Azonnali hatályú felmondás megtámadása csak 30 napig lehetséges a munkáltató részéről is? És ő is bukja, ha 30 napig nem lép?
Ha engem kirúgnának azonnalival 30 napon lenne megtámadni, a 30 nap jogvesztő, utána már nem is támadhatom meg.
De ez fordítva is igaz a cégre nézve is? Vagyis ha én mondtam fel azonnalival ők azt mondták ebből bíróság lesz, de mindez márciusban volt és azóta se lett semmi, akkor ennyi volt?
Mert a 30 nap rájuk is érvényes és nekik is jogvesztő?
Újból:
Mindkét félre igaz a jogvesztő 30 nap. Ha nem indít pert, akkor így járt. Ez az azonnali hatályú felmondással kapcsolatos jogkövetkezményekre igaz.
Általában a munkajogi igény elévülése 3 év. Tehát ha bért nem fizetett ki, akkor azt 3 éven belül követelheted, ha önként nem teljesít, akkor perelhetsz azért, hogy be tudd rajta hajtani.
A 30 nap arra vonatkozik, ha a jogos béreden kívül például igényt tartasz egyéb juttatásra is (sérelmi díj, kártérítés stb.), és ezt követelnéd a munkáltatón, no meg fordítva. Ezek lehetnek az azonnali hatályú felmondás következményei, mivel ezek nem kötelezően kapcsolódó elemek egy ilyen jellegű munkaviszony megszüntetéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!