Mikor tehetek feljelentést szülő ellen, ha kézzel foghatóan nem lopott meg, viszont az egész életemet "elvette", és egy fedél alatt lakunk?
Nem, nem érdemeljük meg egymást. Szerintem.
30+os személy vagyok, sem szép, sem túl okos stb. Átlagos. Régen nem tudtam nyitni az emberek felé, mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam. Az anyám állandóan ijesztgetett, más embereket negatív színben láttatott, ezért sem közeledtem idegenek felé.
Elvégeztem egy olyan egyetemi szakot, amely számomra nem hasznosítható. Pár éve vendéglátós lettem, majd megszűnt a hely. Akikkel ott dolgoztam, nem segítettek helyes útra vergődni, pedig nem bántottam senkit. Próbáltam beilleszkedni közéjük.
Külföldre készültem tovább dolgozni, de halogattam a dolgot, mára alap angol nyelvtudásom maradt.
Tehát munka híján ebben a lakásban ragadtam, amely mondhatjuk, hogy szülői.
Anyám vásárol ezerrel, nyugdíjas létére, helyettem is. Nekem mindennapos problémám, hogy meddig húzom még (nem vicc!). Nem tudom folyamatosan a 0-ról kezdeni az egészet.
Bármilyen régi barátnőmmel vagy kollégámmal próbálom felvenni a kapcsolatot, befuccsol a dolog. Persze én kerültem pszichiátriára is. Ott sem maradhatok örökké.
Nem leszek tovább anyám élő "boxzsákja", nem szeretném feljelenteni sem igazán, szóval szerintem elindulok csak úgy tavasszal a nagyvilágba...
Vélemények?
70
Szóval súlyos fogyatékosnak gondolod a kérdezőt.
Egyre viccesebb a hozzáállásod. Folyamatosan hajtogatod a h.ülyeségeidet.
Menj és segits a kérdezőn ha már ennyire a szívedre vetted a helyzetét.
Kérdező!
Vannak akik net nélkül élnek és boldogulnak az életben.
79es ő már leírta a problémáit nem is egy helyen.
Nincs munkája, barátnője, nem tudja hogy kell albérletet fent tartani, senki neü terelgeti, az anyja eltartja, megtiltja neki hogy elköltözzön, ja és nem tudja mikor jelentheti fel.
Se mentális se egyéb fogyatékosságra nem tett se célzást se kijelentést.
Ezzel csak te jössz.
De te se segítesz neki, csak nekünk osztod az észt, hogy miért bántjuk, mert az igazat írjuk.
Ha megszólal a kérdező itt semmi érdemlegeset nem ír, csak egy abszurd kijelentést hogy épp miért ilyen, most pl a netet okolja miatta.
Legközelebb mi jön?
Sziasztok!
Most olvasom a kérdést.
A srác azt írta,hogy autista az viszont nem derült ki,hogy ő hiszi magát annak vagy tényleg az.
Szerintem tényleg lehet benne valami enyire önállótlan csak egy sulyos autista lehet.
Kizártnak tartom,hogy egészséges lenne,ha az akkor kamu a kérdés.
Azt írta:
"mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam"
Ismerek autistákat, befeléforduló viselkedés nem egyenlő az autistával.
A másik meg az hogy azt írta voltam. Az autizmus nem múlik el.
Az hogy valakinek autisztikus dolgai vannak nem azt jelenti, hogy autista.
Ha a súlyos autizmus ennyi lenne, én lennék a legboldogabb a viléfon, ugyanis a lányom súlyos autista. Én tudom milyen az.
* 75 válaszoló.
73 vagyok
Én magam is az vagyok és nem a magas iq-uval rendelkezők közül.
Nekem is nehéz az élet bizonyos területein telefonálni nem is tudok meg ilyenek alig tanultam meg írni olvasni,de én azért ezeket a dolgokat amiket a kérdező ír meg tudom csinálni azért gondoltam,hogy ő sulyosab lehet.
Visszont enyire fura felfogásu autistával még nem találkoztam peddig heti kétszer találkozom velük fejlesztésen.
Heti szinten legalább 40 en autistával találkozom,de ennyik se ilyen fura.
Azért írtam rá " sulyos autista" mert nem hiszem el,hogy egy nem normális ember ilyen szóval valaminek vagy lennie kell vele vagy csak megjátsza szerintem.
És hány éves a gyermeke?😊
"kkor elmondom, hogy 19 éves koromig netem sem volt"
Mekkora probléma!
Képzeld 16 éves voltam, amikor 15 év várakozás után bekötötték a vezetékes telefonunkat, 40 évesen betárcsázós netem volt, és mégis tudok főzni, számlát fizetni, stb.
75-ös, 8 éves 😊
És igen,sok mindenben értek egyet azzal kapcsolatban amit leírt az autistákról.
Lányom súlyos autista ként nem is beszél.
A kérdezőnek a felfogásával van baj.
Kérdező, ha ennyit voltál már pszichiátrián, csak kiderült volna ha valami gond van veled, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!