Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van a gyalogosnak lekamer...

Joga van a gyalogosnak lekamerázni és gáz spray-t szorongatva a kezében utasítani hogy tegyem prórázra a kutyámat közterületen? Mit kell tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Történt ugyanis, hogy sétáltattam a kutyámat, ami egy amerikai buldog és egy pit keverék, de a világ legkedvesebb kutyusa. senkit nem harapott még meg, barátkozik. Jött velem szemben egy ilyen hülyegyerek, aki megállt, és odakurjantott hogy fogjam meg a kutyám mert ő biza fél tőle... nem tettem, mert az enyém is az utca és közöltem vele hogy NEM harap és ne féljen mert azt megérzik az állatok. Erre előszedett egy iPhone-t és elkezdett kamerázni és egy gázspray-nek tűnő valamit is elővett a zsebéből ( ebben nem vagyok biztos) és megint elkezdett kiabálni a távolból. Ha tudta volna hogy semmit nem ér a szaros gázspray-el, ha valóban támadni akar egy kutya de mindegy. Mondtam neki, hogy tegye el a kamerát mert nincs joga kameráznia a közteren és én nem is járulok hozzá de nem tette. A barátnőm szólt hogy hagyjam és megfogtam a kutyát, az meg el rollerezett mellettünk. Komnolyan, ha ennyire kutyafób ne menjen az utcára. Vagy most komolyan nem értem az embereket. Ti értitek ezt? Megfogtam végűl, de még gondolkodom rajta hogy felkéne jelenteni, csak sajnos nem tudom ki ő.

Ez a XVII. kerületi, rákospatak melletti bicikli ÉS sétáló úton volt.

2020. jan. 16. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
100%

"mert énis katonának készültem alapjáraton, csak az élet beszólt"

gondolom különböző apróbb bűncselekmények, amiknél sosem voltál hibás, csak áldozat. te csak azért verted meg, mert megvédted magad, nem is akartál lopni a boltból, csak véletlenül elraktad, csak azért vezettél ittasan, mert a haverod rosszul lett és nem tudtál mit csinálni, nem terjesztettél kábítószert, scak berakták a zsebedbe a buliban...

2020. jan. 17. 21:20
 72/79 anonim ***** válasza:
100%
71: Meg volt, hogy csak azért lecsukták, mert sakkozott: Leütötte a parasztot, és lépni akart a lóval.
2020. jan. 17. 21:32
 73/79 anonim ***** válasza:
74%
Tudom, hogy panelprolinak lenni egy életérzés (nem feltétlenül a lakóhelyet jellemzi), de érdekes módon a leírt helyszín mellett közvetlenül van egy paneles lakótelep.
2020. jan. 17. 22:53
 74/79 qkker1 ***** válasza:
100%

"hagyjátok a gőgös arisztriokratát nyilván talpas pohárból koccingatnak a barátnőjével miközben a komornyik olvasgatja nekik a kommenteket."

Természetesen a szivarszalonban!

2020. jan. 18. 09:30
 75/79 anonim ***** válasza:
100%

Kitalálom. Lakótelep, 1,5 szoba, amiből a kérdezőé a kisszoba. Anyukájával lakik, néha a barátnője is átmegy a vasárnapi ebédre. Mivel nincs pénzük normális programra, így órákig az utcán vannak a kutyával és várják, hogy kivel kötekedhetnek.

Majd kinövik...bár én nem ismerek senkit, aki fiatalkorában ennyire suttyó lett volna.

Biztos ők is az a kategória, akiket "az utca nevelt" ilyen keménnyé. :D

2020. jan. 19. 10:24
 76/79 anonim ***** válasza:
68%
én nem láttam még senkit póráz nélkül sétáltatni a kutyáját...
2020. jan. 19. 11:03
 77/79 anonim ***** válasza:
74%
"én nem láttam még senkit póráz nélkül sétáltatni a kutyáját..." - Akkor te ebből a szempontból vagy jó helyen élsz, vagy nem olyankor járkálsz az utcán, amikor a póráz nélkül sétáltatók kint vannak. Budapesten több helyet is tudok, ahol szoktak póráz nélkül sétáltatni, és közterület. Margitsziget, Városliget, 4. kerület, 15. kerület, a kérdés alapján akkor ott is.
2020. jan. 19. 11:41
 78/79 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szánalmas vagy. Kutyát pórázon sétáltatunk. Ennyi. Csivavát is. Érted?? Csivavát is pórázon. Az se harap mégis. Szerinted miért?? És ha egy szabálysértőt megkérnek hogy legalább amíg elmegy addig tartsa be, miért nem lehet betartani? "szerencséje hogy ott volt a barátnőm" ha nem lett volna ott, akkor neki támadsz, vagy mi? Szerintem tőled jogosan félt az illető, már bocs. Én is félnék tőled nyilván. Hirtelen haragból bárkinek neki esnél az utcán, el tudom képzelni.
2020. febr. 5. 19:31
 79/79 anonim ***** válasza:
100%

Imádom a kutyákat, de akkor is neki van igaza.

Úgy fel kellett volna jelentenie, mint annak a rendje, abból talán tanulsz. Tudod, a világ legkedvesebb kutyája is ki tud kelni magából. Ha kutyafób, ne menjen az utcára? Miért is?! Vidd a kutyádat kutyafuttatóba, és ott engedd el a megfelelő szabályokat betartva.

A reakciód a lehető leges leges leges legrosszabb volt, amit el tudok képzelni.

Innen már értem, hogy miként lehet az, hogy fagyálós meg szöges kolbászt dobálnak szét itt-ott.

Mert az is egy "elintézési mód lenne" Na azt én nagyon nem díjaznám, és rohadtul több év börtönt adnék neki, de ha ilyen hozzád hasonló bunkóval találkozik, akkor meg tudnám érteni.

A kutyádat te ismered, más nem. A kutyádat te szereted, más nem, a kutyád a te családtagod, nem másé. A közterület nem a tied is - olyan értelemben hogy te is azt csinálhatsz rajta amit akarsz, hanem a KÖZ-é! Ahol a KÖZ szabályát be kell tartani MINDENKINEK. Neki is, ha megy az ő pitbulljával.

Másfelől ha jogtalanul bemegy a telkemre, és ott hőzöng, hogy fogjam meg, mert fél tőle, akkor hülye lennék megfogni, és jót röhögnék rajta, és ha szétharapja, akkor így járt. De ha kiszabadul az utcára, és ott történik támadás, akkor már én vagyok a felelős.

Azt mondom, hogy tegyél feljelentést, de teljes tényfeltárással, jó esetben meg is büntetnek téged, okostojás.

És az első jól írta: joga van bizonyítékot készítenie, amit adott esetben bíróságon, stb. felhasználhat.

2020. febr. 25. 19:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!