Mikor tehetek feljelentést szülő ellen, ha kézzel foghatóan nem lopott meg, viszont az egész életemet "elvette", és egy fedél alatt lakunk?
Nem, nem érdemeljük meg egymást. Szerintem.
30+os személy vagyok, sem szép, sem túl okos stb. Átlagos. Régen nem tudtam nyitni az emberek felé, mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam. Az anyám állandóan ijesztgetett, más embereket negatív színben láttatott, ezért sem közeledtem idegenek felé.
Elvégeztem egy olyan egyetemi szakot, amely számomra nem hasznosítható. Pár éve vendéglátós lettem, majd megszűnt a hely. Akikkel ott dolgoztam, nem segítettek helyes útra vergődni, pedig nem bántottam senkit. Próbáltam beilleszkedni közéjük.
Külföldre készültem tovább dolgozni, de halogattam a dolgot, mára alap angol nyelvtudásom maradt.
Tehát munka híján ebben a lakásban ragadtam, amely mondhatjuk, hogy szülői.
Anyám vásárol ezerrel, nyugdíjas létére, helyettem is. Nekem mindennapos problémám, hogy meddig húzom még (nem vicc!). Nem tudom folyamatosan a 0-ról kezdeni az egészet.
Bármilyen régi barátnőmmel vagy kollégámmal próbálom felvenni a kapcsolatot, befuccsol a dolog. Persze én kerültem pszichiátriára is. Ott sem maradhatok örökké.
Nem leszek tovább anyám élő "boxzsákja", nem szeretném feljelenteni sem igazán, szóval szerintem elindulok csak úgy tavasszal a nagyvilágba...
Vélemények?
Elég szomorú ha egy felnőtt embernek el kell magyarázni hogyan kell albérletet fenntartani. Mindenbe bele lehet tanulni. Plussz használd a google-t, ha ennyire tudatlan vagy olvass utána vagy rakd ki kérdésnek. Nem szégyen segítséget kérni!
Fel tudsz adni csekket a postán? Dolgoztál már? Voltál állásinterjún? El szoktál menni bevasárolni? Nem tudom de engem ilyenekre nem tanítottak, magamtól jöttem rá. Fizeted a tb-t magad utan? Csak mert e hótól nem látnak el ha kórházba kerülsz.
“Az a gond, hogy nem meséltek nekem arról, hogy kell egy albérletet fenntartani. Önállóan. Tehát mások hagyták azt, hogy én ilyen maradjak. Napjainkban sem fejleszt senki, semmilyen téren... Amúgy igazatok van, hamarabb kell 'felébredni'.”
Na ne. Kérlek, mondd, hogy ez nem komoly. Nem meséltek róla és nem fejleszt (?????) téged senki?!?! Ne haragudj már, de ez mégis mi a bánatot jelent? El kellene neked magyarázni, hogy hogyan menedzseld az életed, hogy milyen költségei vannak egy albérlet vagy lakás fenntartásának?! Nem kell, sőt teljesen fölösleges mindent elmagyarázni. Azért mert az ember iszonyatosan sokat tanul már csak abból is, ha figyel a környezetére és a körülötte történő dolgokra. Úgyhogy ez a “mások hagyták azt, hogy ilyen maradjak” szöveg továbbra is csak a saját magad felmentésére szolgál. Bőven megtehetted volna eddigi életed során ezerszer, hogy elmész anyád helyett a postára, elmész egyedül bevásárolni, ha valamit nem tudsz utána nézhetsz nyugodtan, és hopp, máris tudod. Azért kenyeret tudsz kenni magadnak ugye?
Eddig a válaszig majdnem beszoptam a sztorit, azt is csak azért mert a Gyakori a defektesek kedvenc helye
"Az a gond, hogy nem meséltek nekem arról, hogy kell egy albérletet fenntartani. Önállóan. Tehát mások hagyták azt, hogy én ilyen maradjak. Napjainkban sem fejleszt senki, semmilyen téren..."
Innentől kezdve azt mondom, hogy ennyire hülye 30+-os ember nem létezik, mert akkor nem tudna írni-olvasni.
Szóval ez is csak egy provokatív kamu.
További jó szórakozást!
Szerintem nem kellene kamut kiáltani vagy nem komolyan venni. Lehet valakit úgy nevelni, hogy ne tudja ezeket a dolgokat.
- bevételekről kiadásokról fogalma skincs, minimálbérről sem, mondjuk ha nem dolgozott soha akkor pláne
Vannak dolgok, melyek mások számára evidensek, de valaki számára pedig nem, ettől őt rugdalni, meg "ne mondd már, erre mindenki rájön magától" és hasonlókat mondani nem segítőkészségre vall. Ettől jobb ember se lesz senki, hogy "ő bezzeg így meg úgy". Ha valaki tevőlegesen segíteni nem tud, legalább ne ártson. :-(
Eddig te vagy az első normális válaszolo.
45-ös, de írta hogy dolgozott, és egyetemre is járt.
Szóval kell, hogy legyen fogalma a pénzről. Neki az a baja, hogy most senki nem keres neki társat és munkát.
És mivel írta, hogy mindig a 0-ról kell indulnia, a pénzt csak el költötte.
Velem se ült le anyám külön leckét adni, hogy nézd csak lányom, ez a pénz, ezzel kell fizetni a számlákat, kaját, és mindent.
48!
Ingerszegény környezetben, mentális beteg szülő mellett éltem sokáig. Soha semmit nem tanított nekem, nem segített, nem magyarázott ha kérdeztem. Örült hogy felnőttként szenvedek mellette. Egyszer betelt a pohár és otthagytam. Mindent egyedül csináltam. Ha vmit nem tudtam utána jártam, olvastam. Hozzá tenném szociális fóbiám van, és durva szorongással küzdöttem, elmentem orvoshoz segítséget kérni. Most már tudom hogy nem vagyok életképtelen. Pedig én is sokáig ezt gondoltam magamról.
Kerdezőnek egy dolga lenne, elköltözni otthonról és élni a saját életét!
Te te vagy, más meg más, lehet valakit olyan környezetben nevelni, hogy készségeket nem sajátít el. Az emberek úgy nyomják el empátiájukat, hogy fekete-fehér látásmóddal mindig csak és kizárólag önmagukból indulnak ki.
Ha hibáztatod és rugdalod meg mindennek elmondod, nem segít ez számára. Tudom, van olyan szakember, aki ezen "szembesítő módszerben" hisz, amit indulatosan közöl az illetővel, de sok esetben ez pontosan az ellenkező hatást éri el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!