Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor tehetek feljelentést...

Mikor tehetek feljelentést szülő ellen, ha kézzel foghatóan nem lopott meg, viszont az egész életemet "elvette", és egy fedél alatt lakunk?

Figyelt kérdés

Nem, nem érdemeljük meg egymást. Szerintem.

30+os személy vagyok, sem szép, sem túl okos stb. Átlagos. Régen nem tudtam nyitni az emberek felé, mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam. Az anyám állandóan ijesztgetett, más embereket negatív színben láttatott, ezért sem közeledtem idegenek felé.

Elvégeztem egy olyan egyetemi szakot, amely számomra nem hasznosítható. Pár éve vendéglátós lettem, majd megszűnt a hely. Akikkel ott dolgoztam, nem segítettek helyes útra vergődni, pedig nem bántottam senkit. Próbáltam beilleszkedni közéjük.

Külföldre készültem tovább dolgozni, de halogattam a dolgot, mára alap angol nyelvtudásom maradt.

Tehát munka híján ebben a lakásban ragadtam, amely mondhatjuk, hogy szülői.

Anyám vásárol ezerrel, nyugdíjas létére, helyettem is. Nekem mindennapos problémám, hogy meddig húzom még (nem vicc!). Nem tudom folyamatosan a 0-ról kezdeni az egészet.

Bármilyen régi barátnőmmel vagy kollégámmal próbálom felvenni a kapcsolatot, befuccsol a dolog. Persze én kerültem pszichiátriára is. Ott sem maradhatok örökké.

Nem leszek tovább anyám élő "boxzsákja", nem szeretném feljelenteni sem igazán, szóval szerintem elindulok csak úgy tavasszal a nagyvilágba...

Vélemények?

2020. jan. 19. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 anonim ***** válasza:
100%

Na hát ha ennyire sajnálod akkor keress neki munkát meg csajt, hisz ezt várja és nem érti neki miért nincs.

Ja és persze terelgesd az útját, hisz azt is mástól várja.

2020. jan. 20. 08:38
 52/83 anonim ***** válasza:
90%

50!

Ki hibáztatja? Ki rúgdossa?

30 éves felnőtt emberről van szó!

Fogadd be, adj neki munkát, szerezz neki párt ha számodra ennyire normális a viselkedése

És, nem, nem vagyok más, rosszabb körülmények között nőttem fel, mègis talpra álltam.

Adtam egy tanácsot, költözzön el otthonról! Mert amíg otthon él, nem fog változni a helyzet!

2020. jan. 20. 09:14
 53/83 anonim ***** válasza:
17%

A világban több megértés lenne, ha az emberek nyitottak lennének arra, hogy azon kívül, amit ismernek, másféle élethelyzetek, létezési módok is vannak.

Nem, nem azt várja, hogy valaki fogadja be, valaki adjon munkát, valaki keressen neki társat. Ha figyelmesen olvasnátok leesne, hogy mit vár, milyen segítséget, de áldozatot hibázttatni könnyebb. Divat a földön fekvő áldozatba rúgni, hogy "egyesek jobb embernek érezhessék magukat" pedig ez csak illúzió.

2020. jan. 20. 09:42
 54/83 anonim ***** válasza:
92%

53

Bocs, nem vagy 100-as

2020. jan. 20. 09:50
 55/83 anonim ***** válasza:
0%
Örülök, hogy ilyen távdiagnosztikai képességekkel rendelkezel. Pár mondat alapján ilyet mondasz ki bárkiről. Na innen látszik, hogy Kérdező élethelyzetét is hibásan ítéled meg. Nem ismersz, rólam se tudsz semmit és ilyet írsz le.
2020. jan. 20. 09:56
 56/83 anonim ***** válasza:
92%

Csodálkozol?

Úgyanúgy gondolkodsz mint a kerdező! Neki kell segitséget kérnie! Az nem megy házhoz!

Többen is írtunk tanácsot, te meg itt dobálózól és ezerszer unalomig emlegeted ezt a bele rugtok dumát! Az hogy te magadra veszed, az a te bajod!

És a veled folytatott párbeszedet itt lezárom mert te nem érted amit itt sokan írtunk, aki meg tàmadott azokkal nem kell foglalkozni!

2020. jan. 20. 10:00
 57/83 anonim ***** válasza:
93%

53-as, erre mit lehet írni?:

"Akkor elmondom én a véleményem: nem pszichiáter meg ilyesmi nyújthat segítséget, hanem egy partner meg egy állás.

Szóval ez miért nincs nekem?"

Meg erre:

"Akikkel ott dolgoztam, nem segítettek helyes útra vergődni, pedig nem bántottam senkit. Próbáltam beilleszkedni közéjük"

Szerintem ők is rájöttek, hogy milyen nyomulós és lerázták. Hisz tőlük várná a terelgetést.

Gondolom azt várta volna hogy valaki megfogja a kezét mint az oviba, bevezeti szépen egy új munkahelyre ahol már interjú sincs, azt már elintézték neki, és azt mondják h mától itt kelé dolgoznod, jó lesz aranyom?

Ja és a munkéval jár egy csaj, egy ház, házvezetőnő, titkár és minden egyéb.

Minden szavából az sugallik hogy másokat hibáztat. Az anyját, a munkatársait, az embereket. Ő nem tehet semmiről, ő az áldozat.

2020. jan. 20. 10:01
 58/83 anonim ***** válasza:
10%

A kisarkított példák sem segítenek. Én nem vagyok abban a helyzetben mint Kérdező.

Fentebb pár oldallal én is írtam neki tanácsokat. A hogy "hejehujahajj harmincas vagy és..." előítéletekkel, sejtetésekkel, vélelmezésekkel átitatott stb szövegek nem fognak segíteni rajta.

2020. jan. 20. 10:06
 59/83 anonim ***** válasza:
100%

Na de aki ennyire megérti és védelmére kel, akkor válaszoljon a kérdező eredeti kérdésére: mikor jelentheti fel az anyját?

(Ezt még leírni is röhejes) xD

2020. jan. 20. 10:11
 60/83 qkker1 ***** válasza:
80%

"53

Bocs, nem vagy 100-as"

Szerintem a kérdező, másik reggel, két ilyen szerencsétlen nincs!

2020. jan. 20. 14:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!