Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor tehetek feljelentést...

Mikor tehetek feljelentést szülő ellen, ha kézzel foghatóan nem lopott meg, viszont az egész életemet "elvette", és egy fedél alatt lakunk?

Figyelt kérdés

Nem, nem érdemeljük meg egymást. Szerintem.

30+os személy vagyok, sem szép, sem túl okos stb. Átlagos. Régen nem tudtam nyitni az emberek felé, mert autisztikus, azaz befelé forduló gyerek voltam. Az anyám állandóan ijesztgetett, más embereket negatív színben láttatott, ezért sem közeledtem idegenek felé.

Elvégeztem egy olyan egyetemi szakot, amely számomra nem hasznosítható. Pár éve vendéglátós lettem, majd megszűnt a hely. Akikkel ott dolgoztam, nem segítettek helyes útra vergődni, pedig nem bántottam senkit. Próbáltam beilleszkedni közéjük.

Külföldre készültem tovább dolgozni, de halogattam a dolgot, mára alap angol nyelvtudásom maradt.

Tehát munka híján ebben a lakásban ragadtam, amely mondhatjuk, hogy szülői.

Anyám vásárol ezerrel, nyugdíjas létére, helyettem is. Nekem mindennapos problémám, hogy meddig húzom még (nem vicc!). Nem tudom folyamatosan a 0-ról kezdeni az egészet.

Bármilyen régi barátnőmmel vagy kollégámmal próbálom felvenni a kapcsolatot, befuccsol a dolog. Persze én kerültem pszichiátriára is. Ott sem maradhatok örökké.

Nem leszek tovább anyám élő "boxzsákja", nem szeretném feljelenteni sem igazán, szóval szerintem elindulok csak úgy tavasszal a nagyvilágba...

Vélemények?

2020. jan. 19. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 A kérdező kommentje:
Sajnos sikertelen öngyilkos vagyok. Ezt is érdemes tudni.
2020. jan. 19. 16:54
 22/83 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor elmondom én a véleményem: nem pszichiáter meg ilyesmi nyújthat segítséget, hanem egy partner meg egy állás.

Szóval ez miért nincs nekem?"

Mert olyan hülye vagy, hogy azt hiszed, azért fel lehet jelenteni anyádat, hogy még 30 éves korod után is eltart!

Meg azt várod, hogy mások keressenek neked munkát, mások költözzenek el helyetted, te meg csak nyavalyogsz!

A pszicholóhus elvileg jó lenne, de ha ennyire nem is akarsz tenni bármit is, akkor ö sem tud rajtad segíteni.

Állást NEKED kell keresni, partnered meg akkor lehet csak, ha ELÖTTE emberré alakulsz és nem ilyen picsogó gyerekként viselkedsz!

2020. jan. 19. 16:55
 23/83 anonim ***** válasza:
100%
Én javasoltam hogy miképpen indulj el. Válaszom után jött az öngyilkossággal kapcsolatos kommented. Ez miképpen, hogyan akadályoz meg abban amit írtam? A múltban történt, szomorú, hogy megtörtént, de a jövőbe tekints inkább.
2020. jan. 19. 17:26
 24/83 anonim ***** válasza:
81%
Menj el egy pszichoterapeutához, mert kezelésre van szükséged. Hogy gyógyszerre is esetleg, azt majd ő megmondja, de hosszú terápiára mindenképpen. Igen, ő tud segíteni, akkor is, ha azt mondod, hogy nem, annak a kérdésnek a megválaszolásában, hogy mért tartasz itt, és hogy tudnál előbbre jutni. El kellene kezdened dolgozni és kivenni egy albérleti szobát, hogy kikerül anyád mérgező hálójából.
2020. jan. 19. 17:48
 25/83 szántóvető ***** válasza:
100%
az a legnagyobb gondod hogy feljelentgess?inkább a jövőddel foglalkoznál.csak úgy a nagyvilágba nem szokás elindulni 16 év felett,ekkorra már rájön az ember hogy nem úgy működik.te is éhenhalnál egy hét alatt.a pszihiátriáról miért engedtek ki?
2020. jan. 19. 17:52
 26/83 anonim válasza:
100%

30 éves elmúltál, és itt tartasz?

A volt munkatársaid mégis miért segítenének neked? Most őszintén, ki vagy te, hogy mindenki téges pesztráljon? Felnőtt ember vagy, meg kell oldanod a saját problémáidat. Egyébként mi is a problémád?

Nem tudtál nyitni az emberek felé? Én tudok, mégis szingli vagyok, bár a 20as éveim elején tartok, mégsem gondolom azt, hogy ez egy olyan szintű probléma lenne az életemben, hogy véget vessek az egésznek.

Anyád vásárol, helyetted is? Munkád nincs? Anyád mindent a s*gged alá rak, 30+éves létedre? Alap angolod maradt, pedig ha nem dolgozol, akkor tanulhatnál angolul..

A saját érdekedben jobb lenne belátnod, hogy senki se fogja megoldani a vélt, vagy valós problémáidat, csak te magad vagy rá képes..

2020. jan. 19. 18:05
 27/83 anonim ***** válasza:
100%
Gyámság alatt vagy?
2020. jan. 19. 18:28
 28/83 anonim ***** válasza:
100%

Vagy miért nem tudsz elköltözni?

Gondolom csak a gyámság miatt mert ha nem vagy gyámság alatt akkor simán eltudsz.

2020. jan. 19. 18:29
 29/83 anonim ***** válasza:
72%
Népbetegség. Ez valahol az én korosztályomtól indult. Szomorú látni, hogy az ismerőseim java része ilyen. Én sem kaptam soha semmit, és mégha csak albérletben is, de mindent saját magamnak oldok meg. Szerinted a anyud a hibás, a kollégáid, a nem létező párod.....sikertelen öngyilkos meg nincs, akkor nem akartál az lenni. Kiállok egy vonat elé vagy felmászok a felső vezetékhez és rádőlök vagy akarmi.... Egy nagy és ostoba gyerek vagy, ha egyedül kéne megoldanod mindent, két hét múlva anyud mellett lennél újra. Ez van, teljesen életképtelen felnőtt lettél.
2020. jan. 19. 18:30
 30/83 anonim ***** válasza:
15%

De lehet,hogy súlyos autista és azért nem tud?

Legalább is olyan fura és azt írta,hogy autistikus

2020. jan. 19. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!