysejttel élsz.
ma 20:08
 5/14 anonim ***** válasza:
32%

#4 Igen, valóban, mindezeket a baromságokat ti találjátok ki.

Oda tettem neked konkrétan a cikket amiben te is megnézhetnéd mi történt valójában, de nem teszed meg mert akkor mér magadnak sem tudnál tovább hazudni.

Minden esetben odatesszük az orrotok elé konkrétan a valóságot és nem vesztek róla tudomást.

ma 20:09
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
A Musk-dolog nem érdekel, de a kérdésre: nem német állampolgárt természetesen nem vonhatnak felelősségre. De megtehetik, hogy kiutasítják, vagy be se engedik.
ma 20:12
 7/14 anonim ***** válasza:
48%
nem náci karlendítés volt az, én úgy láttam hogy oldalra csinálta, nem előre mint Dolfi. Meg gyanítom hogy a bulin előkerült egy kevés porcukor egyébként is
ma 20:13
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
5. Olvastam életem a cikket. Nem csak most ahogy beküldted hanem előtte is. És ugyan az a véleményem. Hogy a Musk egy őrült. Nem kéne talán félre értelmezhető kézjeleket tenni. Akárhogy máshogy érti, akármit mond azt csinálta amit csinált. És nem viccces. Képzeld amiket én beszélek azokról videófelvételek vannak. De tudom az csak az Ai te szerencsétlen.
ma 20:15
 9/14 anonim ***** válasza:
40%

Egyre nyakatekertebbek lesznek ezek a jogi kérdések. Még a gondolat is nevetséges, hogy utólag vonjanak felelősségre valakit egy olyan tettért, amit máskor, más országban hajtott végre egy idegen személy. Németország törvényei a német állampolgárokra és a Németországban tartózkodókra vonatkoznak. Musk éppen tömeggyilkos is lehetne, azzal se tudna mit kezdeni a német jog, ha nem Németországban gyilkol. Maximum nemzetközi körözést adhatnának ki rá ami alapján elkaphatnák Németországban, de akkor sem a német törvények szerint büntetnék meg.

[link]

Sőt, még a horogkereszt használata is csak akkor tiltott, ha a kontextusból egyértelmű, hogy azt a náci ideológia terjesztése céljából használják. Vallási szimbólumként pl. legális használni, sok keleti vallás része. A karlendítés is ez alá esik, pusztán a karlendítés magában nem büntetendő, csak ha egyértelműen náci utalást tartalmaz. Elon Musknál nem tartalmazott, a mozdulatot megelőzően is teljesen másról beszélt, meg sem említette a nácikat. Tehát akkor sem lenne büntethető, ha Németországban csinálta volna, de így meg pláne nem az.

ma 20:15
 10/14 anonim ***** válasza:
24%

"Nem kéne talán félre értelmezhető kézjeleket tenni"

Legközelebb álljon kézen? Nevetséges hogy ma már még a karját sem nyújthatja ki az ember, mert rögtön náci lesz tőle...

ma 20:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!