Joga van a gyalogosnak lekamerázni és gáz spray-t szorongatva a kezében utasítani hogy tegyem prórázra a kutyámat közterületen? Mit kell tenni ilyen helyzetben?
Történt ugyanis, hogy sétáltattam a kutyámat, ami egy amerikai buldog és egy pit keverék, de a világ legkedvesebb kutyusa. senkit nem harapott még meg, barátkozik. Jött velem szemben egy ilyen hülyegyerek, aki megállt, és odakurjantott hogy fogjam meg a kutyám mert ő biza fél tőle... nem tettem, mert az enyém is az utca és közöltem vele hogy NEM harap és ne féljen mert azt megérzik az állatok. Erre előszedett egy iPhone-t és elkezdett kamerázni és egy gázspray-nek tűnő valamit is elővett a zsebéből ( ebben nem vagyok biztos) és megint elkezdett kiabálni a távolból. Ha tudta volna hogy semmit nem ér a szaros gázspray-el, ha valóban támadni akar egy kutya de mindegy. Mondtam neki, hogy tegye el a kamerát mert nincs joga kameráznia a közteren és én nem is járulok hozzá de nem tette. A barátnőm szólt hogy hagyjam és megfogtam a kutyát, az meg el rollerezett mellettünk. Komnolyan, ha ennyire kutyafób ne menjen az utcára. Vagy most komolyan nem értem az embereket. Ti értitek ezt? Megfogtam végűl, de még gondolkodom rajta hogy felkéne jelenteni, csak sajnos nem tudom ki ő.
Ez a XVII. kerületi, rákospatak melletti bicikli ÉS sétáló úton volt.
Remélem, feljelent az illető, és megtanulod, mi a rend.
Szerencsére Magyarországon a kommunizmus óta rengeteget fejlődött a kutyatartási kultúra (a Kánaaán azért még nem jött el, mint te esetedben is látjuk), Romániában viszont mai napig a hozzád hasonló, felelőtlen, kihanemén hozzáállású gazdák dominálnak.
Remélem, megtanítottad a kutyádnak, hogy semmit nem ehet fel a földről, mert egyesek előszeretettel szórnak ki mérgezett és hasonló falatkákat, van, aki csak a galambokat akarja ritkítani, csak éppen kutyák is hozzájutnak, de van, aki célzottan a kutyáknak szánja. Én nem vagyok ilyen felelőtlen kutyatartó, hogy hagyjam összevissza rohangálni a kutyámat, pórázon van, időben észreveszem például az ilyen "nyalánkságokat" is, és meg tudom előzni a bajt, de ha szabadon szaladgálhat, nem biztos, hogy időben észreveszed, a méreg meg nem játék.
Simán megbirságolhatnak, és teljesen jogosan tennék, hiszen jogszabályt szegsz azzal, hogy póráz nélkül sétáltatod a kutyádat. Teljesen mindegy, hogy te mennyire ismered, egy idegen viszont nem ismeri, és más kutyáját sem feltétlenül ismered. Mi van, ha összebalhézik egy másik kutyával, aki lehet, hogy nem ennyire békés? Egy ismerősöm feleségének a kistestűjét úgy megtépte két kerítés mögül kirohant neveletlen, hogy állatorvosi ügyeleten kötöttek ki. Vadon élő állatok is nekimehetnek a kutyádnak, pusztán önvédelemből vagy a kicsinyeik védelmében. A Hajógyári-szigetre is jönnek be vaddisznók, amikor éppen nem hemzseg ott nagy embertömeg.
Nálam paprikaspray és ultrahangos kutyariasztó is szokott lenni, nem kellett még használnom, de használom, ha kell, biztonságérzetet ad, hogy ott van a zsebemben.
Hagyjátok! Már az írásképéből is látszik, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban.
Majd szájontörli legközelebb valaki, felesleges egy idiótával vitatkozni.
"Lehet hogy a macska miatt harapta meg"
És mi van, ha az ájfonos is macskázott előtte és azért félt a kutyádtól?
Meg bírnád fékezni, ha hirtelen eliramodik mellőled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!