Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor tehetek feljelentést...

Mikor tehetek feljelentést szülő ellen, ha kézzel foghatóan nem lopott meg, viszont az egész életemet "elvette", és egy fedél alatt lakunk?

Figyelt kérdés

Nem, nem érdemeljük meg egymást. Szerintem.

30+os személy vagyok, sem szép, sem túl okos stb. Átlagos. Régen nem tudtam nyitni az emberek felé, mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam. Az anyám állandóan ijesztgetett, más embereket negatív színben láttatott, ezért sem közeledtem idegenek felé.

Elvégeztem egy olyan egyetemi szakot, amely számomra nem hasznosítható. Pár éve vendéglátós lettem, majd megszűnt a hely. Akikkel ott dolgoztam, nem segítettek helyes útra vergődni, pedig nem bántottam senkit. Próbáltam beilleszkedni közéjük.

Külföldre készültem tovább dolgozni, de halogattam a dolgot, mára alap angol nyelvtudásom maradt.

Tehát munka híján ebben a lakásban ragadtam, amely mondhatjuk, hogy szülői.

Anyám vásárol ezerrel, nyugdíjas létére, helyettem is. Nekem mindennapos problémám, hogy meddig húzom még (nem vicc!). Nem tudom folyamatosan a 0-ról kezdeni az egészet.

Bármilyen régi barátnőmmel vagy kollégámmal próbálom felvenni a kapcsolatot, befuccsol a dolog. Persze én kerültem pszichiátriára is. Ott sem maradhatok örökké.

Nem leszek tovább anyám élő "boxzsákja", nem szeretném feljelenteni sem igazán, szóval szerintem elindulok csak úgy tavasszal a nagyvilágba...

Vélemények?

2020. jan. 19. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:
100%

60!

Egyre biztosabb hogy a 79 %-os a kérdező.

2020. jan. 20. 17:12
 62/83 anonim ***** válasza:
0%

Nem a Kérdező vagyok, de látszik hogy rendkívül unalmas az életetek, tippelgetés, "biztosmásikreg", találgatások, stb... :-)

Minden jót és további jó szórakozást, tartalmas estét kívánok! Kívánom, hogy találjátok meg lelki békéteket, hogy ne attól érezzétek jól magatokat, ha képletesen/virtuálisan mást megpróbáltok magatok alá húzni, hogy ezáltal önmagatok előtt, sajátmagatok szemében felmagasztosuljatok.

2020. jan. 20. 17:38
 63/83 anonim ***** válasza:
100%

De a valódi kérdésre akkor se tudsz választ adni, pedig kitől várhatná el jobban mint attól aki megérti? XD

Hát mikor jelentse fel az anyját??

Osztod az észt de erre nem válaszolsz neki, biztos szomorú is lett, hogy tőled se kaphat választ xD

Esetleg kísérd el míg a feljelentést megteszi, tuti benne lesztek a tényekben, vagy a fókuszban xD

2020. jan. 20. 18:13
 64/83 anonim ***** válasza:
12%
Kétségbeesésében írta szerintem. Kilátástalannak tartja a helyzetét. Tudom-tudom: itt már mindenki 7 évesen elköltözött otthonról, 9 évesen családot alapított, de már oviban is mindent tudott, miképpen működnek a dolgok meg az élet, blabla.
2020. jan. 20. 18:16
 65/83 anonim ***** válasza:
85%

79%-os!

Itt egyedül neked vannak problémáid, senki masnak.

Kerlek válaszolj a kérdezőnek és ne minket szapulj.

Mikor tehet feljelentést szerinted?

2020. jan. 20. 19:12
 66/83 anonim ***** válasza:
100%

79-es...

Olyanokat írsz, hogy azon csak röhögni lehet. xD

30 évesen már 11 éve nem élek otthon és van 2 lányom a nagyobbik 10 éves.

Szóval javaslom tényleg keresd meg a kérdezőt ezzel a felfogással nagyon jó barátok lesztek.

Majd nézem a fókuszt xD

2020. jan. 20. 19:21
 67/83 anonim ***** válasza:
0%

Én több, súlyos fogyatékossággal élőként átérzem és megértem Kérdező helyzetét.

Kellemes röhögcsélést, azért bízom benne: más boldogságotok is lesz az életben.

2020. jan. 20. 19:23
 68/83 A kérdező kommentje:
Akkor elmondom, hogy 19 éves koromig netem sem volt. Sajnos halál komoly a problémám, nem provokáció. Számlákat be tudok fizetni, persze, ill.tudok spórolni, de ez nem minden.
2020. jan. 20. 19:47
 69/83 anonim ***** válasza:
100%

Hogy elmondjam 20 éves koromig nekem se volt netem. Akkor lett, amikor én intéztem magunknak, amikor már nem otthon laktam.

Na és mi van akkor?

Az hogy nem volt neted semmi köze a problémádhoz.

2020. jan. 20. 20:15
 70/83 anonim ***** válasza:
0%
Ne te ítéld meg, hogy kinek mi a probléma. Nem tudhatod, kit mi és miért hátráltat az életben. Szerintem. A hatalmas nagy önállóságotokkal tudtok csak jönni.
2020. jan. 20. 20:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!