Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért illegális a marihuána?

Miért illegális a marihuána?

Figyelt kérdés
Sehol nem látom, hogy miért illegális. Mi ennek a konkrét oka? Az alkohol miért legális akkor?

2020. jún. 19. 21:49
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
50es. Szivembol szoltal
2020. szept. 16. 18:38
 52/60 anonim ***** válasza:
0%

#48 "Semmi köze a fűnek a gyógyszerekhez. Azok szintetikus szerek ez pedig egy növény."

Már bocs, de ez emeletes baromság volt.

Itt hisztizel az alkohol miatt és jössz ezzel? Az alkohol szerinted honnan van? A pálinka meg a sör nem növényi eredetű? Az nem a természetes bomlással alakul át alkohollá? Ki a fene tesz bele szerinted mesterséges alkoholt?

Azt ugye tudod, hogy az ópium, ami kontinenseken okozott függőséget már századokkal ezelőtt is, és aminek tisztított változata a heroin, az is szimplán egy növény nedve? Azé a máké amit te megeszel mákostésztaként vagy a bejgliben. Azt tudtad, hogy a foltos bürök (egy szimpla növény innen Európából) mérgét még kivégzésre is használták? Hogy a sisakvirággal úgy lehet elkövetni gyilkosságot, hogy az áldozatnak meg sem kell ennie, elég ha hozzáér a bőréhez? Hogy a mi kertünkben is megtalálható szimpla tiszafa növény minden része mérgező?

Nem, nem tudtad, vagy nem is érdekel.

Ez a szöveg, hogy "természetes, akkor nem lehet rossz" nagyon nem jön be sem a kígyóharapás, sem a gombamérgezés áldozatainak sem. Attól mert növény, attól még nagyon rossz lehet a szervezetednek. A dohány nikotin tartalma is pontosan amiatt magas, mert az mérgező a dohányt támadó kártevőknek - nem mellesleg az embernek is.

2020. szept. 16. 19:31
 53/60 A kérdező kommentje:
Az alkohol és a többi drog amit itt leírtál mesterségesen lett eloallitva. A pálinkának való cefret le kell főzni ahhoz, hogy a gyümölcsből alkohol tartalmú pálinka legyen. Teljesen ertem mit mondasz, viszont ezt csak le kell szedni és ennyi. Kész van. Az hogy te hogy fogyasztod az már más kérdés. A makbol mesterségesen csinalnak heroint (nem tudom hogyan készül de őszintén nem is érdekel). A többi mdma tartalmú vagy tudja meg mik vannak azok pedig már megint más kategóriák.
2020. szept. 17. 12:53
 54/60 anonim ***** válasza:
49%

#53 Nem, nem vagy hajlandó megérteni. Azokat a növényeket pont azért tettem be példának - a dohányt is - mert csak le kell szedni és "kész van". Ahogyan a mák gubója is amiből az ópiumot kinyerték. Az alkohol meg magától keletkezik egy gyümölcsben ha túlérik és megerjed. Még csak csinálnod sem kell vele semmit, elég ha állni hagyod - majd megeszed erjedten.

Egyszerűen valami vagy jó vagy nem jó. A kábítószer lényege a kábulat és semmi más. Ezért nincs rá szükség. Az alkoholt sem önmagában veszed meg, hanem abban aminek kis része - bor, sör, pálinka, sütemény, szaloncukor. A tiszta alkoholt éppen úgy nem fogyasztod el ahogy a tiszta morfint sem - mint heroint.

Az alkohol évezredek óta része a kultúránknak, nem lehet tiltani, kizárni belőle. A fogyasztási szokások változnak és lesz a kocsmai részegségből ebéd mellett megivott egy pohár bor vagy délután egy jó pohár sör. Nem azért hogy kábítson, hanem mert finom.

A marihuána nem finom, csak a kábító hatása miatt szívod. Mivel nem jó, nem kell legálissá tenni ott, ahol most sem legális és soha nem is volt az.

2020. szept. 17. 13:22
 55/60 A kérdező kommentje:
Az alkoholt sem feltétlen az izeert iszod gondolok itt a pálinkára és egyéb Rövid italokra aminek borzalmas az ize.
2020. szept. 17. 14:11
 56/60 anonim ***** válasza:
0%

#55 az alkohol jó részét nem az íze miatt isszák. Például a pálinka vodka whiskey mint borzalmas ízűek, ezeket sznobériából, szokásból, és a kábulatért isszák. Amit az íze kedvéért szoktak, és persze a kábulatért is, azok az ún "női italok".

De alkohol nélkül azok az ízek még finomabbak, csak alkohollal megvan a 2in1.

2020. szept. 17. 14:35
 57/60 anonim ***** válasza:
49%

Ez már egyéni ízlés kérdése. A páromék, akik évek óta saját pálinkát főznek, most hangosan kinevetnének titeket. Számukra - hozzáértők számára - igenis a nagyon apró ízkülönbségek is fontosak, és bizony, pontosan azért csinálják, hogy ezt az ízt el tudják érni egyszerre az illattal.

Én a borokat sem tudom úgy értékelni, nekem vagy ízlik vagy nem, és ennyi. De ettől még pontosan tudom, hogy másoknak ezerféle különböző élményt jelent a borok megismerése különböző évjáratokban, vidékeken, pincészeteknél.

2020. szept. 17. 15:18
 58/60 anonim ***** válasza:
22%

#57 mindegy milyen pálinka, ugyanolyan szar az íze, pontosan ugyanaz.

Attól hogy illatosítják (utólag) valami gyümölccsel, és belemagyaráznak mindenféle ízt, nem lesz ott valójában. Én is csak a társaság miatt pálinkázom, mindig áradoznak róla milyen finom, de ugyan az a fos. De gyakoribb hogy a kábító hatás miatt pálinkáznak.

Bornál vannak különbségek, mert az nem olyan steril, tömény alkohol mint a pálinka. De amit a someliek előadnak, az röhej, gúnyolódnak is rajtuk sokan, ahogy mindenféle köze nincs dolgot bele képzelnek :D

2020. szept. 17. 19:23
 59/60 A kérdező kommentje:
Apa ivás után megmondja milyen gyümölcsből készült. Nekem ugyan az az összes. Tömény koromlakklemoso
2020. szept. 17. 19:29
 60/60 anonim ***** válasza:
69%
Imádom, hogy olyanok is hozzá szólnak, akik életükben nem fogyasztották. Persze azért markáns véleményük van. A másik a palesz, ha nem igazi normális gyümölcsből van, akkor kukázhatod az egészet. Persze ezt is a sok okos, aki életében nem látott szeszfőzdét és normális pálinkát, azért megmondja a magáét. 😁
2020. nov. 8. 14:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!