Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor tehetek feljelentést...

Mikor tehetek feljelentést szülő ellen, ha kézzel foghatóan nem lopott meg, viszont az egész életemet "elvette", és egy fedél alatt lakunk?

Figyelt kérdés

Nem, nem érdemeljük meg egymást. Szerintem.

30+os személy vagyok, sem szép, sem túl okos stb. Átlagos. Régen nem tudtam nyitni az emberek felé, mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam. Az anyám állandóan ijesztgetett, más embereket negatív színben láttatott, ezért sem közeledtem idegenek felé.

Elvégeztem egy olyan egyetemi szakot, amely számomra nem hasznosítható. Pár éve vendéglátós lettem, majd megszűnt a hely. Akikkel ott dolgoztam, nem segítettek helyes útra vergődni, pedig nem bántottam senkit. Próbáltam beilleszkedni közéjük.

Külföldre készültem tovább dolgozni, de halogattam a dolgot, mára alap angol nyelvtudásom maradt.

Tehát munka híján ebben a lakásban ragadtam, amely mondhatjuk, hogy szülői.

Anyám vásárol ezerrel, nyugdíjas létére, helyettem is. Nekem mindennapos problémám, hogy meddig húzom még (nem vicc!). Nem tudom folyamatosan a 0-ról kezdeni az egészet.

Bármilyen régi barátnőmmel vagy kollégámmal próbálom felvenni a kapcsolatot, befuccsol a dolog. Persze én kerültem pszichiátriára is. Ott sem maradhatok örökké.

Nem leszek tovább anyám élő "boxzsákja", nem szeretném feljelenteni sem igazán, szóval szerintem elindulok csak úgy tavasszal a nagyvilágba...

Vélemények?

2020. jan. 19. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 A kérdező kommentje:

Igen, meg van tiltva, hogy elköltözzek! Emberek közé.

Csak a szomszéd házban van egy "lyuk", ami szintén az övé, oda meg nem fogok menni, hogy tovább ellenőrizgessen.

2020. jan. 19. 16:27
 12/83 A kérdező kommentje:

Nem vagyok lúzer, mert pont azt verték belém, hogy önmagamnak kell eltartanom magam.

Erre a nyakán vagyok. Tehát 30 évig a semmiért dolgoztam.

Nem várok tőle semmit, nekem kellene már támogatnom.

Szerintem világosan fogalmaztam.

Írtam, hogy én nem vagyok ellenséges irányában, de a haverja sem akarok lenni.

2020. jan. 19. 16:30
 13/83 anonim ***** válasza:
100%

És mégis miért akarod feljelenti anyádat?

Körbe röhögnének.

Ne anyádra kend, hogy ekkora szerencsétlenség vagy.

2020. jan. 19. 16:31
 14/83 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy érettségéig mennyit árt Neked, az ő sara, utána már a Tiéd, hogy mit kezdesz az otthonról hozott mintával.

Ergo :ha 30 felett se sikerült megpattannod, Te vagy a balphasz, már ne haragudj!

2020. jan. 19. 16:33
 15/83 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon hasznosak voltak a válaszaitok.

Akkor elmondom én a véleményem: nem pszichiáter meg ilyesmi nyújthat segítséget, hanem egy partner meg egy állás.

Szóval ez miért nincs nekem?

2020. jan. 19. 16:38
 16/83 anonim ***** válasza:
98%

"Igen, meg van tiltva, hogy elköltözzek!"

Hogy lehet egy 30-on felüli embernek megtiltani, hogy elköltözzön? Összepakolod a cuccod és lelépsz, mit tudna tenni? Semmit. De te nem is akarsz változtatni az életeden, könnyebb anyádat hibáztatni, miközben képtelen vagy dönteni a saját életedről, lásd "Külföldre készültem tovább dolgozni, de halogattam a dolgot".

2020. jan. 19. 16:39
 17/83 anonim ***** válasza:
100%
ezt a kérdést saját magadnak tedd fel!
2020. jan. 19. 16:39
 18/83 anonim ***** válasza:
100%

"mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam"

Már ez tévedés. A befele forduló gyereket introvertáltnak nevezzük, nem autisztikusnak.

Ha konkrétan traumatizált vagy, akkor sem ér semmit a feljelentés, ha nincs bizonytékod. A feljelentéssel pedig nyersz semmit, mert az elvett időt nem kapod vissza, a dolgaid pedig nem rendeződnek. Csak hülyét csinálsz magadból.

Pszichiáterhez menj és ha elbírod, kezdj el egy kőkemény terápiát. Ahhoz anyuka valóban útban van, de ha elköltözöl tőle, akkor valamiféle fix érzelmi támaszra lesz szükséged. Különben fel sem vállalnak.

2020. jan. 19. 16:47
 19/83 anonim ***** válasza:
99%

Az a mentalitás miatt ami végett itt tartassz 30 évesen. Na pont az miatt nincsenek se barátaid se párod. Ez nem édesanyád hibába. A hiba a Te készülékedben van.

Valószínű a való életben is pont az az unszimpatikus ember vagy mint ami átjön az írásodból.

Amíg mindenki mást hibáztatsz a saját hülyeségedért, kudarcaidért nem is fog semmi sem változni.

2020. jan. 19. 16:47
 20/83 anonim ***** válasza:
100%

Ideiglenesen (nagyon nyomatékosan mondom ideiglenesen) olyan gyári meló is jó lehet ahol munkásszállásra van lehetőség, nem tudom esetleg olyan szakterületen el tudsz -e helyezkedni amelyből diplomádat szerezted és szolgálati lakás vagy hasonló jár -e...

Ha megváltozott munkaképességűnek minősülsz, kérj segítséget alapítványoktól, egyesületektől.

2020. jan. 19. 16:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!